Prima pagină » Actualitate » Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, după ședința Biroului Național: „Domnii Câciu și Ciolacu fac bambilici fiscal la televizor” – LIVE VIDEO
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, după ședința Biroului Național: „Domnii Câciu și Ciolacu fac bambilici fiscal la televizor” - LIVE VIDEO

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, după ședința Biroului Național: „Domnii Câciu și Ciolacu fac bambilici fiscal la televizor” – LIVE VIDEO

14 feb. 2022, 12:07,
în Actualitate

Purtătorul de cuvânt al Partidului Uniunea Salvați Românilor, Ionuț Moșteanu, a anunțat astăzi, 14 februarie 2022, în cadrul unei conferințe de presă faptul că USR îl va chema pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, să dea explicații în Senat. Anunțul a fost făcut dupa ședința Biroului Național.

Mai mult decât atât, în Camera Deputaților va fi chemat și ministrul Energiei, Virgil Popescu, care nu a mai apucat să anunțe măsurile, din cauza scandalului iscat de George Simion.

Ședința Biroului Național USR. Ionuț Moșteanu, atac la Adrian Câciu și Marcel Ciolacu

Ionuț Moșteanu (USR) i-a atacat pe președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Purtătorul de cuvânt al USR afirmă faptul că cei doi menționați anterior fac „bambilici la televizor”

”Am decis să îl chemăm pe ministrul Câciu în Parlament, la Senat. Ministrul Câciu este total depășit de funcție, nu înțelege domeniul și face declarații total incoerente. Inflația este scăpată de sub control, iar domnii Câciu și Ciolacu fac bambilici fiscal la televizor. România are nevoie de predictibilitate, nu de bambilici. De asemenea, îl vom chema pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în Parlament pentru a explica ce măsuri vor fi aplicate pentru a-i ajuta pe români în această criză a energiei”, a spus Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR.

USR vrea să-l demită pe primarul PNL din Mogoșoaia

În altă ordine de idei, după ședința Biroului Național al USR, Ionuț Moșteanu a anunțat luni că partidul său va demara o campanie de strângere de semnături pentru demiterea primarului PNL din Mogoșoaia. Decizia vine în contextul în care edilul s-ar fi crezut stăpân pe localitatea pe care conduce, susține usr-istul.

„Sâmbătă vom începe strângerea de semnături pentru demiterea primarului din Mogoșoaia. Ne vom bate cu mafia imobiliară din Mogoșoaia și de oriunde în România. Trebuie să nu mai dăm toată puterea și să-i lăsăm pe acești primari care se cred faraoni sau stăpâni absoluți pe o localitate să facă ce vor ei. (…) Vom demara strângerea de semnături. Primarul PNL din Mogoșoaia trebuie să plece”, a mai anunțat Ionuț Moșteanu.

Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR. Mai mulți membri îl vor urma

Reamintim faptul că Dacian Cioloș şi-a dat demisia din funcția de preşedinte al USR. Atribuțiile i-au fost preluate de Cătălin Drulă, președinte interimar în acest moment la USR. Astfel, în contextul actual mai mulţi membri ai partidului l-ar urma.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți , că nu scrie în stătut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat la acel moment Dacian Cioloș, conform înregistrărilor.

Potrivit unor surse, peste 500 de persoane din diaspora şi-au dat demisia din USR.

„Cred că sunt mai degrabă demisii din diaspora (…) Din ce ştiu, niciun membru cu funcţie politică în partid nu şi-a dat demisia”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, informează DC News.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, nu este la primul atac la adresa ministrului Adrian Câciu și președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *