Ionel Păsărică, producător de bere artizanală „Capra Noastră”, din Iași, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre antreprenoriat, provocările din acest domeniu, investiții, dar și experiența de la Oktoberfest, din Germania. Producătorul are planuri de dezvoltare a afacerii și mută fabrica de bere din Iași într-un spațiu mai mare. Cum se bea berea artizanală și de ce preferă consumatorii bere artizanală aflați din interviul cu Ionel Păsărică, ce poate fi urmărit AICI:
Producătorul din Iași susține că alegerea unui nume potrivit pentru brandul de bere artizanală a durat câteva luni.
„Am ales numele acesta în urma multor discuții și reveniri asupra numelui pentru că, inițial, «Capra Noastră» nu mi s-a părut un nume potrivit. Cum să dau eu numele acesta berii noastre? Cei ce la echipa de branding au venit cu mai multe idei, ne-au ajutat cum să dezvoltăm acest nume și cum să-l promovăm. S-a dovedit a fi ceea ce aveam nevoie, un nume care e ușor de reținut, nume inspirat din poveștile lui Creangă.
Tot umorul din spatele brandului nostru este inspirat din umorul moldovenesc. Suntem în restaurantele din Iași, în supermarketuri. A contat, pentru că pe perioada pandemiei a fost singura locomotivă de vânzări și am optat pentru schimbarea aceasta și încă ne ajută. Când am pornit la drum, am vrut să facem ceva, am tot eliminat, un domeniu greu, cu multe documente, urmărirea producției, declararea producției, accize, dar e un domeniu frumos”, povestește Ionel Păsărică, fondator „Capra Noastră”.
Ionel Păsărică, producător de bere artizanală „Capra Noastră”, din Iași: „Berea se bea cu prietenii”
În anul 2017, Ionel Păsărică și trei belgieni au decis să investească într-o afacere cu bere artizanală. Ieșeanul a lucrat în diferite domenii, cum ar fi cel petrolier, iar asta a fost o provocare nouă pentru el. Astfel, cei patru asociați au pus la bătaie timp, bani și experiență pentru a scoate pe piață „Capra Noastră”. Investiția în afacerea cu bere artizanală se ridică la 500.000 de euro. În fabrica din Iași, se produc 3.000 de litri de bere pe lună. Din cele 19 sortimente de pe piață, cele mai vândute sunt berea albă, triptă și IPA, care sunt și cele mai prezente în retail. Producătorul din Iași a fost la cunoscutul eveniment din Germania, Oktoberfest.
„Am fost la Oktoberfest și a fost o experiență unică! Chiar te duci acolo și te relaxezi, bei bere multă, socializezi foarte mult. E o întreagă experiență! Berea se bea cu prietenii, să fie voie bună”, mai spune Ionel Păsărică.
Sute de interviuri cu oameni de afaceri, producători și specialiști au fost postate pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI
Un alt episod de #PodcastBZI este cel cu nutriționistul Bogdan Soltuzu. Specialistul este de părere că nu există niciun produs rău și că depinde de calitatea produsului, contextul și frecvența cu care este consumat. Interviul poate fi urmărit AICI:
Sute de interviuri cu oameni de afaceri, producători și specialiști au fost postate pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI, inclusiv cel cu Ionel Păsărică, producător de bere artizanală „Capra Noastră”, din Iași.
daca isi numea berea „apa de pasarica” avea mai mult succes