Prima pagină » Actualitate » Ion Țiriac, cadou uriaș pentru David Popovici. Ce a primit sportivul român

Ion Țiriac, cadou uriaș pentru David Popovici. Ce a primit sportivul român

31 iul. 2024, 10:20,
BZI.ro, în Actualitate

Ion Țiriac i-a oferit un cadou impresionant lui David Popovici, la doar câteva ore după ce acesta a câștigat titlul de campion olimpic în proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, unde David a scris istorie.

Alexandru Ion Țiriac a anunțat că Fundația Țiriac va oferi câte o limuzină de lux fiecărui român prezent la Jocurile Olimpice care va câștiga o medalie de aur.

Ion Țiriac, cadou uriaș pentru David Popovici

Cadoul constă într-o limuzină electrică, Hyundai Ioniq 5, cu un preț de aproximativ 50.000 de euro. Acesta este darul oferit de miliardarul român celor mai buni sportivi din echipa României.

„Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe.

Fiecare dintre sportivii care vor câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de lumizină Hyundai Ioniq 5″, e anunţul făcut de Alexandru Ion Ţiriac, pe Instagram.

Ion Țiriac l-a lăudat pe David Popovici

Ion Țiriac l-a onorat pe David Popovici după ce acesta a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice. Fostul tenismen a afirmat că înotătorul și-a îndeplinit datoria la Jocurile Olimpice de la Paris, „nu a promis, dar toți speram la asta”.

Popovici, în vârstă de 19 ani, dublu campion mondial și cvadruplu campion european, a câștigat primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc, cu un timp de 1:44.72, depășindu-l pe Matt Richards cu doar două sutimi (1:44.74).

„Nu poţi să ai întotdeauna ghinion. Două sutimi este extraordinar de puţin (n.r. – diferenţa dintre David Popovici şi ocupantul locului 2, britanicul Matthew Richards), însă băiatul şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi.

O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe”, a spus Ţiriac, care a urmărit din tribune cursa lui Popovici.

În vârstă de 19 de ani, David Popovici, care va primi pentru medalia de aur, de la Jocurile Olimpice, suma de 140.000 de euro, a început înotul la patru ani, din cauza unor probleme la spate. Însă Mihai Popovici a dezvăluit că plănuise de mult să îl ducă la înot pe fiul său, având și anumite motive pentru asta.

David Popovici va lupta şi pentru medalia de aur de la 100 m liber.

După rezultatul obținut, Ion Țiriac i-a făcut un cadou uriaș lui David Popovici și l-a lăudat pentru evoluția sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *