Prima pagină » Cancan ultimă oră » Ion Surdu, câștigător Exatlon România, s-a mutat în Polonia! Adevărul despre problemele din justiție ale sportivului!
Ion Surdu, câștigător Exatlon România, s-a mutat în Polonia! Adevărul despre problemele din justiție ale sportivului!

Ion Surdu, câștigător Exatlon România, s-a mutat în Polonia! Adevărul despre problemele din justiție ale sportivului!

31 oct. 2021, 21:40,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Ion Surdu, fostul barman care a câștigat Exatlon România sezonul 3, a plecat din România.

Ion Surdu, câștigătorul marelui premiu al show-ului Exatlon România, în 2019, a plecat din România. Surdu a evoluat mult din punct de vedere sportiv în ultimii doi ani și a prins un contract cu unul din cele mai importante circuite de arte marțiale mixte din Europa.

De ce a plecat Ion Surdu din România?

Ion Surdu locuiește acum în Poznan, Polonia, acolo unde se antrenează alături de câțiva dintre cei mai buni luptători de pe continent. Moldoveanul a reușit să convingă în circuitul KSW și și-a creat deja mulți fani. Deși a rămas îndrăgostit de Cluj, Surdu a preferat să se mute cu totul în Polonia ținând cont de frecvența cu care au loc luptele acolo, adică aproape lunar.

În România, de exemplu, nu există un circuit de arte marțiale mixte care să se țină atât de des.

KSW (Konfrotacja Sztuk Walki – confruntare de arte marțiale) este un circuit care a fost înființat în anul 2004 și a avut deja 63 de ediții.

Circuitul a devenit cunoscut pentru turneele de 8 în stil piramidal, care reușit să producă sportivi extrem de competitivi, care ulterior au confirmat în celebrul UFC, în Statele Unite. Acum 4 ani, Diana Belbiță a luptat aici pentru titlul de la categoria ușoară, luptă pe care a pierdut-o în fața braziliencei Ariane Lipski.

Ce se întâmplă în procesul lui Ion Surdu?

Despre Ion Surdu s-a vorbit destul de mult, în ultimul an, despre probelemele pe care acesta le are în justiție. Sportivul a fost condamnat, anul trecut, la un an și jumătate de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic, însă decizia a fost atacată cu apel.

Conform informațiilor din dosar, singura acuzație pe care procurorii i-o aduc sportivului a fost aceea că și-a pus la dispoziție conturile pentru ca banii obținuți din tranzacții frauduloase să poată ajunge la cei care au organizat această rețea. Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut în anul 2015, când sportivul avea doar 19 ani și era elev în ultimul an la un liceu din Cluj Napoca.

Ce le-a spus Surdu judecătorilor?

Potrivit propriilor declarații consemnate de judecători, Surdu ar fi fost racolat inițial prin intermediul unui cetățean moldovean, care l-a întrebat dacă are un cont bancar în care își primește bursa școlară. Acesta i-a povestit că are un prieten care a vândut o mașină dar are probleme cu banca și are nevoie de un alt cont pentru a-și încasa banii respectivi. Pentru serviciile lui, Surdu urma să primească un comision. El nu avea antecedente penale și deținea un loc de muncă, la data judecării. De asemenea, Surdu și-a recunoscut faptele în timpul anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *