Prima pagină » National » Ion Roșu,unul dintre cei mai apreciați angajați ai Clubului Sportiv Viitorul Vaslui, a murit

Ion Roșu,unul dintre cei mai apreciați angajați ai Clubului Sportiv Viitorul Vaslui, a murit

30 dec. 2022, 12:05,
BZI.ro, în National

Unul dintre cei mai apreciați angajați ai Clubului Sportiv Viitorul Vaslui, Ion Roșu, s-a stins din viață zilele trecute. Vestea morții lui a îndurerat comunitate sportivă din oraș.

De câțiva ani, nea Ion s-a retras în satul natal, Fundătura, acolo unde și-a propus să aibă parte de o bătrânețe liniștită.

Ion Roșu,unul dintre cei mai apreciați angajați ai Clubului Sportiv Viitorul Vaslui, a murit

Ca un gospodar român care se respectă, zilele trecute nea Ion a tăiat porcul. Vremea nouă scrie că bărbatul s-a așezat la masă împreună cu familia pentru a degusta din preparatele gătite tradițional. La un moment dat, el a ieșit din casă, iar după ce a stat doar câteva secunde afară a revenit și s-a prăbușit în fața familiei.

Șocul a fost uriaș, iar până ce și-au dat seama rudele că bărbatul se înecase cu o bucată de șorici, nea Ion murise.

Fiind o persoană serioasă și mereu cu zâmbetul pe buze, nea Ion de la CS Viitorul era cel mai îndrăgit angajat al Clubului Sportiv. „De fiecare dată când vedea câte un fotbalist cu gheata ruptă, sau o minge descusută, se oferea să le repare pe loc. Lucrările mai complexe solicitau mai multe zile, însă nimeni nu regreta că-și lasă recuzita pe mâinile lui nea Ion, care făceau adevărate minuni”, scriu colegii de la Vremea nouă.

Ion Roșu a absolvit o școală de pielărie din București și pentru o perioadă chiar a lucrat în Capitală. S-a retras, ulterior, în Vaslui, angajându-se la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, ca cizmar, de unde s-a „transferat” la Clubul Sportiv „Viitorul”.

Cu cât a ajuns să se vândă un kilogram de șorici

Printre cele mai căutate de români, mai ales în această perioadă, sunt soriciul și slănina, dar pentru că nu se mai găsesc în cantități mari, au ajuns delicatese. Un kilogram poate să coste și de trei ori mai mult decât unul de carne.

Astfel, anul acesta un kilogram și jumătate de șorici, care reprezintă cantitatea care se poate obține de pe o singură carcasă, costă în medie 90 de lei. De acești bani se pot cumpăra, spre exemplu, trei kilograme de mușchi sau de cotlet de porc.

„Un porc are 50 de kilograme, o carcasă. Vă dați seama, pe ea vine 1,2 kilograme, maximum 1,5 kilograme de șorici. Noi trebuie să vindem 50 de kilograme de carne ca să obținem atâta șorici. Un kilogram și ceva”, spune Ionuț Anghel, proprietar carmangerie, potrivit stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *