Prima pagină » National » Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor de la metrou susţine că Metrorex vrea să îi evacueze din sediu

Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor de la metrou susţine că Metrorex vrea să îi evacueze din sediu

24 mai 2021, 13:52,
George Cristian în National

Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor de la metrou a susţinut o conferinţă de presă în care a susţinut că a primit o adresă din partea conducerii Metrorex prin care asociaţia trebuie să evacueze sediul din Piața Unirii. Locul ar urma să fie ocupat de jandarmerie.

Ion Rădoi susţine că, la schimb, sindicaliştii vor avea un sediu în Pantelimon, acest lucru nefiind pe placul şefului sindicaliştilor de la metrou.

Ion Rădoi ameninţă că îşi va da foc dacă va fi evacuat

În conferinţă de presă susţinută de Ion Rădoi de la sediul din Piața Unirii din București s-a arătat faptul că cei din conducerea Metrorex vor să îi evacueze de la sediul care le aparţine de 31 de ani. În schimb, sindicaliştii vor fi mutat într-un sediu în Pantelimon. Ion Rădoi a ameninţat că îşi va da foc şi că doar mort va părăsi sediul în care activează:

”Vineri am primit o adresă de la directorul Metrorex în care spune clar că trebuie să părăsim sediul din Piața Unirii, după 31 de ani și ne oferă în schimb un sediu la depoul Pantelimon. Adică ei vor să ne scoată din sediul unde are toată lumea acces, unde avem sediul legal, avem act juridic în sensul acesta (…) Ei vor să dea sediul sindicatelor de la metrou către jandarmerie, iar pe noi să ne mute în Pantelimon (…) Eu din sediul ăsta nu ies decât dacă îmi dau foc, dacă mă omoară. Ei s-ar putea să aibă o surpriză și noi să nu mai plătim chiria pentru birourile lor de la etajul 9, acolo unde se plătește o chirie de 400.000 de euro.

După ce au încercat să micșoreze salariile cu 25%, în condițiile în care au anunțat reducerea numărului de personal, atunci când noi avem deficit personal. Nu știu, dar se pare că există un interes din partea franceză, că au dat deja comandă de planuri noi la Facultatea de Arhitectură pentru a construi noi spații pe locul celor demolate. (…) a menţionat Ion Rădoi

Ion Rădoi a intrat în atenţia publică după protestele de la metrou

Ion Rădoi a intrat în atenţia publică după ce a lansat o amplă acţiune de protest la metroul din București. Concret, angajaţii Metrorex nu au mai dorit să se ducă la muncă spunând că cei din conducerea Metrorex vor să facă disponibilizări și să le scadă salariile. În acest fel, Bucureștiul a fost pur și simplu paralizat de acțiunea în masă făcută de lucrătorii de la metrou. Sute de mii de bucureșteni au fost nevoiți să folosească transportul în comun de suprafață dar s-au confruntat cu o aglomerație greu de deschis.

 

În fine, ca urmare a protestelor făcute la metrou, s-a creat un dosar penal care va fi intrumentat de procurori. Cei din urmă susținând că protestul a fost făcut în condiții ilegale. Alte surse au afirmat că în realitate, Ion Rădoi era nemulțumit de faptul că tonetele din metroul din București, tonete de pe urma căruia câștigă extrem de mulți bani, ar urma să fie demolate de conducerea metroului din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024