Prima pagină » Cultural » Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, are o avere considerabilă. Cați bani a reușit să strângă omul politic aflat la primul mandat ca primar

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, are o avere considerabilă. Cați bani a reușit să strângă omul politic aflat la primul mandat ca primar

29 aug. 2023, 09:12, 1 ,
în Cultural

Primarul PSD din Caracal, Ion Doldurea, are o avere impresionantă deși se află la primul mandat ca primar. Din nefericire o tragedie s-a abătut asupra localității la cârma căreia se află.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, o benzinărie cu GPL a suferit o explozie. Ulterior, două ore mai târziu, un alt rezervor a explodat, incident soldat cu mai mulți pompieri răniți. Situația este sumbră, cu două morți și 56 de persoane rănite.

Mai târziu în acea seară, s-a a aflat că Ionuț Doldurea, fiul lui Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, este acționarul majoritar al benzinăriei menționate mai sus situată în Crevedia. Se presupune că stația funcționează fără avizul necesar din partea ISU din anul 2020.

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, are o avere considerabilă

Ion Doldurea, primarul din Caracal, membru al Partidului Social Democrat, dispune de o avere semnificativă.

În anul 2020, acesta a candidat din partea PSD și se află în primul său mandat ca primar. Deține opere de artă în valoare de 70.000 de euro și deține, de asemenea, proprietăți imobiliare. Ion Doldurea este chimist de profesie și, de-a lungul timpului, a înființat mai multe companii, inclusiv în domeniul carburanților.

Mai târziu, aceste companii au fost transferate pe numele fiilor săi. El deține peste. 20 de case, spații comerciale și apartamente. Potrivit declarației sale de avere, are aproximativ 500.000 de euro în conturi. De asemenea, familia deține un hotel de 5 stele în Caracal, conform informațiilor prezentate de g4media.ro.

Comunicatul transmis de Ion Doldurea, la o zi după tragedie

Primarul din Caracal a exprimat profundul său sentiment de regret față de tragedia care a avut loc în Crevedia. De asemenea, a menționat și declarațiile pe care le-a făcut în timpul intervenției pompierilor pentru a stinge incendiul cauzat de explozie la stația GPL. În încheierea comunicatului, Ion Doldurea a anunțat că se autosuspendă voluntar „din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică pe care o deține”.

„Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem”, a transmis edilul.

Ion Doldurea are o avere impresionantă deși se află la primul mandat ca primar, funcție din care s-a autosuspendat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *