Prima pagină » National » Ion Cristoiu, despre cazul incendiului de la Piatra Neamț: „Profetizez că vor fi arestări în perioada următoare”

Ion Cristoiu, despre cazul incendiului de la Piatra Neamț: „Profetizez că vor fi arestări în perioada următoare”

15 nov. 2020, 23:45,
Bianca Rebegea în National

Duminică, 15 noiembrie, publicistul Ion Cristoiu a vorbit la Antena 3 despre cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamț. El consideră că Guvernul liberal și președintele Klaus Iohannis își vor împărți sarcinile în ceea ce privește tragedia.

În acest fel, în conformitate cu spusele lui Cristoiu, Guvernul va dispune arestări rapide. Mai mult, va fi vizat și preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene (PSD).

„Probabil că vor fi două planuri. Unul, al Guvernului, care va merge pe arestări rapide, vor căuta Acarul Păun, se vor atinge şi de (Ionel) Arsene. Profetizez că vor fi arestări în perioada următoare. Politizarea nu va fi făcută de PNL, ci de Klaus Iohannis. Iohannis a spus, după slujbă (slujba religioasă la care a participat duminică, la Sibiu, n.r.) că acest accident arată nevoia de reformă.

Eu am scris deja textul de miercuri al lui Iohannis. ‘Este nevoie de reformă, pentru că, timp de 30 de ani, PSD a ţinut sistemul nereformat şi, în consecinţă, trebuie ţinute alegeri pe 6 decembrie, ca să vină un guvern democratic şi reformist’.

Dl. Iohannis nu se va coborî la nivelul preşedinţiei de consiliu judeţean. Întrebarea este cum va reacţiona dl. Marcel Ciolacu la această nevoie de a face alegeri pentru reformă în Sănătate.”, a spsu Ion Cristoiu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Nu-i interesează câte astfel de incidente s-ar mai putea întâmpla”

Marcel Ciolacu, aflat în aceeași emisiune de la Antena 3, nu a ezitat și a răspuns întrebării lansate de Ion Cristoiu.

Ştim că 17 ani din ultimii 30 Sănătatea a fost condusă de miniştri PNL, fiind un domeniu atractiv pentru liberali. Am atras atenţia de la început că aceste alegeri (cele din 6 decembrie, n.r.) nu sunt prioritare. A venit acum un stat european mai dezvoltat decât România, Franţa, care a amânat alegerile din martie 2021 pentru iunie 2021 (este vorba despre alegerile regionale şi departamentale, n.r.), pentru a trece valul 2 şi a avea la dispoziţie un vaccin. Vor ţine (PNL) alegerile.

Nu-i interesează câte astfel de incidente s-ar mai putea întâmpla. Însă eu sunt ferm convins că acest punctaj politic în funcţie de sondaje nu se va potrivi cu aranjamentele preşedintelui şi ale PNL. E ruşinos, după ce ai guvernat un an, să acuzi PSD de gestionarea ATI în judeţe.

Dacă, Doamne fereşte, este arestat medicul-şef de la ATI – ca răspunzător direct – vă daţi seama ce retrageri de medici vom avea din spitale.”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ce s-a întâmplat la spitalul de la Piatra Neamț

Sâmbătă, autorităţile locale au făcut unele precizări în ceea ce privește incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ. Autorităţile spun că s-au luat toate măsurile pentru a exista continuitate pentru activitatea de îngrijire a pacienţilor.

Incendiul din Piatra Neamţ s-a soldat cu decesul a 10 oameni care se aflau, în acele momente, în secţia de Terapia Intensivă.

Potrivit autorităţilor locale, şapte bărbaţi şi trei femei cuprinse între 67 şi 86 de ani şi-au pierdut viaţa în incendiu. Aceştia se aflau în stare critică la Terapie Intensivă, unde primeau îngrijirile medicale corespunzătoare:

”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *