Prima pagină » Actualitate » Ion Cristoiu critică dur decizia privind organizarea alegerilor locale în septembrie
Ion Cristoiu critică dur decizia privind organizarea alegerilor locale în septembrie

Ion Cristoiu critică dur decizia privind organizarea alegerilor locale în septembrie

17 iul. 2020, 21:46,
Antonia Ceausu în Actualitate

Jurnalistul Ion Cristoiu este sceptic cu privire la organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie. Vă reamintim că, președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 16 iulie, legea organizării acetora. Jurnalistul a afirmat că deși politicienii stau prost cu logica nu înțelege cum se pot organiza alegeri în condițiile în care autoritățile afirmă că situația pandemiei de SARS-CoV-2 este una gravă în România. De asemenea data aleasă se suprapune peste valul al doilea de coronavirus.

”Alegerile locale, spre deosebire de cele parlamentare nu pot fi făcute prin televizor. La alegerile locale, trebuie să te duci tu, contracandidat, sau chiar primarul ca să stai de vorbă cu ăia – dacă au țeavă, dacă au lumină. Cum faci?! Ah, vrei să le faci un fals? Adică vrei să faci niște alegeri în care nu are loc această campanie și atunci electoratul este distribuit între cele două partide și atunci dispare USR, Pro România, PMP și alte partide noi (…) Vor din mai multe motive.

Chiar vor la anul, în martie. Fiecare are interesul propriu. PNL speră să treacă timpul pentru a veni banii de la Uniune. Culmea, la alegerile parlamentare, PSD-ul stă prost, dar la locale e peste PNL pentru că pandemia a folosit primarilor în exercițiu”, a explicat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Această negustorie făţişă a Guvernului a fost o capcană întinsă presei de PNL”

Ion Cristoiu susține că ordonanța de urgență prin care Executivul oferă bani presei, care a fost modificată și adoptată recent de Parlament, ar fi o capcană deoarece cetățenii își pierd încrederea în presă. De asemenea jurnalistul a menționat că Partidul Social Democrat a dat dovadă de naivitate în acest caz fiindcă consideră că votul din Parlament îl protejează.

„Cei de la PSD, nici Ciolacu nu au înţeles nimic. Nu au înţeles acest lucru: presa nu e a lor, este fie alcătuită din divizia presă, unităţi militare, fie cum spun eu, unităţi de lucru din restul presei independente. SRI nu are nevoie să aibă toate televiziunea, toată Antena 3, au acolo 2-3 puncte de lucru, 2-3 emisiuni prin care îşi rezolvă problemele.

Nu au avut curaj să respingă această ordonanţă de urgenţă, ba chiar au sporit această iluzie că dacă au fost de acord acum cu Guvernul PNL, presa, care a primit bani, va fi de treabă şi cu ei şi că dacă ar fi respins ordonanţa de urgenţă, atunci presa s-ar fi năpustit asupra lor. Asta ne confirmă ceea ce v-am spus de vreo două-trei ori până acum că, de fapt, nu avem opoziţie”, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: «Deci aici avem o iluzie a PSD, şi doi, şi o iluzie a Guvernului»

Jurnalistul susține că Executivul nu a dorit să câștige presa de partea sa. De asemenea acesta a afirmat că Ordonanța trebuia contestată de Curtea Constituțională.

„Deci aici avem o iluzie a PSD, şi doi, şi o iluzie a Guvernului. Această negustorie cu presa de fapt nu a urmărit câştigarea presei de către PNL pentru ca în campanie electorală sau acum, în perioada gestionării pandemiei să fie de partea lor. Pentru că, dacă aţi observat, contractele constau în a publica un spot cu una cu mască. Din punctul acesta de vedere trebuia contestat din start la CCR pentru că nu e vorba de informare, e vorba de publicitate. Adică Guvernul putea să facă acelaşi lucru închiriind spaţiu la companiile de publicitate şi ele decideau ce şi cum”, a mai spus jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`