Prima pagină » Razboi în Ucraina » Iohannis ar putea merge în vizită la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Mario Draghi
Iohannis ar putea merge în vizită la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Mario Draghi

Iohannis ar putea merge în vizită la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Mario Draghi

13 iun. 2022, 18:46, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Președintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz și premierul italian, Mario Draghi vor susține o vizită oficială la Kiev. Anunțul a fost făcut de către publicația italiană La Stampa.

Surpriza vine din partea unui parlamentar ucrainean, Oleksi Goncearenko, care a scris pe Twitter că, alături de cei trei oficiali străini, va fi și preșefintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit La Stampa, una dintre principalele teme de discuții la Kiev va fi stabilirea unor culoare de export al cerealelor ucrainene prin Polonia și România.

Vizita celor trei oficiali a fost anunțată deja în presa internațională

Cancelarul german Olaf Scholz va merge la Kiev împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron și premierul Italiei, Mario Draghi, înainte de summitul Grupului celor Șapte de la sfârșitul lunii iunie, a informat sâmbătă ziarul Bild, potrivit The Guardian.

Potrivit publicației, cei doi lideri europeni doresc să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în luna aceasta, înainte de summitul G7.

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră și ies pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”.

Totodată, Palatul Elysee că o vizită a președintelui Macron în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să dea o dată exactă.

Macron nu a vizitat Ucraina de când a început invazia rusă

Spre deosebire de mai mulți lideri europeni, Macron nu a vizitat Ucraina de când a început invazia rusă, la 24 februarie. Președintele francez, care prezidează în prezent Consiliul Uniunii Europene, a declarat în repetate rânduri că se va deplasa în Ucraina atunci când va fi „util”.

Macron a vizitat Kievul la 8 februarie, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor din jurul Ucrainei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *