Prima pagină » Actualitate » Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii cu o singură condiţie impusă de Florin Cîțu: Vlad Voiculescu să nu aibă nicio funcţie în Minister
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii cu o singură condiţie impusă de Florin Cîțu: Vlad Voiculescu să nu aibă nicio funcţie în Minister

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii cu o singură condiţie impusă de Florin Cîțu: Vlad Voiculescu să nu aibă nicio funcţie în Minister

21 apr. 2021, 10:36,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ioana Mihăilă ar urma să fie noul ministrul al Sănătăţii. Însă, pentru ca această decizie să fie una finală Florin Vasile Cîțu, premierul României, a impus o singură condiţie.

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis liderilor USR-PLUS, miercuri, 21 aprilie 2021, faptul că viitorul ministru al Sănătății va avea susținerea lui cu condiția ca Vlad Voiculescu să nu aibă nicio funcție în minister.

Florin Cîțu: Vlad Voiculescu fără funcţie în minister

Premierul Florin Cîțu i-a anunțat pe liderii USR-PLUS că nu dorește sub nicio formă faptul că Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, să ocupe o funcție în Minister, aceasta fiind, conform unor surselor Antena 3, condiția pentru a o susține pe Ioana Mihăilă.

Astfel, Vlad Voiculescu nu ar ocupa nici funcția de consilier onorific în Ministerul Sănătății, în cazul în care se hotărăşte că Ioana Mihăilă să fie la şefia Sănătăţii.

Conform sursei citate, liderii USR-PLUS ar fi acceptat propunerea premierului României. Mai mult decât atât, în aceste condiții, Vlad Voiculescu ar urma să plece în concediu.

În altă ordine de idei, premierul Florin Cîțu i-ar fi spus ministrului Cătălin Drulă că ar trebui să își ceară scuze pentru sintagma „zombie politic”.

Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății

Liderii coaliției au transmis, marți seara, 20 aprilie 2021, după nu mai puțin de șase ore de negocieri, că numele viitorului ministru al sănătății va fi anunțat astăzi, 21 aprilie 2021. Conform informațiilor G4Media, USR-PLUS a susținut-o pe actualul secretar de stat, Ioana Mihăilă (PLUS), care ar urma să fie noul ministru al Sănătății.

Cine este Ioana Mihăilă?

În momentul de față, Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi are mari şanse să fie nominalizată pentru funcția de ministru. De asemenea, este medic endocrinolog și deţine împreună cu soţul său o clinică medicală. Aceasta a candidat la Primăria Oradea şi potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea are în posesie mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR-ului în campania electorală.

Conform CV-ului prezentat odată cu candidatura la Primăria Oradea, Ioana Mihăilă a absolvit în anul 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, iar din anul 2006, timp de patru ani a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Din anul 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din anul 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena. Totodată, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Vlad Voiculescu, demis din funcția de ministru al Sănătății

Tot războiul din coaliția de Guvernare formată din PNL-USR-PLUS-UDMR a izbucnit în momentul în care, în urmă cu exact o săptămână, Vlad Voiculescu a fost demis din funcție deținută, de premierul Florin Cîțu.

Decizia a stârnit revolta în rândul celor de la USR-PLUS cei din urmă spunând că vor ieși de la Guvernare dacă Florin Cîțu nu își va da demisia sau nu va fi demis din funcția de premier al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *