Prima pagină » National » Ioana Mihăilă a anunțat că imunizarea minorilor va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului își va da acordul
Ioana Mihăilă a anunțat că imunizarea minorilor va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului își va da acordul

Ioana Mihăilă a anunțat că imunizarea minorilor va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului își va da acordul

28 mai 2021, 12:59,
Alexandru Ifrim, în National

Tot mai multe state vor imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Unul dintre aceste state este România, iar vaccinare va începe imediat ce după ce Agenția Europeană a Medicamentului va aproba serul.

Ioana Mihăilă este cea care a vorbit despre momentul în caer la maratoanele de vaccinare copiii se pot duce pentru a se imuniza împotriva Covid-19. Ministrul Sănătăţii a mai spus că numărul copiilor vaccinaţi va fi inclus în bilanţul zilnic de imunizare raportat de Comitetul național pentru campania de vaccinare.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului). Cât de repede posibil vom aproba şi noi şi începe vaccinarea la acestă grupă de vârstă. Evident că această vaccinare are nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o colaborare bună a părinților și medicilor de familie, astfel încât copiii să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat ministrul Sănătăţii

Agenția Europeană a Medicamentului va lua o decizie vineri

Astăzi, 28 mai 2021, oficialii Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să aibă o intlanire pentru a vorbi despre vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani cu serul produs de către cei de la Pfizer.

Oficialii agenţiei americane care se ocupa de procurarea medicamentului (FDA) a autorizat vaccinul Pifzer pentru minorii care au vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Vaccinarea copiilor a început încă deja de pe 13 mai 2021.

Ioana Mihăilă: „Este binevenită să avem comunicare şi pe segmentul de copii.”

Ioana Mihăilă a spus că pentru a lua o decizie trebuie să ajungă la un acord oficialii CNCAV.

„Este binevenită să avem comunicare şi pe segmentul de copii. Cred că depinde de cum se iau deciziile în CNCAV, cât de repede ne ajustam pe proceduri în Registrul de vaccinare și către centrele de vaccinare și către medicii de familie care vor fi implicați în astfel de procese”, a declarat Ioana Mihăilă

Aceasta a declarat că aşteaptă cu nerăbdare decizia celor Asociaţiei Europene a Medicamentului.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului. Cât de repede posibil, vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie, aşa încât copiii care, din nou, nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare. Ministrul Sănătăţii a expliat că ar fi o idee bine-venită ca Grupul de Comunicare Strategică să aibă comunicare ţintită şi pe acest segment de vârstă. „Cred că este bine-venită această idee, să avem comunicare şi pe segmentul de copii”,a afirmat Ioana Mihăilă, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre vaccinarea copiilor

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat joi, 27 mai 2021, ca vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea începe şi în România. Autorităţile aşteaptă aprobarea oficialilor UE pentru ca această categorie de vârsta să poată fi iumunizata. Medicul Valeriu Gheorghiţă a spus că imunizarea minorilor ar putea începe încă din luna iunie.

„Prima parte a lunii iunie. Dacă se acordă pe 29 mai (autorizarea-n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate. Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui său a tutorelui care trebuie să își dea acordul”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *