Prima pagină » National » Ioana Ene Dogioiu, atac dur la adresa Guvernului PNL! Ce spune despre începerea anului şcolar
Ioana Ene Dogioiu, atac dur la adresa Guvernului PNL! Ce spune despre începerea anului şcolar

Ioana Ene Dogioiu, atac dur la adresa Guvernului PNL! Ce spune despre începerea anului şcolar

02 sept. 2020, 08:36,
George Cristian în National

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu lansează un atac dur la adresa Guvernului PNL în contextul începerii anului şcolar. Aceasta considera că milioanele de copii şi părinţi care aşteaptă să înceapă anul scolor nu au nici cea mai mică idee ce se va întâmpla.

Ioana Ene Dogioiu, atac dur la adresa Guvernului PNL

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, jurnalista susţine faptul că, nici copiii şi nici părinţii nu au nici cea mai mică idee de ce se va întâmpla în continuare. Guvernul PNL este principalul responsabil pentru harababura creată, susţine jurnalista. În altă ordine de idei, directorii de şcoli sunt puşi în postura de a lua decizii dar fără norme concrete şi fără logistică, în timp ce primarii au primit cheltuieli care sunt nebugetate:

”Nu se poate aşa ceva! A început anul şcolar. În 2 săptămâni începe şcoala. Milioane de părinţi şi copii habar nu au ce se va întâmpla. Directorii de şcoli au teoretic decizia, dar fără norme concrete şi fără logistica. Primăriile au primit în braţe cheltuieli nebugetate. Anisie şi Tătaru au ieşit, împinşi de premier, într-o totală bătaie de joc ca să spună nimic. NIMIC! Incompetenţilor, oricât de jalnic ar fi Ciolacu, oricât de ciumat PSD, dacă nu veţi face minuni în 2 săptămâni de asta veţi pierde alegerile. Nu pentru pensii, nu pentru salarii, nu pentru Covid, ci pentru că vă bateţi joc de părinţi, profesori şi elevi! Să ţineţi minte asta!”, scrie Ioana Ene Dogioiu.

Monica Anisie a făcut un anunţ despre începerea anului şcolar

Postarea publicată de jurnalista vine în contextul în care marţi, 1 septembrie 2020, Monica Anisie, ministrul Educaţiei a ieşit cu o declaraţie de presă în care a menţionat măsurile pe care Guvernul PNL le are în vedere odată cu începerea şcolii. Totuşi, mai mulţi analişti şi voci din sfera educaţionala s-au arătat nemulţumiţi de faptul că ministrul nu a spus nimic concret. Ba mai mult, aceasta a explicat faptul că licitaţia pentru tabletele cu internet care ar fi urmat să fie gratuit distribuite copiilor, a fost un real eşec.

Întrebata de ce nu îşi dă demisia, ministrul Educaţiei a afirmat marţi, 1 septembrie 2020 faptul că nu ministerul pe care îl conduce este responsabil de acest eşec

“Am realizat eu această achiziție ca să pot să spun lucrul aceasta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educației am făcut eforturi susținute ca unitățile de învățământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an școlar, vorbim aici de proces de învățământ, pentru că Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, cred că nu văd de ce mi-aș pune o astfel de întrebare”, a replicat Anisie, întrebată dacă și-a pus problema să demisioneze, având în vedere că elevii nu vor avea tablete pe 14 septembrie, când parte din școli ar putea începe cursurile online.

În altă ordine de idei, Nelu Tătaru a susţinut, în cadrul aceleiaşi declaraţii de presă, faptul că autorităţile locale sunt instruite pentru a gestiona începerea anului şcolar şi ca DSP-urile vor funcţiona în strânsă legătură cu fiecare unitate de învăţământ de pe raza de răspundere a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *