Prima pagină » Local » Invitat special pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. Mircea Lucescu va participa la meciul de prezentare a lotului celor de la Politehnica Iași

Invitat special pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. Mircea Lucescu va participa la meciul de prezentare a lotului celor de la Politehnica Iași

06 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Tehnicianul Mircea Lucescu va fi prezent în calitate de invitat special la Iași, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. Acesta va fi premiat la pauza meciului dintre Poli Iași și Zimbru Chișinău

Ajuns la vârsta de 78 de ani, antrenorul român a condus-o ultima dată pe Dinamo Kiev, din Ucraina, din 2020-2023. Acesta are în palmares 35 de trofee câștigate în calitate de antrenor. Tehnicianul are o legătură cu Iașul după ce s-a implicat, în trecut, în dezvoltarea fotbalistică din această zonă.

Mircea Lucescu, invitat special la Iași

„Il Luce”, după cum este supranumit, este unul dintre cele mai importante personaje din sport, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. De-a lungul timpului, acesta a obținut rezultate remarcabile, ca jucător, pentru clubul Dinamo București, dar și pentru echipa națională a României. În calitate de antrenor, „Il Luce” este unul dintre cei mai importanți tehnicieni la nivel mondial. Marele antrenor are o istorie strâns legată de capitala Moldovei. Acesta s-a implicat cultural, spiritual, social, dar mai ales sportiv, în evoluția Iașului. A adus, pentru prima oară, selecționata de seniori a României la fotbal pe stadionul din Copou, unde, pe 29 iulie 1984, chiar de ziua sa de naștere, România a învins China cu scorul de 4-2. Datorită lui Mircea Lucescu, Poli Iași a participat la primele turnee și meciuri amicale internaționale.

În anul 1981, „Il Luce” a publicat prima sa carte, „Mirajul Balonului”, la editura Junimea din Iași, pe care a și dedicat-o bunului său prieten ieșean, Emil Popescu. Totodată, a mai fost implicat, pentru o bună perioadă de timp, la Asociația Pro Ruralis din Iași, acordând burse pentru elevii din mediul rural. De asemenea, Mircea Lucescu este și cetățean de onoare al municipiului Iași.

„Mircea Lucescu este invitat special la meciul Poli Iași – Zimbru Chișinău! În pauza meciului, va avea loc un moment deosebit. Antrenorul Mircea Lucescu va primi titlul de Ambasador al Fotbalului Ieșean”, au transmis oficialii clubului Politehnicii Iași.

Poli Iași își prezintă lotul

Clubul Politehnica Iași își va prezenta lotul de jucători în fața suporterilor. Meciul se va disputa împotriva celor de la Zimbru Chișinău, care au făcut deplasarea din Republica Moldova. Cele două cluburi sunt înfrățite și au o istorie lungă în spate. Lotul condus de Tony da Silva s-a întors recent dintr-un cantonament din Bulgaria.

„Sâmbătă, 6 iulie, la Stadionul «Emil Alexandrescu», la ora 19:45, va avea loc prezentarea lotului echipei noastre pentru noul sezon. Evenimentul va fi urmat de jocul amical internațional cu Zimbru Chișinău, finalista Cupei Moldovei, ocupantă a locului al treilea, în sezonul trecut, în prima ligă a Republicii Moldova și calificată în preliminariile Conference League”, a mai precizat clubul.

Mircea Lucescu va fi invitatul special la meciul dintre Poli Iași și Zimbru Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *