Prima pagină » National » Investiții uriașe în țară. Iată compania internațională care vrea să dezvolte turismul din România
Investiții uriașe în țară. Iată compania internațională care vrea să dezvolte turismul din România

Investiții uriașe în țară. Iată compania internațională care vrea să dezvolte turismul din România

21 iun. 2024, 08:00,
BZI.ro, în National

Se vor face investiții uriașe în țară. Un gigant din industria hotelieră pe Europa și Africa de Nord, are planuri de extindere și vrea să ajungă la 80 de proprietăți în regim hotelier. România se află pe lista investitorului, care consideră că țara noastră are un potențial uriaș. Iată compania internațională care vrea să dezvolte turismul din România.

Investiții uriașe în țară

CEO Accor Group pe Europa și Africa de Nord, Patrick Mendes, anunță faptul că gigantul din industria hotelieră are planuri de dezvoltare și va investi sume uriașe în România pentru a dezvolta turismul. Este vorba despre construirea a mai multor hoteluri în locuri atractive pentru turiști.

„România are un potențial foarte mare pentru grupul Accor. Planul este să ajungem la 50 de proprietăți în România în următorii 3-5 ani și, de ce nu, chiar și la 80. Vrem să aducem și noi branduri. Anul acesta și anul viitor vom aduce pe piața din România brandurile Handwritten și Tribe.”, a explicat Patrick Mendes.

Grupul Accor investește deja foarte mult în România, recent fiind deschis un nou hotel pe litoral, Ibis Venus Style și urmează un nou hotel și în Poiana Brașov. Patrick Mendes a precizat că România va ajunge la același nivel cu Polonia, ca număr de camere deținute de grupul Accor. România este și a doua țară din Europa de Est ca număr de camere deținute și venituri pentru grupul Accor, după Polonia.

„În următorii 5 ani, România va ajunge la același nivel cu Polonia, unde avem deja 80 de hoteluri în operare, iar planul este să mai deschidem încă 10. Și în România am putea să ajungem la 80 de hoteluri în următorii 5 ani.”, a mai declarat Patrick Mendes.

Se deschide o nouă fabrică în țară

Un gigant german va investi în țară 500 milioane de euro pentru crearea mai multor locuri de muncă. Compania va crea două puncte de lucru în România și se anunță a fi un proiect de succes. Karl Mayer, o companie germană ce este specializată pe producție de tehnologii în industria textilă și mașini, urmează să deschidă două puncte de lucru. Fabricile vor fi construite în Baia Mare, în comuna Groși.

Roland Kohn, managerul de investiții al companiei consideră că vor există numeroase beneficii și are multă încredere în investiția făcută în România. Patrick Mock, directorul companiei din România a anunțat că s-a închiriat o fostă hală industrială pentru ca fabrica să funcționeze și au început deja angajările.

O altă veste bună este aceea că o fabrică din România va avea o producție record. Fabrica veche din România care va produce pe bandă rulantă este chiar Fabrica de Zahăr Luduș, din județul Mureș. Fabrica va colabora cu peste 500 de fermieri, mare parte dintre ei fiind din zona Ardealului. Asta înseamnă zahăr 100% românesc anul acesta, iar cantitatea totală ar putea ajunge la un nou record, mai exact peste 65.000 de tone. Mihaela Neagu, co-proprietara Fabricii de Zahăr Premium Luduș, a confirmat aceste detalii.

,,Anul acesta vom avea un record de procesare, pentru că am semnat pentru contractarea sfeclei de zahăr de pe o suprafață de 8.800 de hectare. Fermierii din zona Ardealului și-au arătat deschiderea să cultive mai multă sfeclă de zahăr, deși tehnologia de cultivare și întreținere pentru această plantă tehnică este mult mai dificilă și mai costisitoare. Tocmai de aceea am și venit în sprijinul lor cu plăți în avans și cu ajutor la achiziția de inputuri. Fabrica de Zahăr Luduș a produs anul trecut 25.000 de tone de sfeclă de zahăr, iar în 2024 cantitatea va fi de 65.000 de tone, o cantitate ce va contribui substanțial la diminuarea importului de zahăr.

Pentru a ne asigura că fabrica va funcționa la capacitate maximă și în condiții optime, în baza planului de dezvoltare, am pus accent pe investiții pentru eficientizare atât energetică, cât și la nivel de flux de procesare.”, a anunțat Mihaela Neagu, co-proprietara Fabricii de Zahăr Premium Luduș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *