Prima pagină » Local » Investiții de peste 2.500.000 de euro în modernizarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași! Dr. Radu Crișan Dabija: „Nu vrem decât să lucrăm în condiții civilizate” – Galerie FOTO/VIDEO

Investiții de peste 2.500.000 de euro în modernizarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași! Dr. Radu Crișan Dabija: „Nu vrem decât să lucrăm în condiții civilizate” – Galerie FOTO/VIDEO

16 dec. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Joi, 15 decembrie 2022, la ora 13:30, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași a avut loc o conferință de presă, cu ocazia finalizării lucrărilor de reamenajare și refuncționalizare a parterului unității medicale. Dr. Radu Crișan Dabija a prezentat obiectivele manageriale ce au fost realizate în cei doi ani de când se află la conducerea spitalului

În perioada 2020-2022, în modernizarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași s-au investit aproximativ 2.500.000 de euro. Parterul spitalului a fost reamenajat și refuncționalizat, investindu-se, în acest sens, 400.000 de lei. Reabilitate au fost și stația de oxigen, dispensarul și ascensorul spitalului. În prezent, obiectivul major este construirea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași, o clădire nouă și modernă, care să integreze toate cele patru secții ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Parterul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași a fost reamenajat și refuncționalizat!

radu crisan Dabija si Marius Danga

Dr. Radu Crișan Dabija a prezentat și obiectivele manageriale realizate în cei doi ani de când se află la conducerea spitalului

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași se prezintă pacienți din cele șase județe limitrofe Iașului, dar și pacienți din restul țării. După doi ani petrecuți la conducerea unității medicale, dr. Radu Crișan Dabija a precizat că a dus la îndeplinire 20 de obiective ce privesc reparațiile curente și 29 de obiective de investiții cu aparatură și dotări.

„Am început cu reabilitarea ascensorului, care ne-a costat 133.000 de lei. Această clădire este încadrată cu risc seismic 2, de aceea nu i se pot aduce foarte multe intervenții. Ca urmare, a trebuit expertizată. Stația de oxigen a fost, în anul 2021, reabilitată aproape complet, s-au făcut mai multe intervenții, s-au înlocuit compresoare și, bineînțeles, stația a primit o revizie generală, în valoare de 434.000 de lei.

S-a medicalizat parterul spitalului, care, din nefericire, era grefat de tot felul de anexe, tot felul de spații care nu erau funcționale. În mod normal, la subsolul spitalului, pacientul trebuie să fie văzut, consultat. Investiția a fost de aproape 400.000 de lei”, a declarat dr. Radu Crișan Dabija.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași își dorește ca în perioada imediat următoare să construiască o nouă morgă pentru unitatea medicală.

„Un obiectiv pe care, din păcate, nu-l putem finaliza anul acesta, din cauza supra cererii de avize, privește morga spitalului. Aceasta este improprie și trebuie construită. Practic, spitalul nici nu are o morgă, are o anexă. Morga va trebui construită prin desființarea unor construcții. Sperăm să terminăm studiul de fezabilitate în ianuarie 2023, care va costa 73.000 de lei.

Reabilitarea radiologiei a costat 16.000 de lei. Putem spune că avem, în sfârșit, un dispensar în care pacienții nu mai sunt puși în pericol. Am început și reabilitarea Spitalului Pașcanu, pentru că pacienții internați acolo aveau nevoie de condiții mult mai bune. S-a investit în trei saloane, o investiție care va fi finalizată anul acesta”, a precizat dr. Radu Crișan Dabija.

Aproximativ 2.500.000 de euro au fost investiți, în ultimii doi ani, în modernizarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași

În perioada 2020-2022, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași s-au făcut investiții de circa 2.500.000 de euro. Investiția este una importantă, având în vedere că, în anul 2019, unitatea medicală a beneficiat de investiții în valoare de doar 200.000 de lei.

„Am modernizat bucătăria spitalului, recepția, care ne-a dat bătăi de cap din cauza conformației sale mai ciudate. S-au investit peste 100.000 de lei. În dotările de tip mobilier, numai anul acesta s-au investit 300.000 de lei. În anul 2021 s-a cumpărat mobilier în valoare de 294.000 de lei.

Anul trecut, la utilități am avut facturi în valoare de 100.000 de lei, iar anul acesta au fost de peste 500.000 de lei. În prezent, toată aparatura din Terapie Intensivă, din sălile de operație și din Secția I Pneumologie este nouă, arată foarte bine. Acest spital a ajuns să ofere condiții hoteliere și aparatură, să spunem așa, la un nivel normal. Consiliul Județean ne-a pus la dispoziție, pentru aceste investiții, suma de aproximativ 2.500.000 de euro.

Nu sunt bani puțini, având în vedere că, în anul 2019, în acest spital au fost investiți foarte puțini bani, undeva la 200.000 de lei. Este o sumă importantă, sunt bani pe care i-am atras împreună și cred că este o realizare cu care ar trebui să ne mândrim”, a adăugat dr. Radu Crișan Dabija.

Dr. Radu Crișan Dabija: „Traversăm Iașul ca să ne îngrijim de pacienți!”

Dr. Radu Crișan Dabija a subliniat importanța construirii Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași. Noua unitate medicală va fi amplasată în Bucium, unde se află în prezent Secția IV Pneumologie – „Dr. Clunet”.

„Traversăm Iașul ca să ne îngrijim de pacienți, avem patru clădiri în patru colțuri diferite ale orașului, la distanță de 10 kilometri, una de alta. Nu vrem decât să lucrăm în condiții civilizate și să sperăm că într-o bună zi o să mergem cu toții la serviciu, la Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași, pentru că avem 4,7 hectare de teren, în Bucium, pe care ne dorim să construim un spital nou”, a adăugat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Despre importanța construirii Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași a vorbit și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

„Vrem să transmitem un mesaj cât se poate de clar. Considerăm că Iașul are nevoie de Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași ca de propriii noștri plămâni și vom face tot ce ne stă în putință, astfel încât să accesăm orice sursă de finanțare pentru a da viață acestui spital. Avem convingerea că Iașul are nevoie de investiții masive în infrastructura medicală”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași cuprinde, în prezent, patru secții: Secția I Pneumologie – sediul central, Secția II Pneumologie – Spitalul Pașcanu, Secția III Pneumologie – Tudor Vladimirescu și Secția IV Pneumologie – „Dr. Clunet”.

Comentarii
  • Medic pneumolog

    Multumim doctorului Crisan-Dabija care ne-a adus o bucatarie dupa chipul si asemanarea lui, iar acum se gandesteste sa construiasca si morga! 🙂 Magnific! Fostul reprezentant medical si blogar va ridica firma la cer! Multumim, ne-ati salvat!

  • Comentariile colegilor șterse…poze articol schimbate… semne bune ego-ul are. Tot înainte eroi!
    Cu umilință și recunoștință, desigur.

  • Spiridusul asta de Dabija nu se dezice de originile lui, prost din Vaslui!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024