Prima pagină » Eveniment-Social » Investiții de peste 160 de mii de euro la Cinema Victoria din Iași! Proiecte noi la clădirea din Piața Unirii

Investiții de peste 160 de mii de euro la Cinema Victoria din Iași! Proiecte noi la clădirea din Piața Unirii

19 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Eveniment-Social

O serie de investiții noi vor apărea la Cinema Victoria din municipiul Iași. Clădirea din Piața Unirii din Iași a fost renovată și consolidată de Ateneul Național, imobilul urmând a fi transformat în unul de spectacole

Ateneul Național din Iași va aloca circa 785 de mii de lei (160 de mii de euro) în modernizarea interiorului de la Cinematograful Victoria, clădire situată în Piața Unirii. Investiția prevede o serie de lucrări de modernizare a instalațiilor din interior, proiect demarat după finalizarea celor privind reabilitarea clădirii din zona centrală a municipiului Iași.

Nouă investiție la Cinema Victoria din municipiul Iași

Procedura va fi derulată de Ateneul Național din Iași, firmele interesate urmând a depune oferte până la data de 5 august 2022. Deschiderea acestora va avea loc la 5 octombrie 2022. Investiția a fost împărțită pe două loturi, conform caietului de sarcini.

„Proiectul prevede lucrări de modernizare a instalaților de prevenire, detecție, alarmare și stingere a incendiilor, la sala Unirii. În acest caz, este vorba de lucrări de instalare de sisteme de alarmă împotriva incendiilor și modernizarea instalațiilor sanitare de la Cinematograful Victoria – Sala Unirii”, se arată în caietul de sarcini.

Proiect nou la cinematograful din Iași

În plus, procedura prevede și alte lucrări la cinematograful din zona centrală a orașului.

„Cel de-al doilea lot prevede o serie de lucrări de modernizare a instalaților sanitare, a unor hidranți de interior și exterior, sprinklere, detectoare de fum, toate fiind la Cinematograful Victoria – Sala Unirii, conform specificațiilor tehnice din caietul de sarcini. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări, înainte de data limită de depunere a ofertelor, este de 6 zile. Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 3 zile de data limită de depunere a ofertelor”, se mai arată în caietul de sarcini a procedurii.

Sală cu 900 de locuri la Cinema Victoria din Iași

În urma unei expertize tehnice, s-a stabilit că imobilul nu are nevoie de lucrări de consolidare. Totul are drept scop deservirea unei palete largi de activități culturale. Pe de altă parte, în caietul de sarcini se precizează că nu sunt necesare lucrări de consolidare a imobilului. Este vorba despre refacerea fațadelor, o recompartimentare interioară, echiparea scenei cu cortină de protecție la foc, realizarea unei rezerve de apă, refacerea integrală a instalațiilor (electrice, termice și sanitare), înlocuirea tâmplăriei și realizarea unui sistem de iluminat arhitectural. Sala va avea 900 de locuri.

Cinematografele din Iași vor fi reabilitate

Primele investiții în cinematograful Victoria din Piața Unirii au fost inițiate în urmă cu doi ani . Proiectul de la „Victoria” conține elemente ornamentale, similare cu cele de la monumentele istorice Hotel Traian și Palatul Braunstein, conform celor de la Ateneul Național. Instituția de cultură aflată în subordinea municipalității a preluat și Cinematograful Dacia și Cinematograful Republica, ambele urmând a fi reabilitate în perioada următoare.

Investițiile de la Cinema Victoria, din municipiul Iași, vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *