Prima pagină » Local » Investiții de milioane de lei cu bani de la Consiliul Județean pentru locuitorii orașului Podu Iloaiei
Investiții de milioane de lei cu bani de la Consiliul Județean pentru locuitorii orașului Podu Iloaiei

Investiții de milioane de lei cu bani de la Consiliul Județean pentru locuitorii orașului Podu Iloaiei

19 feb. 2022, 02:00,
Livia Zăbrăuțanu, în Local

Anul 2022 aduce schimbări pentru locuitorii orașului Podu Iloaiei, proiecte noi primind finanțare din partea Consiliului Județean.

Siguranța asigurată conducătorilor auto, cât și mobilitatea crescută sunt câteva dintre prioritățile pe care le evidențiază primarul orașului, Ioan Alexa, acesta declarând că va aduce îmbunătățiri în acea direcție începând cu anul acesta.

Edilul susține că prin alocarea unor fonduri europene, vor avea loc schimbări și pe plan educațional.

În decursul acestui an, Ioan Alexa precizează că va duce la bun sfârșit lucrările care au fost începute în anii de urmă și că este recunoscător pentru oportunitatea pe care o are orașul datorită Consiliului Județean. Planuri mari se află pe listă pentru implementare în acest an, primarul vizând binele locuitorilor din comunitatea din care face parte.

Ioan Alexa in cadru unei sedinte

Ioan Alexa declară că anul 2022 va fi prosper pentru orașul pe care îl are în subordine

Bani de la Consiliul Județean pentru siguranța pietonilor din Podu Iloaiei

primaria din Podu Iloaiei

Primăria orașului Podu Iloaiei implementează mai multe proiecte de viitor pentru binele cetățenilor

Primarul orașului Podu Iloaiei precizează că în urma unor discuții avute alături de mai marii Consiliului Județean, va fi implementat un proiect de investiții în legătură cu turnarea unor borduri și trotuare pe drumul județean DJ282D.

,,În calitate de primar al orașului Podu Iloaiei, am avut discuții cu vicepreședintele CJ Iași, dl. Sorin Afloarei, care mi-a explicat că investiția se va face în acest an. Domnul vicepreședinte CJ Iași s-a deplasat în teren, însoțit fiind de directorul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor. Astfel, aceștia au putut constata  la fața locului care este situația”, a declarat Ioan Alexa.

Conform lui Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean din Iași, unul dintre proiectele importante desfășurate pe parcursul acestui an în orașul Podu Iloaiei este reprezentat de către amenajarea trotuarelor pe porțiunea drumului județean DJ282 D, cel care conectează comunitatea cu DN28. Astfel, CJ alocă fonduri pentru realizarea acestui proiect.

,,Locuitorii din această zonă trebuie să poată circula în siguranță iar o investiție în amenajarea trotuarelor și montarea bordurilor este pe agenda Consiliului Județean Iași. Modernizarea drumurilor, pe lângă mobilitatea crescută și siguranța asigurată conducătorilor auto, trebuie să asigure și siguranță pietonilor, acolo unde drumul este prevăzut cu zone de protecție pentru aceștia”, a menționat vicepreședintele CJ.

o fetita care foloseste o tableta la scoala

Primarul a declarat că prin fonduri europene au fost achiziționate tablete școlare

Investiții de milioane de lei în educație

un drum din Podu Iloaiei in timp ce este asfaltat

Anul acesta va avea loc continuarea proiectului de asfaltare a străzilor din orașul Podu Iloaiei

Prin alocarea fondurilor europene, primarul speră că va putea duce la capăt și alte planuri de viitor pe care le mai are, susținând faptul că doar prin aplicarea pentru acestea există șanse reale de dezvoltare pentru multe comunități.

,,Consider că fondurile europene sunt singura șansă de dezvoltare a oricărei localități și e o obligație a primarilor să facă tot posibilul pentru a atrage fonduri nerambursabile.Suntem conectați la tot ce înseamnă PNRR, avem deja schițate ideile pe care vrem să depunem proiecte. De asemenea, suntem la curent cu liniile de finanțare europene deschise în prezent sau care urmează.Fondurile europene sunt o prioritate pentru orașul Podu Iloaiei, după ce ani de zile nu s-a accesat niciun proiect european. De fapt, în premieră, am reușit să atragem primii bani europeni prin achiziționarea de tablete școlare”, a precizat Ioan Alexa.

Pentru anul 2022, Ioan Alexa declară că își dorește să ducă la capăt proiectele începute în trecut, precum asfaltareadrumurilor, pentru evitarea situațiilor deranjante care pot provoca trafic aglomerat în orașul Podu Iloaiei; extinderea rețelei de apă și canalizare și investiția în educație. În principiu,investițiile au fost concentrate pe proiecte  care au în vedere rețelele de utilități, întrucât drumurile asfaltate și accesul la rețelele antemenționate sunt două dintre cele mai solicitate de către cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *