Prima pagină » Local » Investiții de aproximativ 180 de milioane de lei la Spitalul de Copii „Sf Maria” din Iași – FOTO/VIDEO

Investiții de aproximativ 180 de milioane de lei la Spitalul de Copii „Sf Maria” din Iași – FOTO/VIDEO

06 feb. 2023, 12:45,
în Local

Luni, 6 februarie 2023, la Spitalul Clinic de Urgență pentru „Copii Sf. Maria” din Iași, a avut loc o conferință de presă, ocazie cu bioing. med. pr. drd. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, au discutat despre stadiul proiectelor aflate in implementare în cadrul unității medicale.

În ultimii doi ani, în dotarea și modernizarea unității medicale au fost investite 180 de milioane de lei, fiind reabilitați și modernizați aproximativ 30.000 de metri pătrați.

„Sănătatea copiilor este forte importantă în viața oricărei comunități. Consiliul Județean Iași a investit în ultimii ani aproximativ 180 de milioane de lei în modernizarea și dotarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași. Au fost reabilitați și modernizați aproximativ 30.000 de metri pătrați, tocmai pentru a asigura condiții pentru un act medical de calitate. Copiii din cele 7 județe al Moldovei ajung să fie tratați aici, 100 de mii de copii ajung să calce în fiecare an pragul Spitalului Clinic de Urgență pentru „Copii Sf. Maria” din Iași. Cei 144 de medici care activează în unitatea medicală, asistenți medicali, infirmiere și personalul TESA reușesc să facă minuni astfel încât copii din județul Iași și cei din regiunea Moldovei să plece acasă mult mai bine decât au ajuns la spital. Cele 180 de milioane de lei care au fost investite în spital reprezintă atât fonduri europene, fonduri guvernamentale și fonduri din bugetul Consiliului Județean Iași. Anul trecut, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la cea mai mare Unitate de Primări Urgențe pe care o avea un spital pediatric din România, care va avea de la 5 la 35 de paturi, cele mai bune condiții și dotări pe care le poate avea un spital de pediatrie. Din 2020 până astăzi, la Spitalul pentru „Copii Sf. Maria” din Iași a fost reînființate comportamentul și secția de arși și chirurgie plastică, de la 15 paturi am ajuns la 30, iar anul trecut a fost înființată secția de neurologie pediatrică, care are o adresabilitate foarte ridicată”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În septembrie 2023, se vor da în folosință cei 2230 de metri, atât cât va măsura Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Bioing. med. pr. drd. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, a declarat că va face întotdeauna tot posibilul pentru ca spitalul să atragă cât mai multe finanțări.

„Pe perioada reabilitării, pe perioada pandemiei COVID, personalul medical din cadrul spitalului a asigurat asistența medicală a tuturor copiilor care s-au adresat acestei unități medicale. Facem asta cu responsabilitate, cu dragoste de copii, o facem așa cum ar face-o orice părinte care își vede copilul în dificultate. Așa cum am făcut și până acum, vom accesa toate fondurile posibile în interesul copilului, vom avea aparatură medicală în valoare de 12 milioane de lei, care va veni în următoarele 2-3 luni. Este un proiect derulat de un an și ceva și încep să se vadă rezultate. Echipa medicală este dedicată actului medical, suntem responsabili față de copiii noștri”, a declarat bioing. med. pr. drd. Alina Belu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *