Prima pagină » Eveniment-Social » Investiții de 4 milioane de lei în reabilitări și modernizări în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, de la Universitatea Tehnică din Iași!
Investiții de 4 milioane de lei în reabilitări și modernizări în Campusul Studențesc

Investiții de 4 milioane de lei în reabilitări și modernizări în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, de la Universitatea Tehnică din Iași!

15 iul. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

În această vacanță de vară, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași pregătește noi investiții în reabilitări și modernizări în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”. Astfel, pentru a-i primi în bune condiții pe studenți, în anul universitar 2021-2022, instituția va aloca 4 milioane de lei

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași pregătește noi investiții în reabilitări și modernizări în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”.
Astfel, pentru a-i primi în bune condiții pe studenți, în anul universitar 2021-2022, instituția va aloca 4 milioane de lei. Pe de altă parte, rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a precizat faptul că, din această toamnă, dacă starea de alertă nu va mai fi în vigoare, se va începe anul universitar cu prezența integrală a studenților la ore și în campus.

Campusul din „Tudor”, unul dintre cele mai mari din țară

În aceste condiții, conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relația cu studenții la TUIAȘI, a prezentat măsurile pe care le va lua universitatea până la finalul anului pentru a-i primi pe tineri, fiind planificate investiții de aproape 4 milioane de lei în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

„Campusul nostru este unul dintre cele mai mari din țară, se întinde pe 14 hectare, avem 21 de cămine, cu o capacitate de peste 8.000 de locuri, iar, în fiecare an, încercăm să modernizăm atât spațiile de cazare, căminele, cât și să reamenajăm spațiile verzi pentru studenți”, a explicat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi.

Prorectorul a scos în evidență și proiectul universității de a reabilita patru spații pentru a crea săli de lectură moderne în Campusul „Tudor Vladimirescu”, în urma unui concurs de soluții adresat chiar studenților TUIAȘI, care are premii de 5.000 de lei.

Săli de lectură modernizate și săli de co-working, cu sisteme de videoconferință

De asemenea, vor fi realizate săli de lectură modernizate și săli de co-working, cu sisteme de videoconferință.

„Ne bazăm pe sprijinul și ideile studenților. Vrem să amenajăm, în căminele în care nu existau până acum, săli de lectură modernizate. Este vorba despre săli de co-working, cu sisteme de videoconferință, realizate cu sprijinul studenților noștri. Am organizat în acest sens un concurs de soluții cu premii de 5.000 de lei, iar studenții au fost bucuroși și participă cu toată seriozitatea”, a mai precizat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi.

La nivelul obiectivelor de investiții, prorectorul a enumerat reabilitarea băilor și a grupurilor sanitare dintr-un cămin, efectuarea unor lucrări de reparații la subsolurile din șase cămine, cât și schimbarea integrală a ușilor la două dintre căminele mari. Toate acestea vor fi realizate până la 1 octombrie 2021 și vor reprezenta o investiție de circa 2 milioane de lei. Diferența de 2 milioane de lei din investițiile de 4 milioane va fi acordată până pe 31 decembrie 2021, aici fiind inclusă și renovarea celor patru săli de lectură, dar și înființarea a patru spălătorii profesioniste destinate exclusiv studenților (care va duce numărul celor existente în campus la 15), dar și amenajarea unei platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere și, respectiv, reparația sistemului de climatizare de la cantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *