Prima pagină » Economic Local » Investiții de 250.000 de euro în alimentarea cu apă! Beneficiarii sunt satele din județul Iași
Investiții de 250.000 de euro în alimentarea cu apă! Beneficiarii sunt satele din județul Iași

Investiții de 250.000 de euro în alimentarea cu apă! Beneficiarii sunt satele din județul Iași

21 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Pe data de 7 februarie, Primăria comunei Ciortești organizează o licitație pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Rotaria. Estimarea bugetară a achiziției este de 1.124.840 lei, fără TVA, aproape 250.000 de euro. Firma cu oferta financiară cea mai mică va fi declarată câștigătoare de către comisia de evaluare. Conductele trebuie să aibă o durată de viață de minimum 50 de ani.

„Probele se efectuează pe tronsoane cu lungimea de 300 m până la maximum 500 m. Tronsonul care se testează trebuie să fie asigurat împotriva deplasării, înălțimea umpluturii peste creasta conductei va fi de minimum 1 m. Umplutura se va realiza pe toată lungimea conductei, mai puțin în zona îmbinărilor, care trebuie lăsată liberă pentru a se observa eventuale scăpări de apă. Umplerea tronsoanelor de probă cu apă se face din capătul cel mai de jos, după ce în prealabil au fost deschise robinetele de aerisire poziționate în punctele cele mai înalte și care se vor închide în momentul în care apa care se scurge este fără aer. Tronsoanele se inchid cu capace asigurate, și nu cu robinete”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`