Prima pagină » Economic Local » Investiții de 1,5 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase. Reconstruirea zidului de sprijin este în prim-plan – FOTO

Investiții de 1,5 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase. Reconstruirea zidului de sprijin este în prim-plan – FOTO

07 aug. 2023, 02:00, 2 ,
Cristina Doroftei în Economic Local

În decursul acestei săptămâni s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. În prim-plan se află zidul de sprijin al spitalului, care în aproximativ 18 luni va schimba radical aspectul, din punct de vedere estetic

Sâmbătă (n.r. – 5 august) au început lucrările de stabilizare. Acestea se vor realiza printr-o reconstrucție solidă și temeinic proiectată, astfel încât carosabilul care tranzitează partea laterală a spitalului, intrarea în incinta acestuia și locuințele individuale de pe strada Octav Botez să nu aibă de suferit.

Reconstruirea solidă a zidului de sprijin

poză cu lucrările de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași

În prim plan se află zidul de sprijin al spitalului, care în aproximativ 18 luni va schimba radical, din punct de vedere estetic, aspectul spitalului

Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de lei și reprezintă o investiție importantă. Zidul de sprijin al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a avut, de-a lungul anilor, intervenții minime. Proiectul are ca scop reconstrucția zidului, dar și delimitarea spațiului spitalului de carosabil.

„În cursul acestei săptămâni am semnat ordinul de începere a lucrărilor în urma cărora gradul spitalului va fi refăcut în totalitate. Investiția are valoarea de 1,5 milioane de lei. Cu o vechime apropiată de cea a spitalului, cu intervenții minore de-a lungul timpului, acest adevărat zid de sprijin, care susține carosabilul din dreptul spitalului și strada Octav Botez, reprezintă o lucrare de o mare finețe din punct de vedere ingineresc și care continuă investițiile atât de necesare în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» din Iași.

După organizarea de șantier, o etapă obligatorie și importantă în economia oricărei construcții, au debutat lucrările care se vor finaliza după 18 luni, cu un zid de sprijin, respectiv gard de delimitare a spațiului spitalului de carosabil și care va fi, din punct de vedere structural și estetic, la nivelul anului 2023”, declară dr. Florin Roșu, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Investițiile în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iași

poză cu dr. Florin Roșu, manager  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași

Aceasta se va realiza printr-o reconstrucție solidă și temeinic proiectată astfel încât carosabilul care tranzitează partea laterală a spitalului, intrarea în incinta acestuia  cât și locuințele individuale de pe strada Octav Botez să nu aibă de suferit

Având în vedere că zidul de sprijin al spitalului a suferit foarte puține intervenții, reabilitarea sa completă va aduce o imagine corespunzătoare. Investițiile în infrastructura spitalului continuă.

„După aprobarea construcţiei Pavilionului 8 prin Compania Naţională de Investiţii, în valoare de 45 de milioane de euro, reabilitarea Pavilionului Administrativ prin PNDL cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi, în valoare de peste 7 milioane de lei, stabilizarea printr-o reconstrucţie solidă, temeinic proiectată, astfel încât carosabilul care tranzitează partea laterală a spitalului, cât şi intrarea în incinta acestuia, dar mai ales mai ales locuinţele individuale de pe strada Octav Botez să nu aibă de suferit (investiţie de peste 2 milioane de lei).

Accesarea prin programul PNRR Componenta 12 (prevenirea infecţiilor nosocomiale), proiect în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, va continua trendul ascendent al creşterii calităţii actului medical caracteristic spitalului nostru”, a transmis managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, dr. Florin Roșu.

Comentarii
  • Ala e singura problema. Nozocomiale? Nooo, nu exista.
    Zidul tre sa arate bine, sa se simta bine dl director cand intra pe poarta. Pentru ca zidul ala darapanat ar putea sa strice poza facuta de un jurnalist, cu interventia DNA la spital.

  • Si uite-asa, spitalul va avea un zid instagramabil. Asta lipsea, ca restul sunt ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 noiembrie 2024
19 noiembrie 2024