Prima pagină » Local » Investiție de milioane de euro, în zona industrială din Iași! Pe un teren cumpărat cu 600.000 de euro de la Vel Pitar, va fi construită o clădire de 8 etaje

Investiție de milioane de euro, în zona industrială din Iași! Pe un teren cumpărat cu 600.000 de euro de la Vel Pitar, va fi construită o clădire de 8 etaje

31 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER, în Local

O nouă investiție imobiliară de milioane de euro se pregătește în zona industrială din Iași. O firmă de instalații electrice intenționează să construiască o clădire de opt etaje

Proiectul imobiliar va fi realizat în zona industrială din Iași, pe Calea Chișinăului, numărul 33. Firma General Tehnic SRL intenționează să construiască un complex de clădiri de birouri, spații comerciale, depozitare și servicii profesionale. Terenul a fost achiziționat de la firma de panificație Vel Pitar contra unei sume de 600.000 de euro.

Investiție de milioane de euro, în zona industrială din Iași. Un complex de birouri va fi construit de o firmă care se ocupă de instalații electrice

Firma General Tehnic SRL, administrată de Viorel Ciubotariu, Viorel Boanda și Ioan Smarcu, a inițiat un proiect urbanistic pe Calea Chișinăului, pe o proprietate achiziționată de la firma de panificație Vel Pitar.

Potrivit informațiilor publicate, societatea intenționează să construiască, pe terenul în suprafață de 4.511 mp, o clădire de opt etaje (2S+P+7E.E.tehic), cu funcțiuni mixte –  spații de birouri, spații comerciale, depozitare și servicii profesionale. Înălțimea maximă a acesteia va fi de 32 de metri.

„Lucrarea urmărește realizarea unei compoziții coerente din punct de vedere urbanistic și configurarea unei estetici a ansamblului compozițional în zona studiată. Intenția beneficiarului este de a realiza un Plan Urbanistic Zonal care să stabilească reglemente și indicatori urbanistici ce vor permite construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte – birouri, spații comerciale, depozitare și servicii profesionale cu utilitățile necesare funcționării armonioase a obiectivului. La realizarea investiției se vor respecta toate condițiile impuse prin avizele eliberate de deținătorii de rețele și utilități publice. Conformarea construcțiilor se va realiza pe baza criteriilor stabilite în planșa de reglementările urbanistice, în care s-au prevăzut regimul de aliniere propus, regimul de construire și înălțimea maximă admisă. Staționarea vehiculelor se va realiza în interiorul parcelei, în afara domeniului public”, se arată în documentele publicate.

Consilierii locali vor aproba proiectul în ședința ordinară de astăzi

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal, Iași, Calea Chișinăului, numărul 33, elaborat pentru construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte, birouri, spații comerciale, depozitare și servicii profesionale, va fi supus votului în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 31 iulie 2024.

Prin PUZ se propun 325 de locuri de parcare la subsol, dar și la nivelul solului. În același sens, se va planta un arbore la fiecare 20 de locuri de parcare, cu distribuire uniformă.

„Clădirea se va racorda și branșa la toate rețelele existente în zonă. Se recomandă ca racordarea burlanelor la canalizarea pluvială (captarea și evacuarea rapidă a apelor meteorice pe sub trotuare pentru a se evita producerea gheții) și de acolo către rețeaua de canalizare municipală. Pentru toate racordurile se va ține seama de condițiile și precauțiile impuse de structura geotehnică a terenului. Se interzice dispunerea antenelor TV-satelit în locuri ce pot diminua circulația publică și dispunerea vizibilă a rețelelor (acolo unde este posibil)”, se mai arată în documentele proiectului de hotărâre publicat.

O nouă investiție imobiliară de milioane de euro se pregătește în zona industrială din Iași. Firma de instalații electrice General Tehnic SRL intenționează să construiască o clădire de opt etaje.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *