Prima pagină » Local » Investiție de 7.5 milioane de lei în comuna Miroslava. Încep lucrările de construire a celor două săli de sport în Cornești și Uricani

Investiție de 7.5 milioane de lei în comuna Miroslava. Încep lucrările de construire a celor două săli de sport în Cornești și Uricani

22 sept. 2022, 02:00, 2 ,
Adnana Gafton în Local

Două săli de sport în Cornești și Uricani vor fi gata în noimebrie 2023. Investiția totală pentru cele două centre sportive, este de aproximativ 7.5 milioane de lei. Proiectul este unul complex, cele două săli vor fi dotate cu echipamente sportive pentru desfășurarea oricărei activități fizice. Prin construirea celor două centre sportive se urmărește eliminarea abandonului școlar pe raza comunei Miroslava

Încep lucrările pentru construirea celor două săli de sport în Cornești și Uricani. Valoarea totală a proiectelor este de 4.662.084,62 lei, din care ajutorul financiar nerambursabil este de 4.269.138,41 lei, bani proveniți de la Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul național. Comunitatea din Miroslava este într-o continuă dezvoltare. Acest fapt se resimte și în cazul instituțiilor de învățământ obligatoriu sau a sălilor de sport din comună ce încep să devină neîncăpătoare pentru numărul în creștere al celor mici.

schita sala sport

Încep lucrările de construire a celor două săli de sport în Cornești și Uricani

Proiecte de 7.5 milioane de lei pentru copii din comuna Miroslava

schita sala sport

Investiția în cele două săli de sport este de 7.5 milioane de lei

Cererile de finanțare pentru cele două săli de sport au fost depuse încă din anul 2018. Fondurile sunt asigurate de Programul Operațional Regional (POR). Pe fondul actualei crize economice și a majorării prețurilor la manoperă și a diferitelor materii prime pentru construcții, costurile estimative ale celor două proiecte au crescut. În data de 20 mai 2022, Consiliul Local Miroslava a aprobat devizele actualizate pentru cele două obiective de investiții. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 7.5 milioane de lei.

Investiția pentru sala de sport din Cornești este estimată la o valoare totală de 3.91 milioane de lei, iar pentru sala de sport din Uricani costurile sunt de 3.52 milioane de lei, ambele sume sunt valori cu TVA.

„Chiar dacă vom construi cele două săli de sport în comuna Miroslava, tot ar mai fi nevoie în comuna noastră de încă două săli de sport. Pe fondul creșterii demografice la noi în comună și de numărul de copii care există deja sau vin la noi, cele două săli la care am demarat lucrările nu sunt destule“, declară primarul Dan Niță.

Edilul precizează că în scurt timp va demara lucrările la încă două săli de sport în Horpaz și în curtea școlii din Miroslava.

 primar Miroslava Dan Nita

Obiectivul celor două săli de sport este eliminarea abandonului școlar din comuna Miroslava

Lucrările la cele două săli de sport în Cornești și Uricani vor fi gata în noiembrie 2023

cladire primarie Miroslava

Lucrările la cele două săli de sport vor fi gata în 30 noiembrie 2023

În cadrul școlii gimnaziale „Dimitrie Anghel“ din Cornești se va construi prima sală de sport, iar curtea bazei sportive din Uricani, unde se află școala gimnazială „Miron Barnovschi“ se va construi cea de a doua sală de sport.

Obiectivul proiectului este creșterea gradului de participare al copiilor la învățământul obligatoriu pe raza comunei Miroslava. Se urmărește eliminarea abandonului școlar prin atragerea și implicarea copiilor în activități recreative și sportive.

Cele două săli de sport din Cornești și Uricani vor avea ambele un nivel și o suprafață desfășurată de 540 metrii pătrați. Fiecare sală va avea un spațiu tehnic, un cabinet medical, un birou, patru grupuri sanitare din care unul dotat corespunzător pentru persoane cu dezabilități, două vestiare și un spațiu de depozitare. De asemenea, în vecinătatea celor două săli de sport se vor amenaja alei pietonale, alei carosabile și parcări. Termenul pentru executarea celor două lucrări este până pe 30 noiembrie 2023.

Cele două obiective vor fi dotate corespunzător. Copii din cele două localități vor putea desfășura diferite activități sportive întrucât în dotarea celor două săli de sport vor fi bănci, saltele, lăzi, panouri, inele, console și mingi pentru baschet, fileuri și mingi pentru volei și mingi și porți pentru handbal etc.

Finalizarea lucrărilor la cele două săli de sport în Cornești și Uricani este așteptată de întreaga comunitare din Miroslava.

copii care fac sport

Copii din Cornești și Uricani vor putea practica diferite sporturi în cele două săli

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *