Prima pagină » Local » Investiție de 153.000 de euro la stadionul din Copou! Primăria Iași a luat o tribună mobilă cu 1.000 de locuri

Investiție de 153.000 de euro la stadionul din Copou! Primăria Iași a luat o tribună mobilă cu 1.000 de locuri

07 mai 2022, 02:00, 4 ,
Vlad Rotaru în Local

Primăria va demara o nouă investiție la stadionul din zona Copou, municipiul Iași. Se vor aloca peste 150 de mii de euro pentru o tribună mobilă, care va fi amplasată la terenul de antrenament din spatele arenei sportive

O nouă investiție pentru zona sportivă din municipiul Iași. Primăria va aloca fonduri pentru achiziția unei tribune mobile, aceasta urmând să fie montată pe terenul II de antrenament din Copou de la stadionul „Emil Alexandrescu”, pe terenul cu gazon sintetic din aceeași zonă, dar și la Stadionul Tineretului din zona Tătărași. Conform caietului de sarcini, tribuna mobilă va avea 1.000 de locuri, valoarea investiției fiind de 756.302 lei (153.000 de euro).

O nouă investiție la stadionul din Copou de 153.000 de euro

Tribuna de 1.000 de locuri va avea o garanție de cinci ani, conform caietului de sarcini. Primăria vrea să încheie contractul cu firma care va livra tribuna până la finalul lunii septembrie 2022. De altfel, autoritatea locală a și explicat de ce s-a ajuns la o astfel de achiziție.

„Afluxul preconizat de iubitori ai sportului spre stadion, ai suporterilor echipelor locale la spectacolele sportive de anvergură, ridică o problemă la care Iașul este încă tributar. Ne referim aici la bazele sportive din Iași, unde tribunele lipsesc. Este cazul terenurilor adiacente ale stadionului din Copou – cel sintetic și terenul II de iarbă. Aici își dispută meciurile copiii și juniorii Asociației CSM Politehnica lași și cei legitimați la Liceul cu Program Sportiv, precum și fetele de la Navobi, clasate pe locul doi la finalul turului Ligii secunde”, se arată în documentație.

Gazonul sintetic de la terenul de antrenament a fost refăcut

În cursul anului trecut, Primăria a demarat un proiect de refacere a gazonului sintetic de antrenament din Copou.

„În cadrul evenimentelor sportive, spectatorii nu pot vizualiza în condiții optime desfășurarea activităților, creându-se deseori busculade nedorite, din fericire până acum fără repercusiuni. În aceeași situație se află și stadionul Tineretului, unde, atunci când seniorii Politehnicii dispută meciuri amicale sau are loc o competiție de copii sau juniori de nivel național, capacitatea tribunelor devine insuficientă”, se mai arată în caietul de sarcini.

Tribuna mobilă poate fi demontată și transportată la alt stadion

Conform caietului de sarcini, tribuna mobilă poate fi demontată și transportată în altă parte, unde au loc competiții, pentru a se face loc suporterilor.

„În acest context, considerăm că achiziția unei tribune mobile modulare, cu o capacitate de 1.000 de locuri, este extrem de oportună. Aceasta ar putea fi montată și demontată rapid, în orice locație, în funcție de nevoile și importanța competiției găzduite, de interesul pe care aceasta îl suscită și, mai ales, de afluxul de spectatori veniți la stadion”, se arată în caietul de sarcini.

Campionat Mondial de jocuri pe calculator pe stadionul din Copou

În cursul anului viitor, Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași ar urma să găzduiască Campionatul Mondial de jocuri pe calculator. Pentru acest eveniment dedicat pasionaților de jocuri pe calculator, municipalitatea va cheltui circa 5 milioane de dolari. Evenimentul se va întinde pe o perioadă de zece zile în municipiul Iași. La Iași, sunt așteptați peste 3.500 de gameri (jucători) de DOTA, FIFA sau CS: GO, din 100 de țări de pe întreg mapamondul.

În aceste condiții, este necesară o investiție nouă la stadionul din Copou.

Comentarii
  • Sunteti idioti.Aveti 20 de spectatori pe stadion la echipa 1 si cumparati tribuna de 1000 de locuri pentru antrenamentw.In acest timp marele bulevarde ale orasului sunt pline de gropi si denivelari.Curat idioti!

  • nu ei sunt idiotii adevarati ci cei ce ii voteaza si toti cei care accepta ca un oras ca iasul sa fie condus de asemenea oameni
    the braunstein family …..7 generations in moldova …….iassy…..iasi
    braunstein sergio…….

  • Am ajuns ultimul oraș din România , și unele comune , au stadioane , de ți-e mai mare dragul să asiste la o competiție sportivă . Umblăm dintotdeauna cu cârpeli . Cei de la conducerea spre bine a orașului , tocmai ăia sunt „paraleli” cu sportul , și tot ne „duc cu zăhărelul . SĂ LE FIE RUȘINE !!!

  • Nu e prioritar să facă Primaria investiție în stadion. Fluidizarea traficului e din punctul meu de vedere o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *