Prima pagină » Economic Local » Investiția pentru centrul multifuncțional din Cicoarei a fost anulată! Firma de construcții nu a convins Primăria Iași. Centrul era destinat țiganilor

Investiția pentru centrul multifuncțional din Cicoarei a fost anulată! Firma de construcții nu a convins Primăria Iași. Centrul era destinat țiganilor

08 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Firma de construcții care trebuia să amenajeze centrul multifuncțional din Cicoarei nu a reușit să convingă comisia de licitație. Procedura a fost anulată, urmând să fie reluată în perioada următoare. Investiția este de 2,6 milioane de euro

Primăria Iași a anulat licitația pentru construirea unui centru multifuncțional în zona Cicoarei, destinat familiilor de țigani. Recent, a fost lansată procedura pentru realizarea lucrărilor. S-a înscris o singură societate: Elitconstruct SRL, din Vaslui. Însă, o serie de neclarități au condus la anularea licitației.

„Am avut un ofertant, căruia i-am cerut o serie de clarificări la oferta înaintată municipalității. Acesta nu a răspuns în termenul legal, prin urmare am anulat procedura. Aceasta se va relua în perioada imediat următoare”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Patronul firmei de construcții din Vaslui a confirmat problemele.

„Nu am reușit la termen să răspundem la clarificări. Din ce știu am avut probleme și legate de prețuri”, a precizat Bogdan Cioncu, patronul firmei de construcții.

În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 19,1 milioane lei, profit de 357.112 lei, datorii de 12,3 milioane lei, cu un număr de 43 de angajați.

Centrul din Cicoarei va fi construit chiar lângă Ștrandul Municipal

Investiția va fi realizată pe un teren de 7.700 metri pătrați situat pe strada Nădejde, nr. 30. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 3.159 metri pătrați. Include o sală de spectacole cu 120 locuri și o sală de sport cu o capacitate de 150 persoane. Mai mult, vor fi amenajate două săli de muzică.

„Se vor asigura condiții pentru persoanele cu dizabilități, propunându-se ca alternativă pentru circulația pe verticală un lift. Acesta va asigura accesibilitatea persoanelor cu handicap la toate nivelurile clădirii, minimizând riscul excluziunii. Având în vedere potențialul zonei de implant, se va propune amenajarea spațiului exterior ca extensie a funcțiunilor principale de sport și cultură, permițând desfășurarea în aer liber a activităților de recreere, sport, educație etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrarea trebuie realizată în termen de 24 luni. Investiția este asigurată printr-un program european de finanțare. Valoarea proiectului este de 2,6 milioane de euro.

Investițiile continuă în infrastructura rutieră din municipiu

Pe data de 16.10.2020, Primăria Iași organizează o licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare privind asfaltarea. Procedura are o prevedere bugetară de 385.000 lei, fără TVA, aproape 80.000 euro. Sunt vizate mai multe străzi din cartierele Tătărași și Galata.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. În prezent, rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, din cauza intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran, din cauza configurației rețelelor, din cauza modificărilor impuse de alunecarea terenului din zona de versant”, se arată în descrierea situației actuale.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`