Prima pagină » Local » Investigator sub acoperire, audiat într-un dosar de trafic de droguri, la Iași – EXCLUSIV
Investigator sub acoperire, audiat într-un dosar de trafic de droguri, la Iași - EXCLUSIV

Investigator sub acoperire, audiat într-un dosar de trafic de droguri, la Iași – EXCLUSIV

26 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Într-un dosar de trafic de droguri, identitatea unui colaborator sub acoperire urmează a fi dezvăluită cu acordul magistraților. Avocatul Sorin Dimitriu, care îl reprezintă pe Ciprian Dumitru Gheorghiescu, spune că instanța i-a admis această cerere.

”Astfel de solicitări sunt rareori admise”, spune acesta.

Ciprian Dumitru Gheorghiescu și Mihai Gabriel Nastasă au fost trimiși în judecată recent

Într-un dosar de trafic de droguri, identitatea unui colaborator sub acoperire urmează a fi dezvăluită cu acordul judecătorilor. Avocatul ieșean Sorin Dimitriu, care îl reprezintă pe Ciprian Dumitru Gheorghiescu, spune că instanța i-a admis această cerere.

”A fost admisă solicitarea de a dispune audierea colaboratorului având numele de cod «Popa Ionuț», identitate atribuită prin ordonanța din data de 9 septembrie 2021, pentru că activitatea colaboratorului este consemnată în procesul-verbal de punere în executare a măsurilor de participare autorizată la anumite activități, încheiat pe data de 20 septembrie 2021. De asemenea, prin procesul-verbal se susține că, în una dintre zilele lunii septembrie 2021, s-a întâlnit cu inculpatul Ciprian Dumitru Gheorghiescu într-un loc din Municipiul Iași, a discutat cu el timp de 3 minute, în acest timp au făcut schimb de obiecte de mici dimensiuni, dar care nu au fost observate. Se precizează că, ulterior presupusei întâlniri dintre părți, colaboratorul «Popa Ionuț» i-ar fi înmânat investigatorului acoperit «Jorje» cantitatea de 1 gram de cocaină pentru care ar fi plătit suma de 400 de lei”, a declarat ieri avocatul Sorin Dimitriu.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Identitatea unui colaborator sub acoperire, dezvăluită într-un dosar la Iași

Avocatul ieșean a adăugat că procesul-verbal amintit nu arată modul în care colaboratorul acoperit a luat legătura cu Ciprian Dumitru Gheorghiescu, dacă acesta din urmă l-a contactat în vederea comercializării drogurilor, ori el ar fi fost contactat de colaborator.

”Nu se face referire la conținutul discuțiilor dintre aceștia, data și locul pretinsei activități este prezentată fără vreo posibilitate de verificare a afirmațiilor, nu sunt depuse la dosar, atașate procesului-verbal înregistrări audio ori înregistrări video, fiind binecunoscut faptul că anchetatorii ieșeni au aparatura necesară. Mai mult, presupusa activitate de comercializare a drogului nu se coroborează cu nicio probă din dosar, nefiind depusă nicio înregistrare a momentului și, în timpul efectuării percheziției, cei 400 de lei, suma care ar fi fost plătită în contravaloarea drogului, având seriile notate, nu a fost identificată”, a încheiat avocatul ieșean Sorin Dimitriu.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ciprian Dumitru Gheorghiescu și Mihai Gabriel Nastasă, acuzați din cauza drogurilor

Recent, Ciprian Dumitru Gheorghiescu și Mihai Gabriel Nastasă au fost trimiși în judecată de anchetatori, din pricina drogurilor. Conform oamenilor legii, pe 30 august 2021 aceștia s-au autosesizat că Ciprian Dumitru Gheorghiescu ar fi făcut trafic de droguri (cocaină) în Municipiul Iași. Anchetatorii au mai afirmat că ieșeanul ar fi vândut un gram de cocaină cu prețul de 100 de euro.

”Inculpatul Ciprian Dumitru Gheorghiescu a procurat din Spania, în cursul lunii septembrie 2021, de la o persoană de sex masculin, cu apelativul «Jose», în scopul punerii în circulație în Municipiul Iași, cantitatea de 59,39 grame de pulbere de cocaină”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Acum, rămâne de văzut dacă identitatea unui colaborator sub acoperire va fi sau nu dezvăluită într-un dosar de trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *