Prima pagină » Eveniment-Social » Invenţii, proiecte, lucrări şi volume unice la EUROINVENT 2023 – GALERIE FOTO

Invenţii, proiecte, lucrări şi volume unice la EUROINVENT 2023 – GALERIE FOTO

12 mai 2023, 11:46,
în Eveniment-Social

Peste 1000 de invenţii, proiecte, lucrări şi volume sunt prezentate la Palatul Culturii în cadrul celei de-a 15 ediții a EUROINVENT. Astăzi are loc sesiunea generală de prezentare a invențiilor, în timp ce sâmbătă, de la ora 11.00, tot la Palatul Culturii, are loc premierea celor mai interesante proiecte.

Festivalul Creativității se desfășoară în perioada 11 –13 mai 2023. Punctual, ediţia de anul acesta însumează 715 expoziții de invenții și proiecte, 122 de lucrări înscrise la Conferința în domeniul Științei și Ingineriei Materialelor, peste 250 de volume înscrise la Salonul de Carte, 50 de artiști locali vor participa la Salonul de arte frumoase și participanți din 35 de țări. Adrian Roșca, un bârlădean pasionat de reducerea poluării a inventat Rosmarh, roata care salvează vieți. “ Sunt electrician. Aceasta ar putea fi roata viitorului, o roată normală nu te ajuta atunci când în fata apare un pericol, roata vacuumatica ajuta şoferul, are aderenta crescută la carisabil”, a declarat Adrian Roşca.

Amintim că evenimentul este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutul Național de Cercetare pentru Protecția Mediului (INCDPM), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Universiti Malaysia Perlis și Czestochowa University of Technology Poland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`