Prima pagină » Razboi în Ucraina » Invadatorii ruși au impus folosirea rublei ca monedă oficială în Herson-ul ocupat
Invadatorii ruși au impus folosirea rublei ca monedă oficială în Herson-ul ocupat

Invadatorii ruși au impus folosirea rublei ca monedă oficială în Herson-ul ocupat

23 mai 2022, 21:44, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Astăzi, 23 mai, ocupanții ruși au început să impună folosirea rublei ca monedă oficială în regiunea Herson, urmând ca moneda rusească să fie folosită în paralel cu grivna ucraineană.

„Regiunea devine o zonă cu dublă monedă: rubla va circula în paralel cu grivna. Companiile şi antreprenorii vor putea afişa preţurile în cele două monede”, a anunţat administraţia civilă şi militară a ocupanților ruși din această regiune situată în sudul Ucrainei, conform AFP, citat de Agerpres.

„Cursul este de două ruble pentru o grivna”, a adăugat administraţia invadatorilor într-un comunicat postat pe contul acesteia de Telegram.

Rușii vor deschide o agenție a unei bănci rusești în Herson

Rușii adaugă că prima agenţie a unei bănci ruse se va deschide „foarte curând” în Herson, capitala regiunii, şi că „toţi antreprenorii” pot deschide acolo un cont „dacă îşi doresc acest lucru”.

La sfârşitul lunii aprilie, un oficial local a afirmat că rubla şi grivna ar putea circula în paralel o perioadă de tranziţie, înainte de o trecere completă la moneda rusă, o posibilitate pe care rușii nu au mai adus-o în discuție, luni, la momentul anunțului.

Rusia a încercat să își legitimeze controlul în regiunea din sudul Ucrainei

Oficiali locali şi ruşi au vorbit totuşi despre posibilitatea ca întreaga regiune să fie anexată, într-un final, la Rusia. Oraşul Herson, apropiat de Crimeea anexată de Rusia în 2014, a fost primul oraş important ocupat de ruşi de la începutul invaziei pe care au declanşat-o împotriva Ucrainei în 24 februarie.

De când a capturat orașul Herson, la începutul lunii martie, Rusia a încercat să își legitimeze controlul în regiunea din sudul Ucrainei, punându-și oamenii în vârful administrației locale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024