Prima pagină » National » Inundaţiile fac ravagii în România! Un Drum Naţional s-a surpat în judeţul Hunedoara
Inundaţiile fac ravagii în România! Un Drum Naţional s-a surpat în judeţul Hunedoara

Inundaţiile fac ravagii în România! Un Drum Naţional s-a surpat în judeţul Hunedoara

26 iun. 2020, 12:04,
George Cristian, în National

Inundaţiile fac ravagii în România în doar câteva zile. Vorbim despre un Drum Naţional care s-a surpat. Incidentul care putea să aibă urmări foarte grave s-a produs în judeţul Hunedoara. Drumul Naţional DN 66A s-a prăbuşit vineri, 26 iunie 2020.

Inundaţiile fac ravagii în România! Drumul Naţional s-a prăbuşit în zona Valea de Peşti

Conform autorităţilor, porţiunea de drum DN 66A s-a surpat în zona Valea de Peşti din judeţul Hunedoara. Incidentul a avut loc din cauza viiturilor care s-au abătut asupra judeţului în doar câteva zil. DRDP Timişoara a anunţa, astăzi 26 iunie 2020, pe pagina lor de Facebook faptul că o secţiune de drum s-a prăbuşit din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Instituţia a închis sectorul de drum afectat şi lucrează pentru remedierea situaţiei. Drumarii anunţă că sectorul închis circulaţiei rutiere este cuprins intre Valea de Brazi şi Campu lui Neag.

Judeţul Hunedoara se afla sub cod roşu de inundaţii. IGSU suplimentează forţele de intervenţie

Conform meteorologilor, judeţul Hunedoara se afla, vineri, sub influenţa unui cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri. În urma avertismenului emis de meteorologi, IGSU a hotărât suplimentarea forţelor şi tehnicilor de intervenţie în judeţul mai sus amintit. Un număr de 14 motopompe de mică şi de mare capacitate, 2 bărci pneumatice sunt mobilitate din judeţele vecine. Trei elicoptere sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a oferi ajutorul logistic necesar:

”14 motopompe de mică și mare capacitate, respectiv 2 bărci pneumatice sunt mobilizate din judeţele învecinate. Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, în județul Hunedoara sunt pregătite să intervină 3 elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație. Mai multe gospodării și drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate în județul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest.”

Inundaţiile au făcut ravagii şi în judeţul Botoşani. Mai multe drumuri sunt închise

Conform DRDP Iaşi, în aceste momente în judeţul Botoşani sunt mai multe drumuri închise. Drumurile sunt închise din cauza apei care se afla pe carosabil. În noapte dintre joi şi vineri, mai multe grădini au fost şi ele inundate. Lucrul este cauzat de faptul că răul Prut a ieşit din matca vineri, 26 iunie 2020. Conform specialiştilor, nivelul apei a depăşit cu doi metri şi jumătate cota de pericol, la Rădăuţi, judeţul Botoşani.

”La acest moment, circulația este închisă temporar pe sectorul cuprins între DN 24C, Rădăuți Prut, și DN 29A, Rădăuți Prut – Rediu, județul Botoșani, din cauza revărsării apelor râului Prut. Traficul este deviat pe drumurile sătești din proximitate. Echipele DRDP Iași sunt pregătite să intervină pentru asigurarea circulației, după retragerea apelor.” se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a celor de la DRDP Iaşi.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani trage un semnal de alarmă

Conform celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, vineri 26 iunie 2020, raul Prut măsoară la Rădăuţi 866 de cm, cu 266 cm peste cota de pericol şi cu patru cm mai mult decât ora precedenta. La Oroftiana, râul măsoară 676 cm, cu 26 cm peste cota de pericol, în scădere cu opt cm. ISU Botoșani a informat că apa nu a ajuns la casele aflate în zona inundabilă din Rediu și Rădăuți Prut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *