Prima pagină » Local » Întreruperi de apă curentă în Iași! ApaVital face lucrări și lasă fără apă cartierul Alexandru cel Bun
Întreruperi de apă curentă în Iași! ApaVital face lucrări și lasă fără apă cartierul Alexandru cel Bun

Întreruperi de apă curentă în Iași! ApaVital face lucrări și lasă fără apă cartierul Alexandru cel Bun

08 sept. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Reprezentanții ApaVital au transmis că vor fi mai multe întreruperi de apă curentă în Iași pe data de 9 septembrie 2022. Cartierul Alexandru cel Bun va rămâne fără apă potabilă pentru o zi, la fel și locuitorii din zona Cicoarei. De asemenea, continuă igienizarea rezervoarelor de apă din Hârlău, Țigănași și Fântânele

Vineri, 9 septembrie 2022, vor fi mai multe întreruperi de apă curentă, atât în orașul Iași, cât și în județ. Locatarii blocurilor din zona Alexandru cel Bun și Cicoarei sunt sfătuiți să își facă provizii de apă potabilă. De asemenea, sunt vizați și localnicii din Hârlău, Țigănași și Fântânele, deoarece se va igieniza rezervorul din localitatea Hârlău.

Întreruperi de apă curentă în mai multe zone din Iași

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în cartierul Alexandru cel Bun și în zona Cicoarei, pe 9 septembrie 2022, începând cu miezul nopții.

„În vederea efectuării unor lucrări de mentenanță la rețeaua de distribuție a apei potabile, vineri, 9 septembrie 2022, în intervalul orar estimat 00:00 – 06:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din cartierul Alexandru cel Bun (blocurile P+4) și în zona Cicoarei. Pe parcursul lucrării se vor închide și deschide succesiv vane de linie, iar, în intervalul orar menționat, apa potabilă va fi întreruptă, pe rând, pe diferite străzi din zonele afectate”, transmit reprezentanții ApaVital.

Compania furnizoare de apă sfătuiește persoanele din zonele afectate de aceste lucrări să facă provizii limitate pentru consum și gătit. Aceștia anunță că la reluarea furnizării există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate.

Continuă lucrările de igienizare a rezervoarelor de apă din județ

Tot vineri, 9 septembrie 2022, vor avea loc lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din localitățile Hârlău, Fântânele și Țigănași

„În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău, de 1.000 mc capacitate, vineri, 9 septembrie 2022, în intervalul orar estimat 7:00 – 21:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitatea Hârlău. De asemenea, în scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Fântânele, de 300 mc capacitate, vineri, 9 septembrie 2022, în intervalul orar estimat 7:00 – 23:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitatea Fântânele, comuna Fântânele. Totodată, în scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Țigănași, de 50 mc capacitate, vineri, 9 septembrie 2022, în intervalul orar estimat 7:00 – 23:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitățile Țigănași (parțial) și Mihail Kogălniceanu, comuna Țigănași”, au transmis reprezentanții ApaVital.

În acest caz, consumatorii sunt sfătuiți să își facă provizii de apă, deoarece la reluarea furnizării există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate.

ApaVital igienizează mai multe rezervoare de apă din județul Iași, motiv pentru care este important ca cetățenii din zonele ce nu au fost vizate până acum să urmărească canalele de informare pentru situația în care sunt mai multe întreruperi de apă potabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *