Prima pagină » Actualitate » Întregul Regat este cu ochii pe starea de sănătate a Reginei Elisabeta. Aceasta se află la Castelul Balmoral sub supraveghere medicală

Întregul Regat este cu ochii pe starea de sănătate a Reginei Elisabeta. Aceasta se află la Castelul Balmoral sub supraveghere medicală

08 sept. 2022, 17:00, 1 ,
în Actualitate

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta se află sub supraveghere medicală, în timp ce Prințul Charles se îndreaptă spre Castelul Balmoral. Regina Elisabeta se află la resedința de vară din Scoţia.

Sfatul medicilor a determinat-o să anuleze câteva întrevederi oficiale.

regina Elisabeta a Marii Britanii

Liz Truss a făcut primele declaraţii asupra acestei situaţii şi a spus că întreaga țară este fi profund îngrijorată de această veste

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta este sub supraveghere medicală

Regina Elisabeta se află sub supraveghere medicală la Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru starea ei de sănătate ei, a precizat Palatul Buckingham.

„Am fost la Palat: în urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați pentru sănătatea Majestății Sale și au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne confortabilă și se află la Balmoral”, a declarat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

O sursă de la palat a declarat totodată că membrii apropiați au fost informați și a minimizat speculațiile potrivit cărora monarhul ar fi căzut.

Miercuri, 7 septembrie, fiind sfătuita de medici să se odihnească, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii de rang înalt. Cu o zi înainte, aceasta a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcția de prim-ministru al țării, la castelul Balmoral, reședința sa din Scoția.

Liz Truss a făcut primele declaraţii asupra acestei situaţii şi a spus că întreaga țară este fi profund îngrijorată de această veste.

„Gândurile mele – și gândurile oamenilor din întreaga noastră Regat – sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia ei în aceste momente”, a spus ea.

Liz Truss vede China ca pe o ameninţare asupra ordinii mondiale

Într-o altă ordine de idei, amintim că unul dintre cei mai fermi critici la adresa politicilor Chinei a devenit premier marţi, 6 septembrie. Liz Truss, o auto-proclamată apărătoare a valorilor occidentale, l-a înlocuit în funcţie pe fostul premier Boris Johnson, a cărui politică faţă de Beijing nu a fost suficient de fermă.

Noul premier britanic Liz Truss vede ascensiunea Chinei ca pe o ameninţare la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli.

„Toate ţările trebuie să respecte regulile şi asta o include şi pe China. Beijingul îşi construieşte rapid o armată de specialişti capabilă să se infiltreze adânc în zonele de interes strategic european”, a declarat Truss.

Cu toate acestea, guvernul britanic a luat recent măsuri pentru a limita implicarea Chinei în sectorul nuclear al Regatului Unit, iar Truss a semnat pactul de apărare pentru a furniza Australiei tehnologia pentru construirea de submarine nucleare pentru a ajuta la respingerea puterii şi influenţei în creştere a Chinei.

În ciuda tuturor acestor măsuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat că statul chinez speră ca relaţiile cu Marea Britanie să rămână „pe drumul cel bun”.

Reiterăm faptul că oficialul rus Maria Zaharova a declarat miercuri, 7 septembrie, în timpul unei conferințe de presă, că țările ce se consideră democrate duc lipsă de oameni capabili să le reprezinte, făcând aluzie la numirea în funcția de premier britanic a lui Liz Truss.

Cu toate acestea, amintim că starea de sănătate a Reginei Elisabeta se află sub strictă supraveghere medicală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`