Prima pagină » Titlurile zilei » Întrecere între autobuzele CTP! Un șofer inconștient s-a angajat într-o depășire neregulamentară, punând în pericol viața pasagerilor – VIDEO

Întrecere între autobuzele CTP! Un șofer inconștient s-a angajat într-o depășire neregulamentară, punând în pericol viața pasagerilor – VIDEO

09 aug. 2022, 02:00, 25 ,
Emanuela Băluță, în Titlurile zilei

Un șofer al Companiei de Transport Public Iași pare că se crede într-o întrecere între autobuzele CTP. În cursul dimineții de luni, 8 august 2022, angajatul companiei de transport s-a angajat într-o depășire neregulamentară pe linie dublă continuă în zona Tătărași

Comportamentul inconștient al șoferului a fost sancționat de un ieșean pe rețelele de socializare. Acesta a surprins momentul în care conducătorul vehiculului a decis să depășească un alt autobuz al Companiei de Transport Public Iași, grăbit fiind să ajungă în următoarea stație.

autobuz pe traseul 47

Momentul a fost surprins de un alt participant la trafic prin intermediul camerei de bord unde se vede clar depășirea pe linia dublă continuă

Întrecere între autobuzele CTP în Tătărași

grafica cu sigla CTP

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca, susține că instituția pe care o reprezintă nu admite astfel de comportamente și că vor fi luate măsuri în legătură cu acțiunile șoferului, în urma evaluării amănunțite a situației

În cursul zilei de luni, 8 august 2022, la prima oră a dimineții, un șofer al Companiei de Transport Public (CTP) Iași a avut un comportament neglijent la adresa pasagerilor săi. Probabil din dorința de a ajunge cât mai devreme în următoarea stație s-a angajat într-o depășire neregulamentară.

Momentul a fost surprins de un alt participant la trafic prin intermediul camerei de bord, unde se vede clar depășirea pe linia dublă continuă. Vehiculul CTP care circula pe traseul 47 s-a angajat în depășirea unui alt autobuz al companiei.

Poliția va efectua cercetări pentru a impune normele legale impuse în situația prezentată.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează verificări pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjîiac.

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca, susține că instituția pe care o reprezintă nu admite astfel de comportamente și că vor fi luate măsuri în legătură cu acțiunile șoferului în urma evaluării amănunțite a situației.

„CTP Iași nu tolerează astfel comportamente în rândul conducătorilor mijloacelor de transport public. Situația de față va fi analizată în cadrul Comisiei de disciplină a instituției noastre, iar în urma verificărilor vor fi dispuse măsurile necesare. De asemenea, această speță va fi prelucrată și în cadrul următoarei ședințe de pregătire profesională”, a declarat Andreea Luca.

fatada Inspectorarului de Politie Judetean Iasi

Poliția va efectua cercetări pentru a impune normele legale impuse în situația prezentată

Șoferii CTP Iași nu sunt la prima abatere

autobuz ctp pe traseul 42

Tot în cursul anului 2022, un alt șofer al CTP Iași a fost surprins pe camerele de luat vedere ținând o sticlă de bere în mână. El a fost pedepsit de judecători după ce a lovit cu vehiculul o minoră

Tot în cursul anului 2022, un alt șofer al CTP Iași a fost surprins pe camerele de luat vederi ținând o sticlă de bere în mână. El a fost pedepsit de judecători după ce a lovit cu vehiculul o minoră.

Acesta a fost judecat și condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Numele acestuia este Bogdan Mirel Coșan. El a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă.

Minora traversa regulamentar pe trecerea de pietoni în momentul producerii accidentului. În urma impactului, victima a intrat în comă, fiind transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Din cauza faptului că leziunile au fost unele serioase, victima a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Imediat după momentul producerii accidentului, polițiștii au constatat o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din cauză că anchetatorii au constatat că nivelul alcoolemiei nu era de dosar penal, Mirel Coșan a fost acuzat doar de vătămare corporală din culpă.

În urma intervenției medicilor, minora și-a revenit, starea ei de sănătate îmbunătățindu-se.

Rămâne de văzut cum va fi sancționat șoferul companiei de transport care s-a angajat într-o depășire neregulamentară, crezându-se personajul principal al unei întreceri între autobuzele CTP Iași.

Comentarii
  • Politia rutiera

    Corect, bizonul care a făcut poza venea dinspre ateneu și avea obligația sa cedeze trecerea.
    Prostalan….. În sinea lui zice ca are dreptate, dar nu….

  • Niște bețivi

  • Cat de onanist sa fii sa scrii ca autobuzul pune in pericol cand el are prioritate?

  • Nu intra in alveole ca nu stiu sa conduca.

  • Stirea pwli un autobuz merge mai repede pe lângă altul aflat pe altă bandă după care își urmează cursul traseului virand stânga spre Sfânta Maria unde are și prioritate în acea intersecție. Ăla de a pozat ar trebui purtat puțin prin tribunale pentru defăimare poate își mai revine, că de când cu tel astea pe mulți îi chinuie talentul de reporter.

  • Mai bine priviti si luati aminte la taximetristul din planul secund. O intoarcere de milioane …. Politia doarme..

  • Puneți dracu pauza la secunda 10,șoferul de autobuz a depășit pe linie dubla continua ,iar șoferul care a filmat a dat prioritate la toate mașinile și când avea să intre gibonul cu autobuz in el ,omul deja trecuse de intersecție …înțeleg că sunteți colegi cu ctp-istul ăla dar hai sa nu ne kkm pe noi la chestii atât de evidente…să își asume greșeala că putea să îl facă kebab pe ăla…..

  • Cat de prosti si fara iQ sa fii sa iei apararea incostientului din autobuz ?

  • Cel de pe al doilea autobuz este vunovat, autoturismele executa corect intoarcerea. Deoarce au linie discontinua pe partea lor. Soferul de pe autobuz sa fie sanctionat drastic si dar afara. Din faptele lui reiese ca nu este sofer profesionist.

  • Mai degraba ar fi intrebati sefii CTP cine o tine in spate, sau mai bine zis pe sub birou, pe tantita asta de Luca. A cui pila este?

  • Bai sa ii luati carnetul la asta care a filmat. Saracu nu stie nici regulile.

    Cică intrecere . Unde ? Ca nu vad

  • Parca primaria a instalat camere prin tot orasul…multe mii de euro….. ei nu vad nimic trebuie presa sau lumea sa le zica ? Comunicate de lemn de genul…in urma sesizarii….

  • Asta care a filmat, marele salvator, este un dobitoc care nu are minime notiuni despre acordarea de prioritate

  • Intersecția aia e gândită profund. Autobuzul se afla pe drum cu prioritate, iar șoferul a făcut o manevră în disprețul ăstuia care trebuia să aibă grijă și la avioanele din dreapta. Pentru un drum cu prioritate e nevoie de benzi desenate clar. Ăsta cu filmarea aștepta prea departe de intersecție

  • Autobuzul calca linia dubla continua (secunda 10 pentru „cunoscatorii” de pe-aici 🙂 ) si nu pentru a depasi ci pentru a vira stanga – nu a mai avut rabdare pana la cea discontinua…in stilul..probabil al multor cunoscatori /soferi/piloti de pe aici..ca na ei sunt aia smecheri… care stiu dom’le …
    Ce sa-i faci ..asa e Romania civilizata … cum ne-am obisnuit… lipsa de caracter si tupeu golanesc (de obicei asta vine de la lipsa de educatie)

  • Cel cu filmarea are cedează trecerea și așteaptă departe de intersecție. CTP-ul a văzut un papagal în intersecție și i-a oferit amintiri de neuitat. Este evident că autobuzul forțează intrarea în intersecție, dar intersecția e desenata perfect pentru accidente. Trebuie benzi clare, trebuie linie de stop clară. E periculos cu piloții CTP, dar și papagalii fac ravagii. Ăia care fac stânga sunt la 2-3 mașini distanta de papagal. Plus că nu s-a asigurat în dreapta și trece peste linia continua, pe banda 1, accident garantat.

  • Ambii șoferi se fac vinovați…ambii șoferi au forțat trecerea intersectiei

  • Zuzulica zuzu

    Reporterul p..lui…știrea vieții,ce sa zic….daca nu știți nu vorbiți…propun sa i luați voi locul șoferului „vinovat”…și al multor șoferi de altfel din cadrul ctp.ului…habar n aveți ce și câte trebuie sa suportati

  • Și dacă a călcat luni a continuă A andoito Mâncători de căcat

  • Nu contează.

    Ce depășire visați?
    Autobuzul vira la stânga.
    Restul e can-can !

  • Depășire sau viraj la stânga, e o mică mare diferență!

  • Știre de cacao.

  • Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul….

  • Madam Andreea Luca,ce p*la ai de te tine pe functie fara sa cunosti traseele? Esti varza.In loc sa-i scoti pe ai tai ,tu ii bagi mai tare.

  • Domnului anonim…. Șoferii de la CTP nu întra în stațiile prevăzute cu alveole pentru că acestea sunt ocupate de obicei de onanisti precum dumneata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *