Prima pagină » Cancan » Întrebarea de la examenul auto, la care 9 din 10 şoferi pică instant! Cine intră ultimul în intersecţie?
Întrebarea de la examenul auto, la care 9 din 10 şoferi pică instant! Cine intră ultimul în intersecţie?

Întrebarea de la examenul auto, la care 9 din 10 şoferi pică instant! Cine intră ultimul în intersecţie?

18 oct. 2020, 11:40,
în Cancan

Aceasta întrebare de la examenul auto a dat mari bătăi de cap viitorilor șoferi. Chiar daca răspunsul la aceasta este unul extrem de simplu foarte mulți candidați pentru obținerea permisului auto au greșit. Puneți-vă în situația din imaginea de mai sus.
Care credeți că va trece primul prin intersecție?

Întrebare de la examenul auto care da mari bătăi de cap candidaților

Intersecția din imagine este dirijată cu reglementare de priotitate, autoturismul și autobuzul întâlnesc indicatorul ”OPRIRE” și au obligația de a-i da prioritare autocamionului, autocamionul trece primul deoarece acest circulă cu prioritate, între autovehicul și autobuz s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind „OPRIRE”, însă autobuzul îi vă da prioritate autobuzului deoarece virând către stânga autoturismul îi vine din drepta. Ordinea de trecere este autocamionul, autoturismul și autobuzul.
Răspunsul corect este B

Cele mai frecvente întrebări la examenul auto

In cele ce urmeaza va prezentam cinci din cele mai frecvente intrebari la examenul auto.

1. În care dintre situații este permisa depășirea?
A. în intersecția semnalizata cu indicatoare de prioritate. B. în intersecția dirijata prin semnale luminoase. C. în intersecția dirijata prin semnale ale polițistului.
Răspuns corect: A, B și C.

2. Când este permisa depășirea prin stangă a tramvaielor aflate în mers?
A. atunci când drumul public este cu sens unic. B. când intre șina de tramvai din dreapta și marginea trotuarului nu exista suficient spatiu pentru depășire. C. în nicio situație.
Răspuns corect: A și B.

3. O hemoragie produsa la unul dintre membrele unei persoane ranite se vă opri prin:
A. dezinfectarea rănii, pansarea și aplicarea atelelor; B. ridicarea membrului accidentat în poziție verticala; C. acțiunea compresiva asupra vasului lezat sau aplicarea garoului.
Răspuns corect: C

4. Ce obligații vă revin în timpul conducerii autovehiculului cu privire la viteza?
A. să respectați viteza maxima admisa pe sectorul de drum pe care circulați, corespunzătoare categoriei din care face parte autovehiculul condus. B. să vă conformați limitelor de viteza impuse prin mijloacele de semnalizare specifice. C. să rulați pe cât posibil în treptele inferioare de viteza, pentru a nu polua mediul.
Răspuns corect: A și B

5. Vă apropiați de un drum forestier ce intra în sosea din partea dreapta și de pe care iese un alt autovehicul. Cine trebuie să aștepte?
A. dvs., pentru că acordați prioritate de dreapta; B. autovehiculul care iese de pe drumul forestier; C. autovehiculul care circula cu viteza mai mare.
Răspuns corect: B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *