Prima pagină » Local » Întrebare indecentă adresată de un pușcăriaș unui judecător din Iași. A ținut musai să afle dacă magistratul poartă sau nu lenjerie intimă. Răspunsul nu a fost chiar pe măsura așteptărilor
Întrebare indecentă adresată de un pușcăriaș unui judecător din Iași. A ținut musai să afle dacă magistratul poartă sau nu lenjerie intimă. Răspunsul nu a fost chiar pe măsura așteptărilor

Întrebare indecentă adresată de un pușcăriaș unui judecător din Iași. A ținut musai să afle dacă magistratul poartă sau nu lenjerie intimă. Răspunsul nu a fost chiar pe măsura așteptărilor

09 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ care se află încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a fost sancționat de conducerea instituției. Asta, după ce, în timpul unei videoconferințe, l-a întrebat pe un judecător dacă are chiloți pe el. Totuși, Vasile Viorel Uță nu s-a lăsat și a contestat sancțiunea, culmea!, tot la instanța de judecată

În timp ce era audiat, în cadrul unei videoconferințe, un deținut din Iași l-a întrebat nonșalant pe un magistrat dacă poartă sau nu chiloți. Infractorul s-a ales cu o sancțiune în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. Culmea, individul a contestat decizia tot în instanță!
Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins recent contestația formulată de Vasile Viorel Uță. Mai mult, aceștia l-au pus și la plată pe individul în vârstă de 52 de ani.

„Instanța respinge, ca nefondată, contestația formulată de către petentul Vasile Viorel Uță împotriva încheierii din 20 aprilie 2021, pronunțată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Iași. Obligă persoana condamnată la plata sumei de 450 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Deținutul ieșean Vasile Viorel Uță, acuzat că a jignit un judecător

Contestația împotriva hotărârii judecătorului delegat formulată de Vasile Viorel Uță a fost depusă la Judecătoria Iași pe data de 28 aprilie 2021. Prin plângerea înregistrată la biroul judecătorului de supraveghere a privării de libertate pe 12 aprilie 2021, înaintată de Penitenciarul Iași, depusă pe secția de deținere pe 31 martie 2021, individul a contestat hotărârea din 30 martie 2021 a Comisiei de Disciplină din cadrul Penitenciarului Iași, prin care i s-a aplicat sancțiunea „avertisment”, pentru că, pe 11 martie 2021, în jurul orei 8:40, cu ocazia videoconferinței cu instanța de judecată, bărbatul a avut o atitudine necuviincioasă față de completul de judecată, ridicând vocea și aducând injurii acestuia.

„Avertismentul mi-a fost aplicat pe minciuni, se continuă cu același «copy-paste». Pe 11 martie 2021, la ora 8:40, eu am fost chemat la videoconferință în Penitenciarul Iași, fără un avocat din oficiu, conform legislației, fără drepturi, cu minciuni, abuzuri, ilegalități. Hotărârea este nulă de drept, nu am o «patalama» la mână, iar legea este sfidată. Constituția este încălcată, sunt în afara legii, sunt «stat în stat» (Ministerul Justiției). Hotărârea este nemotivată, plină cu minciuni. Cer anularea hotărârii Comisiei de Disciplină și a sancțiunii. Eu îmi mențin plângerea, s-au scris minciuni, sunt «copy-paste» de la început. Este vorba despre audierea prin videoconferință, caracterul public al dezbaterii este în instanță”, a afirmat la audieri Vasile Viorel Uță.

Un judecător din Iași, întrebat dacă poartă lenjerie intimă!

Pe de altă parte, reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași au explicat de ce a fost sancționat deținutul.

„Prin încheierea din 20 aprilie 2021, judecătorul de supraveghere a privării de libertate a respins, ca nefondată, plângerea formulată de persoana condamnată, reținând în esență că petentul se face vinovat de săvârșirea abaterii disciplinare constând în aceea că, pe data de 11 martie 2021, în jurul orei 14:40, deținutul a fost prezentat la videoconferință având un dosar pe rolul Judecătoriei Iași, când a avut o atitudine necuviincioasă față de președintele completului de judecată, aducând injurii completului. Această abatere disciplinară a fost calificată ca fiind ușoară, motiv pentru care i-a fost aplicat un avertisment”, au menționat cei de la închisoarea ieșeană.

Conform acestora, în timpul audierii, individul i-a adresat judecătorului o întrebare nepotrivită.

„În ceea ce privește fondul plângerii formulate în cauză, instanța reține că a fost întocmit raportul de incident din 12 martie 2021, din care reiese că, pe 11 martie 2021, deținutul a fost prezentat la videoconferință având un dosar pe rolul Judecătoriei Iași, pe parcursul căreia el a avut o atitudine necuviincioasă față de completul de judecată, adresând următoarele injurii:«Măi, nesimțitule, tu ai chiloți pe tine?!»

În cuprinsul încheierii de ședință se menționează că, încă de la începutul cauzei, petentul a avut o atitudine necuviincioasă, astfel că i s-a pus în vedere să aibă o atitudine civilizată și să păstreze solemnitatea ședinței. Totuși, petentul a arătat că nu înțelege care este problema și că «doar nu are chiloții peste pantaloni». Instanța i-a atras atenția petentului să nu folosească un astfel de limbaj, dar acesta a spus: «Da, ce, mă?! Tu nu porți chiloți?!», moment în care instanța a dispus închiderea sonorizării și evacuarea sălii de videoconferință”, au subliniat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *