Prima pagină » Eveniment-Social » Între 30 august și 1 septembrie se desfășoară la Iași Festivalul Istoric Getodava! Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova

Între 30 august și 1 septembrie se desfășoară la Iași Festivalul Istoric Getodava! Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova

28 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Eveniment-Social

Festivalul Istoric Getodava a ajuns la a V-a ediție. Evenimentele se desfășoară între 30 august și 1 septembrie 2024

În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să se îmbrace în costume tradiționale geto-dacice și să participe la diverse activități culturale și artistice. Acestea includ dansuri tradiționale, concerte de muzică și teatru, demonstrații de meșteșuguri vechi, precum și reconstituiri istorice spectaculoase.

Între 30 august și 1 septembrie se desfășoară la Iași a V-a ediție a Festivalului Istoric Getodava

În weekendul 30 August -1 Septembrie 2024, ieșenii vor face o incursiune în trecutul strămoșilor români și se vor putea bucura de ateliere meșteșugărești interactive, gastronomie antică, meșteri populari, prezentări de echipamente, dansuri ale nimfelor, lupte de gladiatori.

Vineri, 30 august 2024, începând cu ora 18:00, în Piața Unirii va avea loc deschiderea evenimentului și parada mult așteptată pe traseul Bulevardul Lăpușneanu și retur, iar sâmbătă și duminică va continua spectacolul la Pârtia de Schi din Iași.

Festivalul este organizat de către Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova, în parteneriat cu Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Primele două ediții s-au desfășurat în Cucuteni, iar din anul 2022 s-au mutat pe pârtia de schi din Copou.

„Vă așteptăm cu drag la evenimentul nostru de suflet, ca astfel, să scriem împreună o pagină de istorie pe viu, trăită alături de regi sau Tarabostes geto-daci, împărați și luptători romani, războinici traci, celți si druizi, nimfe și gladiatori, nu ratați acest weekend de poveste și de legende vii”, au transmis reprezentanții festivalului. Acest festival este un eveniment remarcabil, ce reușește să readucă la viață cultura și tradițiile străvechi ale geto-dacilor.

Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret are loc în perioada august-octombrie 2024 la Iași

Evenimentul este organizat de Fundația Altius Academy a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași, și va avea loc în perioada august – octombrie 2024.

Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret va fi un eveniment sportiv și cultural, ce se focalizează pe crearea unui mediu competițional și cathartic, în același timp, care să genereze stare de bine și să promoveze mișcarea în aer liber, respectul și toleranța prin comportamente responsabile, altruiste, proactive în rândul tinerilor. Evenimentul își propune să ofere tinerilor din Iași și invitaților un cadru organizat în care să desfășoare diferite activități fizice sub forma unor competiții sportive cu scop recreativ (fotbal, streetball, rugby tag, teqball, calisthenics, petanque) și posibilitatea de a se întâlni cu modele sociale din lumea sportului, care să împărtășească invitaților din experiența lor, în cadrul unor mese rotunde sau reuniuni cu diferite teme, unele propuse chiar de participanți, moderate de cadre universitare.

Festivalul Istoric Getodava a ajuns la a V-a ediție. Evenimentele se desfășoară între 30 august și 1 septembrie 2024, pe pârtia de schi din Copou. Evenimentele vor începe vineri, de la ora 18:00, în Piața Unirii, unde va avea loc deschiderea oficială a festivalului și parada mult așteptată pe traseul Bulevardul Lăpușneanu și returul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`