Prima pagină » Titlurile zilei » Într-o fracțiune de secundă, viața unei tinere din Iași s-a schimbat radical: „A ieșit în flăcări afară din casă și, pentru că nu vedea, a dat cu capul de toți pereții” – FOTO

Într-o fracțiune de secundă, viața unei tinere din Iași s-a schimbat radical: „A ieșit în flăcări afară din casă și, pentru că nu vedea, a dat cu capul de toți pereții” – FOTO

23 aug. 2023, 02:00, 6 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Mădălina Gvinda este o tânără în vârstă de 24 de ani, din Podu Iloaiei, căreia i s-a schimbat radical viața în urmă cu trei ani. Aceasta a luat foc în timp ce își încălzea mâncarea la aragaz, iar de atunci a trecut prin numeroase operații

În prezent, tânăra are nevoie de piele artificială care nu se găsește în România, iar suma necesară ajunge până la 18.000 de euro, bani de care familia fetei nu beneficiază. Mădălina și-a finalizat, anul acesta, studiile pentru a deveni asistentă medicală și a trecut peste examenul final cu succes.

Durere îngrozitoare pentru mama fetei căreia i s-a schimbat viața într-o fracțiune de secundă: „După ce a ajuns fata mea la spital, tatăl meu a făcut un infarct și a murit”

o poză cu Mădălina Gvinda înainte de accident

Tânăra a stat trei zile în comă, iar la o zi după ce a ajuns la spital, bunicul ei a făcut un infarct și a murit

În timp ce își încălzea mâncarea, toate visele Mădălinei Gvinda i-au fost spulberate. A luat foc, iar, după ce a leșinat, fata a stat în comă, timp de trei zile, ca mai apoi să deschidă ochii. Mama tinerei a trăit coșmarul vieții ei în acel moment, însă nu s-a terminat acolo. Următoarea zi, după ce a ajuns fiica ei la spital, tatăl femeii a suferit un infarct și a decedat.

„În anul 2020, eu mi-am luat o zi liberă de la muncă și după-amiază m-am dus în grădină, la prășit. Mădălina, fata mea, era foarte fericită că își terminase examenele la școală, la postliceală și s-a dus în bucătărie să își încălzească mâncare. Pe aragaz era un prosop și a luat foc, iar fiica mea avea un păr foarte lung, peste fund, și i-a luat foc părul într-o secundă, s-a făcut tot scrum.

De acolo s-a extins focul și i s-a ars fața, mâinile și picioarele. A ieșit afară în flăcări și, pentru că nu vedea, a dat cu capul de toți pereții. Am auzit eu ceva, un strigăt și am fugit repede, iar în momentul în care am văzut-o cum era mi s-a făcut rău instant și simțeam că o să leșin. Băiatul meu mai mare este vecin cu noi și el a venit repede și a dus-o pe sora lui în cadă și a început să îi dea ușor cu apă, ca să nu îi ia pielea de pe ea. Am avut noroc că ambulanța era aproape, era în oraș și a venit foarte repede.

I-am tăiat hainele fetei și am acoperit-o cu un cearșaf umed. De atunci a început chinul vieții noastre. Următoarea zi, după ce a ajuns fata mea la spital, tatăl meu a făcut un infarct și a murit. Durerea pe care am simțit-o este una nemărginită”, spune mama fetei.

Familia fetei are nevoie de o sumă imensă pentru operații

o poză cu Mădălina Gvinda după accident

Acum este nevoie de suma de 18.000 de euro pentru pielea artificială de care are nevoie în zona gâtului și a feței, iar familia fetei nu dispune de această sumă

În trei ani, de când s-a întâmplat teribilul accident, Mădălina a trecut prin 12 operații, iar cheltuielile nu au fost unele mici deloc. Acum este nevoie de suma de 18.000 de euro pentru pielea artificială de care are nevoie în zona gâtului și a feței, iar aceasta nu se găsește în România. Familia fetei nu dispune de această sumă, iar dorința acestora este ca tânăra să își reia viața și să își urmeze visul, cel de a deveni asistentă medicală.

„Până acum, fata mea trecut prin 12 operații, iar anul acesta și-a încheiat studiile și își dorește să ajungă asistentă medicală. A fost la examenul de licență și a trecut cu bine, iar acum are nevoie de piele artificială care nu se găsește în România. Costul este de 18.000 de euro, o sumă foarte mare. Eu sunt femeie de serviciu la o școală din Podu Iloaiei și ne este greu cu banii.

Mădălina face acum și ședințe cu laser, iar prețul pentru o ședință este de 400 de euro, însă trebuie cumpărat un pachet întreg cu 12 ședințe. Ne este greu, deoarece facem naveta des la Iași și plătim un domn să ne ducă și banii s-au adunat, iar cheltuielile sunt peste măsurile mele financiare. Ne-a ajutat și părintele Dan Damaschin, căruia îi mulțumesc foarte mult. În acești trei ani, fata mea doar a stat în casă, dar mă bucur că acum mai iese afară și mai întinde o rufă, se mai mișcă, nu stă doar în pat”, adaugă mama fetei.

Astfel, pornind de la cazul Mădălinei, tânăra căreia i s-a schimbat viața radical după ce a luat foc, facem un apel la oamenii cu suflet mare. Toți cei care vor să îi fie alături pot dona în contul mamei: RO98BRDE240SV35341892400.

De asemenea, persoanele care doresc să o ajute pe Mădălina o pot contacta la numărul de telefon: 0785.895.882

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *