Prima pagină » Titlurile zilei » Într-o comună din Iași, primarul a plecat cu angajații în vacanță pe bani publici. Aceștia au fost cazați în hoteluri de 4 stele, pe malul mării – FOTO

Într-o comună din Iași, primarul a plecat cu angajații în vacanță pe bani publici. Aceștia au fost cazați în hoteluri de 4 stele, pe malul mării – FOTO

12 sept. 2023, 02:00, 9 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

În comuna ieșeană Moțca, primarul a plecat cu angajații în vacanță la mare și în stațiuni balneare. Peste 20 de mii de lei au fost cheltuiți din bani publici

Metoda ingenioasă pe care au început să o pună în practică din ce în ce mai mulți primari din județ este folosită și de cel al comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă (PSD). Mai exact, funcționarii publici, în frunte cu primarul, sub paravanul cursurilor de formare, își plătesc concediile din bani publici. Anul acesta, în comuna Moțca, costul cazărilor a fost de peste 20 de mii de lei, fără TVA.

În comuna Moțca, primarul a plecat cu angajații în vacanță pe bani publici

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Moțca a achiziționat pachetul de servicii hoteliere pentru formare profesională, oferit de firma Lc Travel Moment SRL. Contractul prevede achiziția de servicii hoteliere cu un cost de 29.300 de lei, fără TVA. Astfel, vacanța funcționarilor publici a fost plătită din bugetul primăriei. Funcționarii și primarul PSD și-au petrecut concediul în hoteluri de lux, situate pe malul mării, dar și în stațiuni balneare.

Mai exact, conform SEAP, au fost achiziționate servicii hoteliere în perioada 30 iulie 2023 – 6 august 2023 la Phoenicia Blue View, un hotel de lux de 4 stele din stațiunea Mamaia, unde o cameră dublă cu vedere la mare ajunge să coste 165 de euro pentru o noapte, dar și la hoteluri de 4 stele din stațiunile balneare Sovata și Băile Felix, precum Hotel Sovata, unde o cameră dublă ajunge să coste 100 de euro pe noapte, Hotel President Spa, unde costul unei camere duble pentru o noapte este de 160 de euro, dar și Hotel Bradet, unde o cameră dublă costă 130 de euro pentru o noapte.

„Pachet servicii hoteliere aferente cursurilor susținute în următoarele locații: Olimp – Hotel Amfiteatru, Phoenicia Blue View (30 iulie-06 august 2023), Sovata – Hotel Sovata (27 August-01 Septembrie 2023), Sovata – Hotel Sovata (27 August-01 Septembrie 2023), Baile Felix – Hotel President Spa (11-16 Iunie 2023) 5.Sovata – Hotel Sovata (16-21 Iulie 2023) 6.Sovata – Hotel Bradet (30 Iulie-05 August 2023)”, se arată în detaliile publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Astfel, funcționarii publici au fost cazați doar în hoteluri selecte, cu vedere la mare sau panoramică a stațiunii.

Primarul comunei Moțca a uitat pe ce a cheltuit banii localnicilor

Contactat de reporterii BZI, primarul Constantin Serioja Hobincă a uitat pe ce a cheltuit banii publici. Mai mult decât atât, acesta a transmis faptul că este normal ca angajații să fie trimiși la cursuri în stațiuni selecte pentru că au acest drept, însă nu a știut să transmită în ce au constat cursurile de formare și cine a fost trimis la ele.

„Este dreptul angajaților. Nu știu ce fel de cursuri de formare, întrebați la achiziții, la doamna Raluca Preotu”, a spus primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă

În Primăria Moțca, nici viceprimarul Daniel Ion Cîmpeanu nu a putut oferi detalii cu privire la cheltuielile care s-au făcut pe vacanțele de la mare și din stațiunile balneare. Întrebat în ce au constat cursurile de formare, acesta a susținut faptul că angajata din compartimentul achiziții poate oferi informații.

„Nu știu despre ce este vorba, sunați la achiziții, ea știe ce s-a făcut”, a transmis viceprimarul Daniel Ioan Cîmpeanu.

Reporterii BZI au sunat și la compartimentul achiziții publice, însă funcționarul public nu a putut oferi informații concrete, ba mai mult, Raluca Preotu a cerut explicații, deranjată fiind de insistența reporterilor de a afla ce cursuri de formare și servicii hoteliere au fost achiziționate din banii publici ai localității.

„Da’ de ce vă interesează această informație, cu ce vă ajută? Nu știu. Da, eu mă ocup de achiziții, dar nu știu nimic. Eu eram în concediu, nu știu despre ce este vorba, trebuie să îi întreb pe colegii mei, eu nu eram când s-a făcut achiziția. Posibil să fie și anulată sau, dacă nu au mers, pot merge anul viitor”, a declarat Raluca Preotu, funcționar public în cadrul Primăriei comunei Moțca.

În comuna ieșeană Moțca, primarul a plecat cu angajații în vacanță în stațiuni balneare și pe litoralul românesc, la hoteluri de 4 stele.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Pe banii fraierilor electori de vatafi publici, corect e doar in Grecia, ca sa-ti poti coafa de la distanta dosarele penale cu varstnici torturtati din tara si musai sa ai securisti si aranjori de relatii cu procuratura printre cei plimbati : adica asa, cum a procedat cuplul Pandele-Firea. Desi motcanul a dat afacerii penale o fatza mai legala, doar el va fi cel cu dosar penal, in timp ce `cuplul`va fi reales in demnitati Nu-i mai satura Dumnezeu pe vatafii astia publici!

  • 🥰 Reforma administrativă rezolvă problema. Multe comune mici vor fi desființate. Astfel de primar + staful lor vor fi ISTORIE.

    Daca se incepe cu reforma administrativă, multe comune,orașe si județe devin o pagină de istorie. Odată cu ele dispar și acești ,,primari,, cu consilierii lor cu tot.

    De exemplu județul Iași, Suceava, Satu Mare pot fi alipite și înghițite de județul Cluj ( astfel ieșenii pot fi și ei mândrii că sunt clujeni).
    In țara pot fi maxim 4 județe mari…

    Voi ce părere aveți? Vreți ca pe buletinele voastre sa scrie orasul Iași, Județul Cluj? Iar Boc sa fie primar in locul actualului primar?
    🥰😍

  • Și primarii PNL fac la fel a început campania de dat la goale unii altora

  • esti un prost,sincer….ai creier in cap nu

  • fereasca……………….! cata infatuare , aroganta …………………….bre angajatilor ai primariei , sunteti pe mosia personala?????!!!!! Romanii popor infatuat, arogant, betiv, mistocar, golan……..etc

  • Reforma administrativa, comasare UAT-uri altfel o sa patim cum a patit si Grecia acum cativa ani, incapacitate de plata si faliment.
    Sunt multi ca astia in toata tara ce folosesc bani publici aiurea.

  • 💖 Andreea, profesor logică

    Mai e o soluție agreată la nivel de UE: Iașul+Suceava+Vasluiul+Neamt+Galați+Bacău+Vrancea+Harghita+Brasov să fie incorporate in Jud. Botosani !

    Județul Botosani e recunoscut ca și capitala culturală a țării( Eminescu, Luchian, Vivaldi,Iorga,etc …) …si e normal să fie județul care absoarbe celelalte județe …după inghițirea celorlalte UAT-uri, Botoșaniul devine un MEGALOPOLIS !

    Uniunea Europeană pare să fie de acord, la nivelul Iașului sunt deja numiți directori născuți și crescuți in Botosani !

    Nu credeți? Arhitectul SEF al Iașului ( el abrobă sau dezaprobă dacă se construiește ceva in Iași) e din Botosani.
    Da, arhitectul sef e din Botosani.

    La majoritatea spitalelor ieșene sunt manageri din Botosani, teatru la fel, căile ferate, invătământ,etc

    Așa că noi ieșenii o să devenim botoșăneni în cel mai scurt timp. Pe mașini o sa avem toți numere gen BT O1 W S T

  • Doar așa a apucat și primarul să vadă chiloții secretarei!

  • Și totuși romanii continua sa meargă la vot, crezând în zâna măseluță, moș crăciun și politicieni buni. Pulimea își merită conducătorii aleși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024