La mai puțin de 30 de kilometri de Iași, în satul Hadâmbu din comuna ieșeană Mogoșești, localnicii înoată în noroi pe ulițele satului
Drumurile pline de noroi din comuna Mogoșești, satul Hadâmbu, îngreunează accesul și deplasarea sătenilor. Drumurile sunt impracticabile, iar, atunci când plouă, noroiul ajunge până la genunchi. Sătenii sunt revoltați de starea precară a drumurilor pe care trebuie să circule în fiecare zi, cu cizme de cauciuc, dar și de lipsa iluminatului public. Aceștia susțin că încă din anul 2020, de când este în funcție, Rodica Popa s-a făcut nevăzută.
„De când a ajuns primar, nici nu a mai trecut pe aici, nu a mai văzut-o nimeni”, a declarant un sătean revoltat din Hadâmbu, comuna Mogoșești.
Sătenii sunt speriați și doresc să le fie păstrat anonimatul.
„Nu vrem să ne punem rău cu ei (n.r. – cu reprezentanții comunei)”, au spus sătenii.
Într-un sat din comuna Mogoșești, localnicii înoată în noroi
În satul Hadâmbu, din comuna ieșeană Mogoșești, sătenii sunt revoltați de situația drumurilor. Situat la 26 de kilometri de municipiul Iași, satul are asfaltată doar strada principală. În prezent, drumurile ce-l străbat sunt într-o stare jalnică.
Cetățenii sunt nevoiți să își care copiii în spate sau să își ia papuci de schimb atunci când trebuie să se deplaseze pe drumurile din Hadâmbu. Viceprimarul comunei Mogoșești, Mihai Lăcătușu, întrebat de către reporterii BZI despre problemele întâmpinate de săteni, în legătură cu noroiul până la genunchi, a susținut inițial faptul că lucrurile sunt rezolvate.
„S-au reparat!”, a răspuns, într-un suflet, viceprimarul comunei Mogoșești, Mihai Lăcătușu.
Atunci când reporterii l-au contrazis, anunțându-l că au fost în zonă, că au imagini cu drumurile impracticabile și că localnicii înoată în noroi, acesta și-a reformulat răspunsul.
„Se lucrează, o să facem. Le vom rezolva. O să punem la toți câte un pic. Un segment mai am la Hadâmbu, unde trebuie să rezolv. Îl știu, este o uliță îngusta. Nu avem bani. Dacă unul nu e mulțumit, apar încă șapte”, a replicat Mihai Lăcătușu.
Problemele din satul Hadâmbu par necunoscute la primărie, nefiind vorba doar de o uliță, ci despre marea majoritate a acestora. În ceea ce privește iluminatul public, sătenii susțin că acesta lipsește cu desăvârșire.
„Și iluminatul public este o problemă! Nu avem lumină”, au declarant sătenii supărați.
Pe de altă parte, viceprimarul neagă și acest aspect, susținând că locuitorii beneficiază de „prea mult”.
„Iluminatul e super ok, încă e prea mult, trebuie să mai tăiem, dar am zis să mai lăsăm puțin. Dar e foarte ok. Sătenii ce spun, e treaba lor. Opoziția spune. Sătenii…. e bun atât. Așa e programul, așa facem, cum spune doamna primar (n.r. – Rodica Popa). Este lumină, nu există. Nu e adevărat”, a replicat Mihai Lăcătușu.
Contrar celor transmise de viceprimarul comunei ieșene Mogoșești, sătenii se plâng inclusiv pe paginile oficiale de Facebook și pe grupurile site-ului de socializare în legătură cu neplăcerile întâmpinate în sat.
În 2022, Primăria Mogoșești a avut doar două achiziții directe de piatră concasată
Potrivit catalogului electronic, de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria comunei Mogoșești a acceptat două oferte din partea societății Bnb Prest Serv SRL, cu privire la întreținerea și livrarea de piatră concasată pentru drumurile comunale.
Prima ofertă a fost acceptată în data de 20 iunie 2022, iar a constat în „Întreținere drumuri comunale”, iar Primăria comunei Mogoșești a achitat suma de 150.000 de lei, fără TVA. A doua ofertă a fost acceptată în data de 9 decembrie 2022, atunci când primăria a achiziționat piatră concasată cu un preț de 253.500 de lei, fără TVA. Până la această data, în anul 2023 nu au fost publicate achiziții directe în ceea ce privește întreținerea drumurilor comunale din Mogoșești.
În satul Hadâmbu, la mai puțin de 30 de kilometri de oraș, în comuna ieșeană Mogoșești, localnicii înoată în noroi, străzile satului fiind într-o situație deplorabilă.
Și în Popricani comuna din zona metropolitană se inoata in noroi.In fiecare an se prevăd in buget sume colosale pt refacerea drumurilor dar drumurile sunt in continuare pietruite cu piatra rotunda și nu colțuroasă astfel că în pantă sau chiar și pe drum drept aceasta piatra dispare de pe drum în și din pantă pt că o aruncă rotile mașinilor.Autoritatile știu de astfel de probleme dar nu vor să vina cu soluții pt că beneficiare sunt firmele partidului aflat la putere.
Astia pastreaza drumurile asa pentru raliul Iasiului 🤣🤣🤣
Mergeti in loc.Valea Lunga, com.Holboca, la 4 km de Iasi, localitate situata in coada lacului Chirita, care mai este si arie protejata si vedeti ce drum leaga aceasta localitate de cartierul Abator.Mai ales dupa citeva ploi.Daca reclami acest lucru la oficialitatile din Iasi, spun ca este drumul celor de la Holboca, daca reclami la Primaria Holboca spun ca este vina celor de la Iasi.Cert este ca locuitorii acelei zone trebuie sa circule de la asfaltul din localitate pina la asfaltul din Iasi ,prin gropi pline de apa si noroi.
Comuna Popricani se afla cu sute de ani în urma. La câțiva km de Iași, sate precum Carlig sau Cuza Vodă se scalda în noroi, fără canalizare, apa curenta ori gaz sau asfalt. Este o situație care persista de zeci de ani, aleșii satului nu știu decât sa promita în campanii electorale și atât! Ar trebui sa veniți și sa prezentați și aceste situatii deplorabile!
Ieri ii laudati, azi ii criticati…. Nu v-a dat primarita banii???
S-a cumpărat piatra dar banii au fost băgați în buzunarele lor. Firma BNP este din Mogoşeşti, Tabasuca care a papat banii comunei și pe timpul lui Maftei. Cine sta să numere pietrele puse pe drum
Și drumul ăla asfaltat…noroc de Manastirea Hadâmbu ….că altfel nu era nici ăla asfaltat…..
Păcăliciul ăsta de Lăcătușu era la pesede, acum e la penele ? Un agramat cu lic ind nr 3 promotia 1982 caruia ii scuipau toti ,sesemințe pe cap! 🤨
E foarte bine. Ce au ales aia au. !!Când s au adunat pe la crasme înainte de alegeri și s au vândut pt o bere a fost frumos !!
😂😂😂Primărița Rodica Popa este la cârma primariei NU acest papagal , dar se pare ca ii este frica ca o va detrona la alegeri și acum ii face felul sa nu cumva sa ii ia locul la alegeri. Începe bătălia pentu ciolan și oamenii rămân săracii tot in noroaie și întuneric .