O intoxicație alimentară se poate observa pe piele. Simptomele otrăvirii sunt familiare pentru aproape fiecare persoană de pe pământ. Diareea, vărsăturile, semnele de intoxicație generală sunt un set standard care poate fi găsit în sine după consumul de alimente de proastă calitate. Cu toate acestea, este important să înțelegeți că oamenii tolerează aceeași mâncare în moduri diferite, iar vinovatul de otrăvire alimentară nu este întotdeauna un tort răsfățat.
Toxiinfecțiile alimentare pot fi microbiene sau non-microbiene. Primul grup este cel mai comun. Acest tip de boală poate fi cauzat de bacterii patogene care s-au dezvoltat în alimente. Odată ajunși în organism, încep să se înmulțească activ, să elibereze toxine și să irită membrana mucoasă a organelor digestive. Dacă toxinele intră în sânge, începe deteriorarea altor organe și apar pete pe piele. De asemenea, pulsul începe să fie tot mai rapid.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/05/intoxicatie-alimentara-pe-piele-5.jpg)
Diareea, vărsăturile, semnele de intoxicație generală sunt un set standard care poate fi găsit în sine după consumul de alimente de proastă calitate
Intoxicație alimentară pe piele. Ce alimente provoacă erupțiile cutanate
Multe bacterii sunt ucise de căldură sau de lumina ultravioletă, astfel încât manipularea și depozitarea adecvată a alimentelor ajută la păstrarea în siguranță a alimentelor. Cu toate acestea, în anumite condiții, multe alimente sănătoase și hrănitoare se pot transforma într-o sursă de probleme ale tractului gastrointestinal.
Încălcarea termenului și a indicatorilor de temperatură pentru depozitare, tratamentul termic insuficient, nerespectarea regulilor de igienă în timpul preparării și utilizării alimentelor, ambalajele deteriorate sunt principalele cauze ale contaminării alimentelor cu bacterii periculoase. Există o serie de produse care sunt deosebit de sensibile la influența microorganismelor dăunătoare și, prin urmare, provoacă cel mai adesea otrăvire acută și apariția unor semne pe piele.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/05/intoxicatie-alimentara-pe-piele-3.jpg)
Atunci când ai o intoxicație alimentară vei simți o intoxicație generală a organismului
Printre alimentele care pot provoca intoxicație se numără prăjiturile, produsele de patiserie și alte produse de cofetărie cu smântână. Multe produse afumate la rece, precum și ouăle crude, produse lactate, maioneză, brânzeturi, pește, în special crud poate facilita manifestarea unor erupții cutanate. Acestea pot fi tratate prin detoxifiere cu semințe de in.
Toxiinfecțiile alimentare nemicrobiene sunt cauzate, în primul rând, de produse vădit otrăvitoare de origine vegetală și animală. Printre acestea se numără anumite ciuperci și plante sălbatice, unele tipuri de pești. Există și alimente care sunt otrăvitoare doar în anumite condiții. De exemplu, cartofii verzi. În al doilea rând, toxinele pot pătrunde în alimentele obișnuite prin contactul cu ambalaje de proastă calitate sau prin fertilizarea plantelor cu substanțe chimice periculoase.
Principalele simptome ale otrăvirii la copii și adulți
Otrăvirea colectivă nu este atât de rară. Cu toate acestea, nu întotdeauna oamenii care au mâncat același lucru se vor simți la fel. În primul rând, trebuie să țineți cont de rezistența individuală a corpului, unii nu vor simți că ceva este în neregulă cu mâncarea, în timp ce alții vor avea o otrăvire severă. Uneori, aceasta poate apărea și din cauza intoleranții la unele aminoacide precum arginina.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/05/intoxicatie-alimentara-pe-piele-2.jpg)
Toxiinfecțiile alimentare nemicrobiene sunt cauzate, în primul rând, de produse vădit otrăvitoare de origine vegetală și animală
În al doilea rând, microorganismele patogene pot fi distribuite neuniform în întregul produs și, prin urmare, cineva va primi o „porțiune completă” de bacterii, iar cineva va primi doar o doză mică. De aici scoatem prima regula ce trebuie făcută în caz de intoxicație. Pentru a determina dacă ai fost otrăvit sau nu, concentrează-te în primul rând pe bunăstarea personală.
Atunci când ai o intoxicație alimentară vei simți o intoxicație generală a organismului. Aceasta se va manifesta sub formă de slăbiciune, frisoane, dureri de cap, dureri de corp, tensiune arterială scăzută, amețeli. În cazuri deosebit de severe, începe foamea de oxigen.
O reacție naturală la otrăvirea de orice fel este greața, de asemenea o intoxicație alimentară apare pe piele. Organismul încearcă în primul rând să se ajute scăpând cât mai repede posibil de iritant. De asemenea, apare durerea ascuțită și spasmele. Acoperă regiunea epigastrică, de deasupra buricului și intestinele. De asemenea, simptomele se manifestă și pe piele, în special pe buze, aceasta devine palidă și uscată.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/05/intoxicatie-alimentara-pe-piele-1.jpg)
Toxiinfecțiile alimentare pot fi microbiene sau non-microbiene