Prima pagină » Titlurile zilei » Intimidări ca în clanurile mafiote la o asociație de proprietari din Iași! Un consilier de la primărie vrea să înlăture administratorul de la conducere ca să își facă jocurile: „Mă amenință ca să dau asociația la Termo Service sau Urbica”

Intimidări ca în clanurile mafiote la o asociație de proprietari din Iași! Un consilier de la primărie vrea să înlăture administratorul de la conducere ca să își facă jocurile: „Mă amenință ca să dau asociația la Termo Service sau Urbica”

15 aug. 2024, 02:00, 22 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un administrator de la o asociație de proprietari din centrul civic din Iași se simte hărțuit de un consilier de la Serviciul Asociații de Proprietari al Primăriei Iași

Traian Ionescu este, de 8 ani, administratorul Asociației de proprietari Anastasie Panu, nr. 36. Acesta spune că, de ceva timp, Dana Octavia Păcurici, consilier la Primăria Iași, încearcă să îl înlăture de la conducerea asociației. Bărbatul a fost amenințat de femeie să își dea demisia din funcție.

Administratorul asociației de proprietari din Iași este terorizat de controale

În 2020, a început calvarul pentru administratorul Traian Ionescu. Bărbatul de 75 de ani se ocupă de asociația de proprietari din 2016 și o face mai mult din lipsă de ocupație. Acesta are în administrație 24 de apartamente în blocul A, de pe tronsonul 3, str. Anastasie Panu, nr.36.

„Totul a început acum 4 ani, când doamna Păcurici, de la primărie, a început să vină la mine în controale. Eu sunt administrator aici din 2016 și, sincer, o fac din plăcere, deoarece sunt la pensie și nu am prea multe de făcut, așa îmi ocup timpul. Nu este vorba despre bani sau altceva, chiar sunt transparent, am o anumită experiență în spate, am fost director de marketing la Moldoplast. Doamna Păcurici urmărește să mă înlăture de la conducerea asociației pentru că are anumite interese în acest bloc, de aici și atitudinea ei”, povestește Traian Ionescu.

Bărbatul se plânge că Dana Păcurici îi face controale în mod abuziv și caută prin orice mijloace să îl amendeze.

„La început, au fost în control la mine, să îmi verifice documentele și cum gestionez asociația, îmi căutau tot felul de nereguli. Eu am lucrat în administrație, am și cursuri făcute, știu despre ce este vorba. Când am venit la conducere nu era nimic aici, nu aveam nici birouri, calculator, am reușit să primesc de la oameni prin donații, am făcut dosare cu tot ce e nevoie, am pus totul la punct. Este o problemă delicată aici, la un moment, m-am trezit cu doamna Păcurici și cu patru jandarmi să îmi facă control, nu înțeleg de ce era nevoie să vină și cu jandarmii, sunt un om de 75 de ani, ce pot să fac. Mi-a verificat țevile de la subsol, că am pierderi la apă, dar e la cele de scurgere, că sunt vechi, am pus o oglindă pe hol, mi-a spus că nu am autorizație pentru așa ceva și pot fi amendat, îmi cerea tot felul de documente, mi-a spus că sunt ilegal la conducerea asociației, o atitudine stalinistă din partea ei”, a mai spus bărbatul.

Ceilalți administratori au plecat după câteva luni

Crezând că el este de vină, Traian Ionescu a acceptat să plece o perioadă de la conducerea asociației, iar în locul său a adus alt administrator. Acesta s-a retras din cauza aceluiași lucru, iar ulterior a mai fost adus un administrator, care a plecat, de asemenea, la presiunile făcute de Dana Păcurici.

„Am fost de acord ca să mă dau la o parte și am adus un băiat mai tânăr ca să fie administrator, ca să nu mai fie probleme din cauza mea. Același lucru s-a întâmplat și cu el, au continuat amenințările și intimidările, și la el a venit în control cu jandarmi. Omul nu a rezistat și după 5 luni a plecat. Ulterior, a mai venit un alt administrator, aceeași poveste și cu el, a plecat din cauza intimidărilor. Nu mai avea cine să se ocupe, așa că am făcut eu voluntariat vreo 3 luni și am revenit ca administrator”, a transmis administratorul.

Traian Ionescu crede că femeia are interese personale la asociația respectivă, deoarece i-ar fi sugerat în mai multe rânduri să renunțe și să predea activitatea către Termo Service sau Urbica. De asemenea, acesta ar fi fost și amenințat de către consilieră.

„Doamna Păcurici mi-a spus că tot o să renunț la funcția mea și să dau administrația la Termo Service sau Urbica, să nu îmi mai bat eu capul, atunci mi-am dat seama că are un anumit interes aici. Administrez doar 24 de apartamente, însă sunt într-o zonă foarte bună. Am primit amenzi de mai multe ori, ultima a fost de 25.000 de lei pentru că nu am depus activul și pasivul la serviciul de asociații. În lege nu scrie nicăieri că există un termen de depus și am mers la sediul lor cu documentele. Ea nu era și doamnele de acolo mi-au spus că doar ea îmi poate primi documentele, atunci au sunat-o pe telefon și se auzea cum le spunea să nu primească nimic de la mine. Nu mai vorbesc de atitudinea ei, când merg la ea, țipă la mine să dau ochelarii jos ca să mă vadă, îmi zice că tot o să cad eu în plasa ei și o să mă prindă cu ceva”, a specificat Traian Ionescu.

Traian Ionescu: „Voi ajunge în instanță cu ei”

Administratorul nu se lasă intimidat și este sigur că va da în judecată primăria pentru nedreptățile care i s-au făcut.

„Eu vorbesc doar pe baza documentelor, am tot ce am făcut la asociație în evidențele mele, altfel nu lucrez. Până la urmă, voi ajunge în instanță cu ei pentru ce au făcut, și-au ales greșit omul care să îl intimideze. Nu o fac pentru bani, ci pentru faptul că nu mi se pare corect cum procedează, sunt asociații unde sunt probleme grave, se fac nereguli mari și nici nu intervin, însă pe mine mă amendează pentru o oglindă pe hol”, a încheiat Traian Ionescu.

Dana Păcurici neagă orice implicare

Dana Păcurici încearcă să îl înlăture pe Traian Ionescu de la conducerea administrației

Dana Octavia Păcurici spune că nu s-a întâlnit vreodată cu Traian Ionescu. Totuși, administratorul a primit mai multe documente oficiale semnate de către Dana Păcurici și Ioan Ciobanu, în care i se cereau acte și să se prezinte la sediul Serviciului Asociații Proprietari, de pe aleea Rozelor, nr.5.

„Asociația de proprietari a fost amendată pentru niște nereguli și administratorul este nemulțumit. Nici măcar nu m-am întâlnit cu el, doar am vorbit la telefon și el a fost agresiv, m-a amenințat. Erau diferențe foarte mari la facturile de la apă, ceva nu era în regulă, acum analizăm mai multe documente. Eu nu am sugerat vreodată ca să fie schimbată conducerea administrației, nici nu pot face asta, doar locatarii pot face acest lucru. Am primit mai multe sesizări de la locatari, că domnul Ionescu nu se ocupă corespunzător de asociație și am făcut controale”, a precizat Dana Octavia Păcurici, consilier la Serviciul Asociații Proprietari Iași.

Șeful Serviciului Asociații Proprietari Iași, Ioan Ciobanu, a evitat să dea un răspuns clar cu privire la această situație.

„Este o situație ciudată la asociația respectivă, pentru a vă oferi un punct de vedere trebuie să luați legătura cu Primăria Iași”, a spus Ioan Ciobanu, directorul Serviciului Asociații Proprietari Iași.

Scandalul de la asociația de proprietari din Iași este pe departe de a se fi terminat, administratorul vrea să ajungă în instanță pentru a se face dreptate.

Comentarii
  • Madama de la serviciu asociații trage doar pt urbica și va spune un președinte care vroia sa meargă la termosrvice și a tot blocat madama plecarea. Ea este prietena cu urbica deoarece se tine scai și de asociații care sunt la termoservicecsa plece la urbica. Poate verifica cineva mai profund ca mare minune găsește.

  • Codrin Dumbrava

    Pai doamna e pe aceasi mâna cu Dl. CIOBANU IULIAN DE LA URBICA.
    Normal ca vrea sa ajungă la ei Asociația.
    Dar URBICA au cele mai jalnice colaborări.
    După ce ai ajuns la ei.
    Nu mai vorbește nimeni cu tine.
    Nu îți explica nimic.
    Și non stop sunt pierderi de apa pe lista de plata.
    Plus nu răspunde nimeni la mail sau telefon.

  • Colectează doamna pt ionica. Merg bara la bara

  • Doamna e si cu ADMINIS iar prietenele ei foste salariate la CET sau actuale salariate prin primarie, CJ , devin cei mai buni cenzori in asociatii. Herea de la CET nu va spune nimic?
    Au oamenii de serviciu care le ajuta sa tina controlul asociatiilor.
    Probabil au si beneficii suplimentare de la Primarie .
    Toate firmele sunt in buna colaborare cu acest serviciu numai de indrumare nu! Sunt mai proprietari in casele noastre decat suntem noi.
    Nu sunt doi, sunt trei teroristi la acest serviciu . Una e in devenire !

  • Cum permite dna pacurici ca asociatiile , contrar legii sa foloseasca contul firmelor de administrare ? De ce doar asociatiile care nu sunt administrare de firmele lor de casa sunt chemate in judecata de CET ?
    Cum se dau subventiile , ajutoarele de caldura ?
    Evidemt ca nimeni nu-si poate pune aceste intrebari .
    Cand mai auzi ca-i verifica Curtea de conturi, iti vine rau!

  • ✅ Soluția e simplă: renunțarea la ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI

    Bai, in alte orase civilizate( Oradea,Brașov sau București) asociațiile de proprietari nu citesc contoarele. Locatarii
    ( proprietarii) au contract direct cu Apa si Canal srl, Curent Eon srl, Caldura in Calorifere srl, Orange net srl, Gunoi srl,Lyca Mobil, Biserica ortodoxă srl, Eon Gaz srl,etc
    Morala: dragi ieșeni, nu mai fiți leneși. Dacă face alcineva citirea apometrelor in locul vostru atunci e normal să vă taxeze
    ( încarce) facturile in exces.
    Soluția e simplă: renunțarea la ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI.

  • Si Urbica si Termo Service au niste servicii foarte slabe.

  • Bai ala cu renuntarea la asociatiile de proprietari si cu contractele individuale , chiar nu vezi cat de prost esti ??
    Ai bransament individual ? Cu proprietatea comuna ce faci , Ti-o bagi in fund ?
    Ai ales sa traiesti in condominiu , cum crezi ca e posibil sa fii individual??
    Ce faci cand refuleza conducta sau se sparg tevile de apa , individualule ?

    • IVANOV LUIGI

      Un subiect foarte delicat ptr zona centrala
      ADMINISTRATOR IONESCU TRAIAN
      „DISTINSUL” domn ia taxe de „zona” si de la toate firmele care opereaza pe zona centrala gen POKER ARENA sau BRD
      Locatarii sunt satui de furturile prin listele de plata catre asociatiile pe care le administeaza. Figureaza la majoritatea asociatiilor din zona centrala ca administrator sau cenzor.
      Pune presiuni pe batrani sa-si vanda apartamentele in favoarea lui.
      Detine tot ce inseamna spatii comune ale asociatiei si le inchiriaza la negru.
      Consumul apei sau diverse utilitati de la firmele care au inchiriat la parterul/subsolul blocului le suporta locatarii incadrate ca „pierderi”

  • IVANOV SLUGA

    ADMINISTRATOR IONESCU TRAIAN
    „DISTINSUL” domn ia taxe de „zona” si de la toate firmele care opereaza pe zona centrala gen POKER ARENA sau BRD
    Locatarii sunt satui de furturile prin listele de plata catre asociatiile pe care le administeaza. Figureaza la majoritatea asociatiilor din zona centrala ca administrator sau cenzor.
    Pune presiuni pe batrani sa-si vanda apartamentele in favoarea lui.
    Detine tot ce inseamna spatii comune ale asociatiei si le inchiriaza la negru.
    Consumul apei sau diverse utilitati de la firmele care au inchiriat la parterul/subsolul blocului le suporta locatarii incadrate ca „pierderi

  • IVANOV SLUGA

    ADMINISTRATOR IONESCU TRAIAN
    „DISTINSUL” domn ia taxe de „zona” si de la toate firmele care opereaza pe zona centrala gen POKER ARENA sau BRD
    Locatarii sunt satui de furturile prin listele de plata catre asociatiile pe care le administeaza. Figureaza la majoritatea asociatiilor din zona centrala ca administrator sau cenzor.
    Pune presiuni pe batrani sa-si vanda apartamentele in favoarea lui.
    Detine tot ce inseamna spatii comune ale asociatiei si le inchiriaza la negru.
    Consumul apei sau diverse utilitati de la firmele care au inchiriat la parterul/subsolul blocului le suporta locatarii incadrate ca „pierderi”

  • Gogu Scularie

    Administratorul are mari probleme cu vecinii. Nimeni nu il mai doreste in functia asta, intrucat a gestionat intr-un mod necunoscut fondurile asociatiei.
    Am inteles ca la acel bloc costurile cu intretinerea pe luna sunt printre cele mai mari din Iasi. Asta poate justifica vehementa dlui admin.

  • Vecina Violeta

    Dl Traian, cat mai costa inchirierea unei boxe?

    Ce mai fac tevile de la subsol, la a cata reparatie ati ajuns pe anul asta?
    Buneinteles cu firma „agreata”

  • CIUPERCA THE KING

    IONESCU asteapta ultimile „donatii” si se retrage
    Spatiul in care figura brd-ul a fost vandut,noul proprietar trebuie sa decarteze si el taxa de „zona” si dupa isi face bagajul dar desigur ca va lasa o sluga in locul lui.
    Si dupa demisie tot va incasa de la Poker Arena sau diversele firme cu care „colaboreaza”

  • ♡ Mitică de la parter...(ăla cu balconul fără autorizație)

    Oi, asociatiile de proprietari fac multe măgarii financiare( repara de mai multe ori o țeavă bună, pun pe factură ” diverse”, spală scarile cu dero dar trec ca au spalat cu detergent ecologic din Jermania,văruiesc doar cu „meșteri” care știu tabla împărțirii sau meșteri rude care știu că
    ” neamurile ” tre’ să impartă cu cenzorul, contabilul,preș-dintele ,etc.
    De aia nu se vrea desființarea acestor organizații clandestine,bicăz MANİİ(money) 🤑🤑🤑
    Ps: textul e un „panflet”!, Rog angajații asociațiilor de proprietari să-și vadă de ale lor și să-i incarce în avans pe ieșeni cu mai mulți m³ de apă și canal decât se consumă în mod regulat.😋

  • Asociația gomorra, Administratorul sulii

    La Realis Residence se fură pe față, lună de lună te trezești cu ” Spații verzi ” nefiind nici un spațiu verde , Reparații Apartament 18 lei și lista de Furăciune continuă ” 35.000 lei lunar se fură în acel complex ! Oricum toate documentele și ancheta ce va urma vă va desființa din temelii, 5 ani de zile evaziune și Furăciune ! Va ieși cât de curând pe masa procurorilor niște hârtii ! Corupților, evazioniștilor, hoților să vă pregătiți ✌️⚰️🪦

  • Cum ar putea sa treacă asociația la termoservice când toate apartamentele din blogurile de pe Anastasie panu au centrale proprii și nu mai dispun de nici un serviciu al acestei instituții (apa calda și caldura). În rest nu știu ce sa spun. Oricum sunt toți la fel. Salariile administratorilor depășesc 3000 de lei în mana, asa ca munca prestata este plătită, nu fac nimic pe gratis
    pentru nici patru ore pe zi de stat pe scaun. Doar ca unii cer și mulțumiri pentru asta. O zi buna va doresc.

  • IVANOV SLUGA

    Sa vina la asociatia de langa sa vada cat platim noi comparativ cu scara care o administreaza…un japcar inconjurat de pensionari naivi care habar nu au ce platesc!
    Sa-si aminteasca cum vroia bani de la tronsonul nostru unde erau releele de comunicatii cu toate ca nu avea nici o treaba!

  • 👁 I'll be back - Terminator ( 1984) : Termoservice e SKYNET ! IN CURÂND MAȘINĂRIILE condUSEe de SKYNET VOR PRELUA TOATE ASOCIAȚIILE DIN IAȘI

    Blocurile trebuie trecute OBLIGATORIU la TERMOSERVICE…inclusiv alea cu centrală termică de apartament.
    Proprietarii, ăia care vor să nu mai fie asociații
    (desființate) sau să trăiască ca in WEST, le recomand să-și vandă apartamentele la prețul de achiziție( 3000 $ in 1992) și să plece cu nevastă,purcel,etc in westul Europei.
    În Iași trebuie să rămană doar locatarii cuminți si ascultatori și care nu pun multe intrebari at. cand le vine intretinerea mărită pe tabel.
    Ieșenii care stau cu capul plecat cand „merg la asociație” să plătească – merită să fie trecuți la TERMOSERVICE si să platescă 2 contabili, 3 femei de servici și varuirea scării de 2 ori pe lună.
    Va recomand sa vedeți Terminator ( 1984).

  • Trebuiesc desființate toate asociațiile de locatari că unii abuzeaza de facturi încărcându-le cu sume mari și nu sunt justificate corect. Mulți locatari se plâng de cât le vin facturile.
    Trebuie înființat un Consiliu General Administrativ formați din specialiști care să aparțină de Termoservis.

    • …plm! Exact ce spunea și ala de mai sus că TERMOSERVICE E DE FAPT SKYNET și încet, incet o să paraziteze/distrugă toate asociațiile pentru a le prelua iar intr-un final
      A.I.-ul( roboții sau inteligența artificială) o să ne scoată din apartamente pt că facturile la intretinere o să vină din ce in ce mai mari. Omg!🥶

  • inca proprietar

    Daca nu sunteti in stare sa va conduceti , sa va organizati , sa impartiti cateva facturi dupa criterii stabilite in lege, daca nu sunteti in stare sa va intretineti proprietatea comuna , atunci de ce va plangeti ?
    Hahaiala si atat e in capul vostru artificial fara inteligenta oricum.
    Aveti mai mult grija cum sa nu progresati decat sa va administrati singuri, doar sunteti inteligenti si buni de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *