Prima pagină » Titlurile zilei » Intimidare de tip mafiot în comuna Sirețel! Secretarul Liviu Vasilică a fost aruncat la șobolani în podul instituției. Primarul Gelu Șpaiuc: „El vrea calculator ca la NASA, nu pot să-l pun șeful meu” – FOTO/VIDEO

Intimidare de tip mafiot în comuna Sirețel! Secretarul Liviu Vasilică a fost aruncat la șobolani în podul instituției. Primarul Gelu Șpaiuc: „El vrea calculator ca la NASA, nu pot să-l pun șeful meu” – FOTO/VIDEO

07 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

După ce a fost achitat de Curtea de Apel Iași, Liviu Vasilică, secretarul comunei Sirețel, județul Iași, a revenit pe funcție. Primarul Gelu Șpaiuc a avut grijă să-l întâmpine cu toate „onorurile”. L-a înghesuit în podul primăriei și nu i-a dat atribuțiile, conform fișei postului

Primăria comunei Sirețel, județul Iași, stă pe un butoi de pulbere. Primarul Gelu Șpaiuc, ales din partea PSD, este disperat după ce secretarul general al comunei, Liviu Gheorghe Vasilică, a fost repus pe funcție. Secretarul a fost judecat mai mulți ani pentru abuz în serviciu. Într-un dosar instrumentat de DNA, Gheorghe Ancuța, fostul primar din Sirețel, a fost condamnat definitiv, cu suspendare, într-un caz de corupție, după ce a trucat o licitație publică. Prefectul de atunci a cerut secretarului Liviu Vasilică să întocmească referatul pentru demiterea primarului. Pentru că nu a dat curs cererii, prefectul a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani. După mai mulți ani de procese, Liviu Vasilică a scăpat de condamnare. În luna iulie 2022, Liviu Vasilică a fost achitat de magistrații de la Curtea de Apel Iași. Secretarul trebuia repus pe funcție la începutul lunii august, dar abia pe data de 22 august a fost primit de primarul Gelu Șpaiuc. De atunci a început și teroarea, primarul încercând din răsputeri să blocheze activitatea secretarului. De precizat că Felicia Elena Spulber, fostul secretar al orașului Târgu Frumos, a fost condamnată la doi ani cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Intimidare de tip mafiot în comuna Sirețel. Secretarul a fost trimis în pod, lângă șobolani

Liviu Vasilică se aștepta să primească vechiul birou de la parterul instituției, momentan ocupat de viceprimarul Doina Șpaiuc, soția primarului. Însă Gelu Șpaiuc l-a „cazat” în podul instituției, unde mișună șobolanii. Liviu Vasilică a reclamat faptul că nu sunt condiții pentru desfășurarea activității. Mai mult, acesta acuză că nu a primit toate atribuțiile, conform fișei postului. „Pe data de 22 august a fost prima zi de muncă, deși trebuia să fiu primit la începutul lunii. Prima săptămână am semnat doar condica. Nu am atribuții, nu am acces la registre. Biroul meu era la parter, dar am fost mutat la mansardă, unde condițiile sunt mizerabile. Sunt și șobolani acolo. Am trimis o adresă, dar nu mi s-a răspuns. Nu se poate lucra acolo. Am participat la o singură ședință de Consiliu Local”, a precizat secretarul Liviu Vasilică. Bărbatul a sesizat problemele și prefectului Bogdan Cojocaru, susținut de PSD, dar, deocamdată, nu a primit un răspuns. Pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime Liviu Vasilică i-a cerut primarului un spațiu igienizat pentru birou, calculator Intel Core i5/i7, DVDRW, Wi-Fi, Bluetooth, Webcam, Display 20”, 500 GB SSD, imprimantă color, programe de operare cu licență, masă de birou, scaun, mochetă, produse de curățenie, produse de birotică, papetărie și tehnică de birou, fișet metalic. Costurile au fost estimate la aproape 5.000 de lei. La un moment dat, Liviu Vasilică a fost sechestrat în biroul viceprimarului Doina Șpaiuc. Nu a putut pleca până când au fost chemați polițiștii.

Angajații care iau contact cu Liviu Vasilică sunt pedepsiți

Secretarul comunei Sirețel a mai spus că angajații din instituție sunt hărțuiți de conducere din cauză că a revenit în primărie. „Salariații care sunt văzuți că stau de vorbă cu mine sunt trimiși imediat la cele mai solicitante activități și sunt ținuți până după ora 16:30. Asistentului social și agentului agricol le-a spus că, dacă solicit documente să le verific, să nu îmi dea nimic”, a declarat secretarul Liviu Vasilică. Contactat telefonic de reporterii BZI, primarul Gelu Șpaiuc a precizat că-l va acționa în instanță pe secretarul comunei. „Ce șobolani, domnule? Eu am să-l dau în judecată pentru defăimare. I-am dat un birou, i-am oferit condiții. Vechiul birou era de când era inspector de specialitate. Cine vrea să muncească, muncește. El vrea calculatoare ca la NASA (Administrația Națională Aeronautică și Spațială din SUA – n.r.). Nu pot să-l pun acuma să fie șeful meu. Să schimbe legea administrației”, a replicat primarul Gelu Șpaiuc. Intimidările de tip mafiot din comuna Sirețel i-au afectat și pe alți angajați din primărie.

Comentarii
  • Vasile Casuba

    Bine îi face dl Spaiuc. Te-n zbanț Vasilică ce ai vrea să faci iarăși legea in primărie ca pe timpul lui cumătru Ancuța? Bine dle primar,arde-l pe neobrăzatul ăsta ! Tot Siretelul știe SPAIUC GELU-n primărie/ Golanul Vasilică la PUȘCĂRIE !

  • Țică GROSU

    Vasilică e cunoscut ca prostul satului. Ia uitați în poză are papion, adică vrea sa para intelectual ( îi mai trebuie bouleanului jobenul ) Ce sa ceri de la scursura asta de așa zis om, adică el l-a ținut in funcție pe cumătru Boboc care era condamnat,a semnat acte împotriva legii, a umilit întreaga comuna ani de zile și acum ar vrea sa îl pună la butoane iarasi. Da o MUE ( multe urări europene ) nu vrei mă jglobane ????

  • Asa se întâmplă când clanurile mafiote pun stăpânire pe primarii, cum sa dea secretarul afara din birou și sa își pună soția în loc. Aceste abuzuri ar trebui sancționate, da cine sa le sancționeze dacă șeful PSD se lauda ca ia făcut cadou de ziua lui funcția de Prefect.

  • Geo Turneu in Fortza

    Moare invidia in voi ca a ajuns inapoi Liviu si va da lectie la toti. Oricum Gelu e prost, prost gramada!!! Si viata lunga nu are in primarie…..Gelu e un mic vierme si locul lui este la emisiunea „Sunt celebru, scoate-ma de aici”, unde viermii sunt mincati de concurenti

  • Bai oameni buni, chiar tatal actualului primar Spaiuc Gelu afirma in anul 2020 cand au fost alegerile, citez:
    „of Doamne, nici nu stiu cum de a iesit baetu’ meu primar, el e prost tare saracu’. Da ce poti sa ceri la locuitorii comunei, prostii satului si-au ales un conducator ca ei….prost!!!”

  • Țică GROSU

    bai da cum arată in poze acolo, ce mizerie la suparat tare daca la trimis sa stea acolo :))) Totusi aceste lucruri nu ar trebui sa se intample intr-o institutie. Ar trebui sa intervina institutiile sa-l calmeze pe acest primar dictator.

  • Se bat porcii de la troacă!

  • asa le trebuie si la neobrazatii aia de angajatii, cum sa aiba nesimtirea sa vorbeasca fara voia tovarasulu Spaiuc, doar el si patachina lui care nu stie sa lege doua vorbe au voie sa behaie ca ce fac ei nu se poate numi vorba.

  • Sa i ia lu ma sa calculator de la Nasa ca nu i a cerut nimeni asa ceva. In orice instituție publică se cer condiții decente unde orice funcționar isi poate desfășura activitatea fara impedimente.
    Lui probabil i se pare normal sa lucrezi cu șobolanii ca asa e invatat el de acasa.

  • Sa o puna pe femei.sa acolo:))) si asa e obișnuită cu sobolanul😂😂

  • Dar de ce nu merge primarul sus, in pod,sa si desfasoare activitatea, daca tot nu i se pare ceva in neregula?? Sa faca schimb de birouri! Aceasta piticanie are impresia ca primaria este un bun propriu si ca poate sa faca ce are el chef cu cine are el chef!!!!
    Nu mi pot imagina cine poate vota un astfel de specimen bolnav psihic, un analfabet functional?!

  • Bai, da astia Spaiucii au ajuns vedete!!! Doina Spaiuc, viceprimarita de la coada vacii e data si in “Bursa barfelor”!!!! Star de cinema!!!!

  • Asistenta Doina

    Poza care e la ziar face parte dintr-un colaj de fotografii in care primarul Gelu de beat ce era s-a pisat pe el. Asa a stat la masa cu invitatii pina ce a ramas singur. Na, mirosul a deranjat si cei chemati la ospat au plecat repejor. Doar al nostru primar Spaiuc a ramas singurel pina a venit Doina si i-a schimbat pampersul…

  • Cam simte primarul umbra funiei în jurul gatului. Se teme ca va descoperi invartelile lui. Parca mai erau doi dați afară, aia ce-au făcut la proces?

  • De cand s-a intors secretarul comunei, domnul Liviu, primarul alcoolist Spaiuc si-a luat fosta secretara, pe DIANA in birou cu el si cu sotia cere e viceprimar. Acolo iese menaj-a-troa….(am scris cum se pronunta ca si asa Gelutu nu stie franceza si nu cred ca isi dadea seama ce inseamna)

  • Popa Maricel

    Adica Gelu le pupă-n cwr pe amîndouă, cam asa ceva…. Si Bogdan Cojocaru, mai marele prefect al Iasului filmeaza!!! 😂😂😂

  • Salut Gelu! Somn usor, noapte bună. Vezi poate pleci pe la Iasi, am chef sa-i dau o mooie lui Doinita, nevasta-ta. E mare iubitoare de supt mătărînga. O cwrva înăscută…

  • Ghita, așteaptă la rand, nu te baga peste domnul injiner. Acum el o satisface de Doina ca si asa Gelu are 500 kg in viu si umbla numai beat

  • Bai vacarule ai auzit si tu de Nasa😂😂.
    Mai bine rămâneai la montat vaci.

  • Mor limbricii astia de un metru și un scuipat ca o intrat Vasilică inapoi pe funcție 😂😂

  • Ovidiu Doloi

    Citesc de ani de zile presa locală și publicația de față, de vreo 20 de ani. Am mai citit despre primării tot felul. De la Ruginoasa, Mircești, și altele, acolo unde administrația publică devine o afacere personală, de familie ca în cazul Sirețelului. Dar, dacă dai un tag pe Google, despre Sirețel, găsești numai scandaluri de tot felul în ultimii ani. Este tristă o așa faimă.Nunai „hoțul”, „pușcăriașul”. Păi, ăsta Vasilică, cum de a revenit pe post dacă unii zic că ar fi condamnat? Știu că nu se poate. Cred că a fost o neînțelegere între el și familia conducătoare. Primarul ar fi trebuit să se folosească de la început de avantajul lui de câștigător în alegeri și să dea la pace cu angajații din vechea schemă. Dacă omul ăla a ajuns secretar înseamnă că are niște merite pe care nu le putem contesta doar că vor unii să-l înjure. Dar ce să- faci, așa-i treaba la noi la Moldova: fără zarvă și înjurătuiri nu pot unii să-și mănânce pâinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *