Prima pagină » National » Interzis în România! Amendă de 660 de lei și permis suspendat pentru drifturi

Interzis în România! Amendă de 660 de lei și permis suspendat pentru drifturi

22 iul. 2024, 13:20, 1 ,
BZI.ro, în National
Interzis în România! Amendă de 660 de lei și permis suspendat pentru drifturi

În România, șoferii care fac drifturi riscă sancțiuni severe. Dacă un șofer este prins efectuând drifturi, va fi amendat cu 660 de lei și îi va fi suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile.

Amendă de 660 de lei și permis suspendat pentru drifturi. Incidentul, înregistrat în Pitești

Un tânăr de 18 ani din Pitești, județul Argeș, a fost surprins într-un videoclip postat pe rețelele sociale, rulând cu viteză mare într-un sens giratoriu. Imaginile au atras atenția poliției, care a identificat rapid șoferul și l-a sancționat. Pe lângă amenda de 660 de lei, permisul său de conducere a fost suspendat pentru 30 de zile din cauza comportamentului periculos în trafic.

Potrivit reprezentanților I.P.J. Argeș, pe data de 11 iulie, după ce imaginile au fost publicate, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-au autosesizat și au demarat verificări pentru a identifica șoferul. În aceeași zi, tânărul de 18 ani din Beleți Negrești a fost găsit și sancționat conform legii.

„La data de 11 iulie a.c., în urma imaginilor apărute în spaţiul public, în care un autoturism rulează cu viteză, de mai multe ori, într-un sens giratoriu din Piteşti, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti s-au sesizat, din oficiu, şi au efectuat verificări în vederea identificării conducătorului autoturismului şi luării măsurilor legale care se impun. Astfel, în cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au identificat persoana în cauză, un tânăr de 18 ani, din Beleţi Negreşti”, au informat reprezentanții I.P.J. Argeş.

Un psiholog a explicat că dorința de a fi văzut sau de a încălca regulile poate duce la consecințe negative atât pentru persoana în cauză, cât și pentru cei din jur.

Recent, poliția a intervenit și în alte cazuri de drifturi. În parcarea Băneasa Mall din Sectorul 1, București, mai multe persoane au fost prinse efectuând derapaje controlate, tulburând liniștea publică. Polițiștii din Secția 2 au legitimat zeci de persoane, aplicând sancțiuni și suspendând permise de conducere.

Măsuri aplicate de poliție

Dosar penal: A fost întocmit un dosar penal pentru „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform art. 336 alin. 1 Cod Penal.

Sancțiuni contravenționale: Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.800 de lei și 2 amenzi conform Legii 61/1991R, în valoare totală de 1.500 de lei.

Permise și certificate reținute: Au fost reținute 2 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Persoane legitimate și autoturisme verificate: 40 de persoane au fost legitimate și 15 autoturisme verificate.

În România, drifturile și comportamentul agresiv în trafic sunt strict interzise și pedepsite sever. Șoferii trebuie să fie conștienți de riscurile și consecințele legale ale acestor acțiuni, pentru a evita amenzi mari, suspendarea permisului și dosare penale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *