Prima pagină » Razboi în Ucraina » Interviul președintelui Zelenski, din buncăr: „Luptăm pentru viețile noastre”
Interviul președintelui Zelenski, din buncăr: „Luptăm pentru viețile noastre”

Interviul președintelui Zelenski, din buncăr: „Luptăm pentru viețile noastre”

01 mart. 2022, 22:01,
în Razboi în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat pe omologul american Joe Biden să transmită un mesaj puternic și „util” despre invazia rusă în cadrul discursului său de marți privind starea Uniunii, într-un interviu exclusiv pentru CNN și Reuters direct din buncărul din Kiev din care conduce armata.

În rarul interviu de marți după-amiază, Zelenski a spus că atâta timp cât atacurile Moscovei asupra orașelor ucrainene vor continua, puține progrese pot fi făcute în discuțiile dintre cele două națiuni.

„Trebuie să vorbești în primul rând. Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct de unde a început acum cinci, șase zile. Cred că există lucruri de principiu pe care le poți face… Dacă faci asta și acea parte face asta, înseamnă că sunt pregătiți pentru pace. Dacă (nu sunt) pregătiți, înseamnă că doar pierzi timpul”, a transmis Zelenski.

Întrebat dacă simte că Ucraina își pierde timpul discutând cu Rusia, el a spus: „Vom vedea”. Oficiali din cele două țări s-au întâlnit pentru prima dată luni de la începutul invaziei Rusiei săptămâna trecută.

Eforturile președintelui Zelenski, recunoscute la nivel global

Zelenski și-a atras laude globale pentru răspunsul său la invazie, după ce a refuzat ofertele de evacuare și, în schimb, le-a livrat mesaje frecvente ucrainenilor, pe măsură ce Kievul este sub atacul rusesc.

Marți mai devreme, el a primit ovații pentru un discurs emoționant adresat Parlamentului European prin intermediul unei înregistrări video, spunând delegaților: „Luptăm pentru viețile noastre”.

Întrebat de CNN despre transformarea sa din actor de comedie în lider faimos în timpul războiului, Zelenski a răspuns: „Este foarte grav, nu este un film… Eu nu sunt important, cred că Ucraina este importantă”.

„Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume”, a adăugat el. „De aceea, lumea nu poate pierde acest lucru special.”

Liderul ucrainean părea obosit și stresat, dar era prietenos cu echipajele CNN și Reuters. A spus că nu și-a văzut familia de trei zile; Întrebat cum sunt zilele sale tipice, el a spus: „Muncă și somn”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *