Prima pagină » Actualitate » Intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași se vor transfera la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași!
Intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași se vor transfera la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași!

Intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași se vor transfera la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași!

22 oct. 2020, 10:05,
în Actualitate

În această perioadă, intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași vor fi efectuate la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. Conducerea unității medicale a anunțat că o echipă chirurgicală de la Spitalul de Recuperare se va deplasa la cele 2 unități medicale. Se vor opera doar cazurile urgente.

Blocul operator și compartimentul de Terapie Intensivă pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași a fost organizat pentru a primi pacienții cu Covid-19. Din acest motiv, pacienții programați pentru intervenții chirurgicale pentru patologia ORL și care reprezintă o urgență medicală, vor fi operați la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ sau la Spitalul „Sf. Spiridon“, pe baza unui protocol semnat între instituţiile medicale. Patru din cele 5 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul de Recuperare din iași, sunt deja ocupate. Managerul unității medicale spune că, schimbarea va fi temporară.

Carmen Cumpăt: „Este o decizie temporară”

Pacienții cu patologie ORL vor fi operați la Spitalul Sf. Spiridon din Iași și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. O echipă de medici chirurgi de la Spitalul de Recuperare din iași se vor deplasa la cele 2 uniități medicale. „Este o decizie temporară. Pentru că am fost nevoiți să trasformăm blocul operator și compartimentul de Terapie Intensivă pentru ORL în Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19, vom efectua intervențiile chirurgicale la alte două unități medicale din Iași. Momentan, se vor opera doar cazurile urgente. Sperăm să putem primi de la DSP aviz de funcționare temporară și să putem efectua intervenții chirurgicale pentru patologia ORL și la Spitalul de Recuperare din Iași”, a specificat ec. Carmen Cumpăt, managerul unității medicale.

Internarea la Spitalul de Recuperare se face doar cu programare

Pacienţii din Iaşi care vor să treacă pragul Spitalului de Recuperare pentru a fi internaţi, o pot face doar prin programare. Conform ec. Carmen Cumpăt, managerul unităţii spitaliceşti listele de aşteptare sunt extrem de lungi, însă persoanele care au o urgenţă sunt prioritare. Timpul de aşteptare a unui pacient cu o afectiunie cronica poate fi de până la o lună pentru a beneficia de medicamentaţia specifică.

Având în vedere contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus, Spitalul de Recuperare Iaşi a făcut schimbări în ceea ce priveşte internarea continua. Aşadar, medicii evaluează toţi pacienţii care se prezintă în ambulatoriu şi dacă este necesară internarea vor fi puşi pe lista de aşteptare în funcţie de locurile disponibile.

Unitatea medicală nu lucrează la capacitate maximă din cauza pandemiei cu virusul Covid-19. Programarea se poate face atât telefonic, cât şi online pentru a putea fi văzuţi de un medic.

Ec. Carmen Cumpăt: „Anul trecut, într-o lună aveam în medie 1.600 de pacienți pentru internarea continuă”

În luna august, la Spitalul de Recuperare Iaşi, s-au prezentant în medie 1.600 de pacienţi pentru internarea continuă, mai ales după ce unitatea a devenit spital suport Covid-19. Astfel, în ambulatoriu au fost prezenţi cu boli cronice nu mai puţin de 850 de pacienţi, iar pentru spitalizarea de zi circa 700.

„Anul trecut, într-o lună aveam în medie 1600 de pacienți pentru internarea continuă. Acum, din cauza pandemiei de COVID-19, am lucrat la jumătate din capacitatea maximă pentru internarea continuă. Pacienții cu boli cronice vin prin programare la spital, în ambulatoriu, sau prin internarea de zi. Pacientul este consultat de un medic și, ulterior, se decide când ar putea veni pentru internare, dacă este necesar”, spune ec. Carmen Cumpăt, manager la Spitalul de Recuperare din Iași.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Reacția Irinei Columbeanu după ce mama ei a fost criticată că nu îl ajută pe Irinel Columbeanu. Ce a spus tânăra despre tatăl ei
Playtech.ro
Plaja la doar 60 de kilometri de Bucureşti care face furori în această perioadă. Nu este aglomerată şi poţi face plimbări cu barca
observatornews.ro
CALCUL. Cu cât se va scumpi un apartament care acum costă 130.000 de euro, după majorarea TVA de la 1 august
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Evz.ro
Când râsul provoacă haos. Gluma care a declanșat criza hârtiei igienice
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Lovitură pentru românii care vor să cumpere locuință cu TVA de 9%: Guvernul impune avans de 20%
Dailybusiness.ro
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
RomaniaTV
Apare moneda de 1 leu în România. BNR anunţă că este disponibilă pe piaţă din 7 iulie 2025
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 iulie 2025
05 iulie 2025