Prima pagină » Local » Intervenții majore pe strada Lascăr Catargi din Iași! Artera este asfaltată după intervențiile companiei Delgaz- FOTO

Intervenții majore pe strada Lascăr Catargi din Iași! Artera este asfaltată după intervențiile companiei Delgaz- FOTO

27 nov. 2021, 11:53,
în Local

Vești bune pentru ieșeni! A început asfaltarea pe strada Lascăr Catargi din Iași. Coșmarul rutier pentru conducătorii auto va lua sfârșit. Firma CONCRET DRUM asfaltează și lucrările vor fi finalizate în 24 de ore.

Dezastru lăsat de Delgaz Grid SA pe strada Lascăr Catargi din Iași

Delgaz Grid SA a derulat o lucrare de înlocuire conducte de distribuție gaze naturale cu presiune redusă și branșamente la rețea. Lucrarea cuprinde străzile Vasile Conta, Nicolae Gane, Lascăr Catargi, Buna Vestire, Mihail Kogălniceanu, dar și Teodor Pallady din municipiul Iași. Autorizația de construire a fost emisă de municipalitate, iar data începerii lucrărilor a fost stabilită pentru data de 21.04.2021. Data finalizării construcției, conform graficului de lucrări, a fost 21 august 2021.

Reacția Primăriei Iași la dezastrul de pe strada Lascăr Catargi

Primarul Mihai Chirica a menționat, în cursul zilei de 30.09.2021, că societatea trebuie să aducă strada la starea inițială. Practic, compania va trebui să asfalteze pe întreaga lățime a străzii, ulterior urmând a fi emisă și recepția proiectului.

„Am vorbit cu reprezentanții Delgaz Grid SA. Ei au obligativitatea asfaltării între borduri a străzii respective după finalizarea lucrării. Nu numai pe traseu. Practic, el nu a terminat lucrarea, obligația fiind, conform autorizației, de a asfalta între borduri”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Lucrările efectuate de compania Delgaz Grid SA au adus probleme pe strada Lascăr Catargi încă de la bun început. De lucrări s-a ocupat societatea Instal – Con SRL, din Botoșani, care a încheiat un contract cu Delgaz Grid SA.

Scandal după scandal din cauza Delgaz Grid SA pe străzile din Iași

În vara anului trecut, o lucrare efectuată de compania Delgaz Grid SA i-a nemulțumit pe locatarii unei străzi din zona Copou. Furnizorul de gaz a făcut unele săpături lângă fundația clădirilor-monument istoric de la sfârșitul secolului al XIX-lea din Aleea Copou, producând pagube însemnate. Delgaz Grid SA a modernizat rețeaua de gaz de lângă Parcul Copou, ceea ce a făcut ca locatarii să fie nemulțumiți de săpăturile de la baza clădirilor-monument istoric. În ultimii ani au fost semnalate mai multe probleme din cauza companiei, după lucrări la rețeaua de distribuție ce au dus la distrugerea șoselelor din municipiul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *