Prima pagină » National » Intervenție de urgentă a polițiștilor de frontieră. Ce au găsit aceștia la granita țării
Intervenție de urgentă a polițiștilor de frontieră. Ce au găsit aceștia la granita țării

Intervenție de urgentă a polițiștilor de frontieră. Ce au găsit aceștia la granita țării

20 apr. 2021, 11:18,
în National

Intervenție de urgentă a polițiștilor de frontieră la granița de Vest a țării. Aceștia au descoperit mai mulți cetățeni afro-asiatici care încercau să treacă granița ilegal, ascunși în doua TIR-uri. Cetățenii străini au fost preluaţi și transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În ultimii ani, la punctele de trecere ale frontierei, polițiștii români au de a face cu zeci de astfel de cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat.

Intervenție de urgentă a polițiștilor de frontieră

În ultimele zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni afro-asiatici care încercau să treacă ilegal graniţa. Potrivit informațiilor oficiale, aceştia erau ascunși în două automarfare.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, conducând un TIR înmatriculat în ţara noastră. În urma controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit 32 de cetăţeni străini. Aceştia au fost preluaţi și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș pentru cercetări.

După ce au efectuat cecetarile preliminare, polițiștii de frontieră aveau să constate că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria și Turcia și au vârste cuprinse intre 18 și 56 de ani.

Acum patru zile, pe 16 aprilie, organele de control de la frontieră au descoperit alte nouă persoane care încercau să treacă granița în mod ilegal. Astfel, în jurul orei 9 dimineața, la un control amănunțit, polițiștii au descoperit persoanele ascunse într-un TIR condus de un cetățean bulgar.

La verificări, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, având vârste cuprinse între 15 și 26 de ani.

Acum, poliţiştii efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturism de lux căutat de autoritățile române, descoperit de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca BMW, model X4, care aparținea în drept unei firme de leasing din România și era căutat de polițiștii constănțeni.

„În noaptea de 19.04.2021, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca BMW, model X4, de culoare neagră, înmatriculat în România”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta aparține în drept unei firme de leasing și se afla în atenția autorităților române, figurând în bazele de date, de la începutul acestei luni, că bun căutat pentru confiscare.

Maşina, estimată la o valoare de aproximativ 40.000 euro, a fost indisponibilizata la sediul P.T.F. Giurgiu, urmând a fi predat a aproprietarului de drept. La finalizarea cercetărilor urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *