Prima pagină » Actualitate » Intervenţia lui Boris Johnson la Summit-ul NATO. Premierul Marii Britarii: „Vladimir Putin a depăşit deja linia roşie a barbarismului”

Intervenţia lui Boris Johnson la Summit-ul NATO. Premierul Marii Britarii: „Vladimir Putin a depăşit deja linia roşie a barbarismului”

24 mart. 2022, 13:34,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi, 24 martie 2022, au loc trei întâlniri extrem de importante. Prezent a fost şi Boris Johnson la Summit-ul NATO. Premierul britanică afirmat joi, înainte întâlnirea de la Bruxelles, că preşedintele Federaţiei Ruse a întrecut orice limită.

Prim-ministrul susţine că ar trebui impuse noi sancţiuni împotriva statului rus din cauza invaziei din Ucraina care a ajuns la ziua 29.

Ce a transmis premierul Boris Johnson la Summit-ul NATO

Fiind prezent la Summit-ul NATO, premierul Regatului Unit al Marii Britanii a izbucnit şi şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la războiul din Ucraina. Johnson susţine că Vladimir Putin a depăşit deja „linia roşie” în barbarism şi recomandă impunerea unor noi sancţiuni economice regimului rus.

„Cred că realitatea este că Vladimir Putin a întrecut deja linia roşie a barbarismului şi cred că acum totul ține doar de NATO să ia în considerare, împreună, îngrozitoarea criză din Ucraina, îngrozitoarea suferinţă a persoanelor din Ucraina şi să aflăm ce putem face mai mult să-i sprijinim pe oamenii din Ucraina să se apere. Să vedem ce putem face mai mult pentru a intensifica sancţiunile economice în jurul regimului lui Putin. Acestea vor fi o serie dintre aspectele pe care le vom discuta”, a declarat primul ministru al Marii Britanii.

Boris Johnson consideră că măsurile în ceea ce privește Rusia trebuie luate împreună de către statele vestice, subliniind că ajutorul dat de aceste state Ucrainei este direct proporţional cu duritatea sancţiunilor impuse Rusiei.

Klaus Iohannis, președintele României, prezent la Summit-ul NATO

Reamintim faptul că la Summit-ul NATO este prezent şi președintele Klaus Iohannis. Şeful de la Cotroceni a declarat înainte de a începe cea mai importantă şedinţa de la Bruxelles că va insista în discuțiile cu aliații că flancul estic să fie consolidat mai bine.

„Agresorul este statul rus și noi trebuie să construim o apărare extrem de solidă pe flancul estic. Securitatea începe de acasă. Am decis în Consiliul Suprem de Apărare a Țării creșterea resurselor pentru Apărare la 2,5 procente din PIB. Se lucrează la un plan îmbunătățit de Apărare. Ne dorim să avem aliații lângă noi, dar ne dorim să avem și noi apărarea noastră. Cetățenii sunt îngrijorați și vreau să vă spun că niciun român nu trebuie să se teamă. Facem parte din cea mai mare alianță din istorie. Militarii noștri sunt pregătiți. Vă transmit că România nu este în pericol, românii sunt în siguranță”, a menţionat președintele.

De asemenea, preşedintele statului români a salutat anunțul făcut de secretarul general al NATO, în ceea ce priveşte aprobarea grupului de luptă care va fi poziționat în România.

Joe Biden, președintele SUA, întâmpinat la Bruxelles

Astăzi, 24 martie 2022, a fost întâmpinat la Summit-ul NATO de la Bruxelles, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii.

”Vă mulţumesc, domnule prim-ministru Alexander De Croo pentru întâmpinarea călduroasă de la Bruxelles. Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună – cu toţi aliaţii şi partenerii noştri – în această săptămână, în timp ce continuăm să răspundem la invazia aleasă de Putin în Ucraina”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Reamintim faptul că Joe Biden a ajuns miercuri la Bruxelles pentru a participa la trei reuniuni de urgență cu liderii Consiliului European al UE, NATO și G7 în care se va dezbate tema războiului din Ucraina. Alături de președintele SUA s-a aflat și Borin Johnson la Summit-ul NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *