Prima pagină » Local » Intersecțiile din Iași vor fi monitorizate de camere de supraveghere! Două firme vor să încheie contractul de 200.000 de euro

Intersecțiile din Iași vor fi monitorizate de camere de supraveghere! Două firme vor să încheie contractul de 200.000 de euro

31 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Două oferte venite din București și Ilfov au fost depuse la Primăria Iași la licitația pentru furnizarea camerelor de supraveghere. Echipamentele montate în intersecții vor identifica plăcuțele de înmatriculare. Probele video pot fi folosite în cazul unui litigiu

Mai multe intersecții din municipiul Iași vor fi monitorizate prin intermediul camerelor video. Recent, Primăria Iași a lansat licitația pentru furnizarea unui număr de 200 de camere de supraveghere. Acestea vor avea și funcția de identificare a plăcuțelor de înmatriculare. La procedură au fost depuse două oferte din partea societății Avitech Co SRL (Ilfov) și asocierii Mira Technologies Group SRL (București) – Secunet Project SRL (București). Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Valoarea estimată a procedurii este de 1.029.411 lei, fără TVA, aproape 214.000 euro.

„Proiectul propune echiparea a 83 de intersecții semaforizate nedotate cu camere de monitorizare video, însă echipate cu infrastructura de fibră optică. Astfel, în infrastructura de fibră optică existentă se vor adăuga în sistemul de monitorizare video încă 200 de camere de supraveghere a traficului și 16 camere de detectare a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismelor. Pe lângă aceste 216 camere, sistemul va cuprinde și dotarea a 88 de intersecții cu surse neîntreruptibile de tensiune electrică (UPS) pentru funcționarea optimă și continuă a echipamentelor din intersecții”, se arată în documentația procedurii.

Camerele deja montate nu fac față numărului mare de străzi din municipiu

Conform caietului de sarcini, camerele de supraveghere vor fi montate în următoarele intersecții din Iași: Bucium – Poitiers – Trei Fântâni, Nicolina – Poitiers, Tudor Vladimirescu – Eternitate, Carol I – Gh. Asachi, Săhleanu – str. Bucium, Rond Păcurari, Nicolina – Rond CUG, Canta – Luca Arbore.

„Sistemul actual de monitorizare a traficului din Municipiul Iași are în dotare 59 de camere de supraveghere rotative situate în diverse intersecții. Datorită numărului mare de străzi și evenimente, aceste camere nu au posibilitatea de a surprinde toate incidentele petrecute în trafic. Adițional, la nivelul municipiului Iași există căderi frecvente de tensiune și riscul de avariere a echipamentelor de dirijare și monitorizare a traficului. Proiectul include înregistrarea permanentă a imaginilor și arhivarea acestora în vederea utilizării ulterioare ca mijloc de probațiune, precum și minimizarea timpului de transmitere a evenimentelor, după caz”, se arată în descrierea proiectului.

Termenul de implementare a proiectului este de 120 de zile de la semnarea contractului. Termenul de garanție a echipamentelor va fi de 36 de luni.

Firma Avitech Co SRL a câștigat contractul cu Primăria Iași pentru montarea senzorilor în parcările publice

Societatea Avitech Co SRL a semnat deja un contract cu municipalitatea ieșeană pentru montarea unor senzori, care permit identificarea locurilor de parcare libere. Firma este condusă de Traian Valentin Dogaru și Anton Gabriel Roescu. În 2019, firma a avut o cifră de afaceri de 59 de milioane de lei. Pentru montarea senzorilor, fima va primi 135.000 de euro, fără TVA. Conform contractului, Primăria Iași va cumpăra 960 de senzori rezistenți la apă, baterii cu durata de viață de minimum 5 ani, rezistenți la temperaturi extreme. Pe lângă aplicația server pentru gestionarea locurilor de parcare va fi achiziționată și aplicația pentru mobil, care va rula pe sistemele Android și iOS. Aplicația va oferi mai multe variante de plată și va îndruma șoferul către locul de parcare liber. Echipamentele vor avea o garanție de trei ani. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *