Prima pagină » National » Interpretul de muzică populară George Finiș a murit după ce a fost depistat cu COVID-19. S-a tratat acasă timp de o săptămână
Interpretul de muzică populară George Finiș a murit după ce a fost depistat cu COVID-19. S-a tratat acasă timp de o săptămână

Interpretul de muzică populară George Finiș a murit după ce a fost depistat cu COVID-19. S-a tratat acasă timp de o săptămână

17 apr. 2021, 17:29,
în National

George Finiş a murit, în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean Suceava. Artistul, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, fusese confirmat cu COVID-19, dar a ales să se trateze acasă timp de 7 zile.

Interpretul sucevean George Finiş a murit sâmbătă dimineața, 17 aprilie, la Spitalul Județean din Suceava. Artistul de 61 de ani era internat cu o formă gravă de coronavirus.

După ce a aflat că are COVID-19, interpretul a stat 7 zile acasă, timp în care a urmat tratamentul medicului de familie. Din nefericire, organismul lui nu a răspuns la medicație, moment în care saturația de oxigen i-a scăzut la 80, iar medicul de familie a recomandat să se interneze în spital.

Astfel, pe 25 martie a fost internat și a fost tratat la secția Boli Infecțioase, dar nici cu noua medicamentație nu s-au obținut rezultate. I s-a schimbat din nou tratamentul 31 martie, iar din 2 aprilie a fost dus la ATI, ventilat non-invaziv, potrivit Monitorul de Suceava.

Deși era internat la Terapie Intensivă Covid, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Finiș era conștient și cooperant la începutul lunii. Starea lui s-a agravat începând cu 13 aprilie. Pe 15 aprilie a fost intubat, iar azi, la două zile după, și-a dat ultima suflare.

Susținea că s-a infectat din cauza colegilor iresponsabili

Înainte să fie intubat, artistul a acordat un interviu presei locale. Atunci, el afirma că s-a infectat la serviciu, din cauza colegilor săi, care nu au respectat măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

„Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile şi de la unul la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg. Deocamdată mă simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente… Toată lumea îşi dă interesul şi sper să mă duc acasă cât mai repede. Sunt puternic”, a declarat George Finiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *